Læs også:

Close
animation, anime, japan, japansk, tegnefilm, film

Opdag japanske animefilm på Netflix

Kultur  | 

Japanske animefilm er ganske særlig genre. Ens for dem alle er deres magiske fortællinger og deres helt specielle animationsudtryk. Et udtryk som vil tage dig med til en helt speciel eventyrlig verden

Hvis du ikke allerede har opdaget det, så har Netflix for nyligt tilføjet et hav af japanske animefilm. Og hvad er det så lige det er for en størrelse? Jo, anime er en betegnelse for animationsfilm, og helt særligt for disse er deres eventyrlige fortællinger. Og disse laver Japan i særklasse.

animation, anime, japan, japansk, tegnefilm, film
Anime er en betegnelse for animationsfilm, der ikke kun henvender sig til børn og især også voksne. (Foto: Unsplash)

Bliv klogere på anime

Japansk animation udgør 60 % af animationsproduktionen i verden.

Nu hvor sommeren er ved at synge på sidste vers, er der jo rig mulighed for at kaste sig over denne magiske og fortryllende genre.

Så læs med og blik klogere på Japans bud på animation og find ud af hvilke film du bare SKAL se.

animation, anime, japan, japansk, tegnefilm, film
Anime er bygget på mere komplekse fortællinger end hvad vi normalt forbinder med tegnefilm produceret til børn. (Foto: Unsplash)
Selvom anime er udbredt i det vestlige del af verden, er mange japanere ikke interesserede i anime. For dem er japanske animation en nichehobby på samme måde som man ser det uden for Japan.

Anime – ikke kun før børn

Anime er det japanske ord for animation – altså tegnefilm. I Japan indgår de japanske tegnefilm og Disneys tegnefilm under samme genre – anime, men for os uden for Japan, står anime nu mere for de tegnefilm der er produceret i Japan.

I Japan ser man ikke på tegnefilm som noget der kun er for børn. Derfor findes der anime, der er bygget på mere komplekse fortællinger. Og det har taget noget tid for os i Vesten, at sætte os ind i tegnefilm ikke kun laves og er for børn. Derfor er udbredelsen af den japanske animationsfilm først indenfor de seneste årtier begyndt at blive importere anime. Og den nye genre har i den grad skabt en kæmpe fangruppe.

Min nabo Totoro

Kiki den lille heks

Porco Rosso

Laputa: Slottet i himlen

Minder fra i går

NiNoKuni

Du finder alle filmene med dansk tale, eller naturligvis på japansk med danske undertekster. Der findes udover disse mange andre aminefilm på Netflix og er du mere til at binge serier, så er der også en del at gå i gang med her.

Kilde: japanoholic.dk

 

Læs også:

Det skete der i virkeligheden i Pinocchio, Frozen, Pocahontas og Prinsessen og Frøen

eventyr, disney, disney-eventyr, disney, eventyr, brødrende grimm, grimm, fortællinger, historier, fabler, myter, prinsesser, hekse, fortryllelse

· Mere fra samme kategori ·