
Spidskålssalt med feta
I Adam Aamann’s smukke bog ‘Aamanns Grønne Køkken’ er der en lækker opskrift på spidskålssalat med feta og vinaigrette med spidskommen. Lav selv den lækre salat
Han er kok, restaurantejer, tv-vært og kogebogsforfatter; Adam Aamann og nu har han lavet endnu en inspirerende bog, hvor havens grøntsager er i fokus. Enkle, overskuelige og grønne retter med masser af smag og power, farve og æstetik. Her får du en af opskrifterne fra bogen på spidskålssalat.

Opskriften er til fire personer
Det skal du bruge
Ingredienser spidskålssalat1 stort spidskål
1 rødløg
1-2 sharonfrugter
1 bundt persille
75 g feta
3 spsk hakkede ristede mandler
Sumak
Ingredienser vinaigrette1 tsk hele spidskommenfrø
2 spsk sesamolie
3 spsk olivenolie
2 spsk citronsaf
t 2 spsk sumak
havsalt og friskkværnet peber
Sådan laver du vinaigrette
VINAIGRETTE MED SPIDSKOMMEN Rist kort spidskommenfrøene på en varm pande og knus dem i en morter. Kom de knuste spidskom – men i en skål sammen med resten af ingredienserne. Rør vinaigret – ten sammen og smag til.
Sådan laver du spidskålssalat
SPIDSKÅLSSALAT Skær spidskålet i halve og skær derefter kålen i mundrette stykker uden stokken.
Kom spidskålen i en skål, krydr med salt og peber og kram kålen, til den væsker lidt, og saltet op – løses.
Lad kålen trække i cirka 30 minutter, imens du gør resten klar.
Hak rødløget fint og skræl sharon – frugten og skær den i små både.
Pluk persillebladene.
Kom spidskålen over i en ny skål og lad væden blive tilbage.
Vend spidskålen med vinaigretten, rødløg, sharon – frugt, 1 spiseske sumak og persille – blade og smag salaten til.
Servering: Anret salaten på et fad og smuldr fetaen og drys ristede mandler og sumak (krydderi man bruger meget i mellemøsten og som har en unik smag lidt efter citron og solbær) ud over.
Sådan ser bogen ud:
Læs også:
Meditaion: Vejen til at finde indre ro