Læs også:

Close
røde kors, (Foto: Røde Kors Presse)

NEWS: Røde Kors: Akut brug for sundhedspersonale og rent vand på Lesbos

Nyheder  | 

Røde Kors: Akut brug for sundhedspersonale og rent vand på Lesbos · Nu rammer Disney+ Danmark · Saszelines instragramprofil er blevet lukket · Gospelkor fra hele landet optræder i Tivoli · Video: I Thailand bruger de ænder i stedet for sprøjtemidler · Regeringen forlænger mulighed for digitale og telefoniske samtaler i jobcentrene og a-kasser · Dagens billede: Det største krydstogtskib kan snart komme i vandet

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Røde Kors: Akut brug for sundhedspersonale og rent vand på Lesbos

Situationen er kritisk i flygtningelejren Moria på Lesbos efter branden. Lige nu står 13.000 mennesker uden ordentlig adgang til rent drikkevand og sanitæreforhold. Tusindvis af mennesker står uden husly og sover i øjeblikket på gader og stræder. Røde Kors er tilstede med sundhedspersonale og nødhjælp.

Røde Kors har sendt flere hold samaritter til øen for at yde førstehjælp, uddele nødhjælp og hjælpe med at rejse telte til de mange mennesker, der lige nu må sove under åben himmel. Udover det kritiske behov for rent vand, varme tæpper og fødevarer, er der ikke mindst brug for at sikre sundhedsfaglig hjælp, vurderer Røde Kors.

Røde Kors har derfor en mobil sundhedsklinik og sundhedspersonale, primært sygeplejersker. De tager sig af de mange akutte helbredsproblemer, rådgiver om sygdomsforebyggelse og yder psykologisk førstehjælp. For at forhindre spredning af corona, screener Røde Kors sundhedspersonale også alle nytilkomne i den midlertidige lejr Kara Tepe for eventuel feber.

Røde Kors i Danmark bevilligede i fredags en kvart million kroner fra organisationens katastrofefond til den akutte nødhjælpsindsat i forbindelse med branden.

Søndag den 4. oktober har Røde Kors landsindsamling og stemmer dørklokker i hele landet.
Hvis du har lyst til at bakke op om Røde Kors’ arbejde og være med til at sikre, at Røde Kors kan reagere hurtigt, når katastrofen rammer og altid være til stede, kan du melde dig som indsamler på Røde Kors hjemmeside.

røde kors, (Foto: Røde Kors Presse)
Røde Kors hjælper med at sætte telte op på Lesbos. (Foto: Røde Kors Presse)

Læs også: Tusindvis af mennesker på flugt på Lesbos efter brand

Nu rammer Disney+ Danmark

I tirsdags kunne danskerne få glæde af streamingtjenesten Disney+. Tjenesten tilbyder det klassike Disney-indhold, men tilbyder også film fra ‘Marveluniverset’, ‘Star Wars’ og serier som ‘The Simpsons’ og ‘Homeland’. Der udbydes mere end 500 film og 7.500 serieepisoder.

Et abonnement koster 59 kroner om måneden, hvilket er billigere end et abonnement hos konkurrenterne HBO og Netflix. Sidste år blev den lanceret i USA og har allerde fået over 60 millioner abonnenter.

Disney+ er både for børn og barnlige sjæle og vil tilbyde mange af de gamle klassikere, men også nye film og serier.

Det vil være muligt at streame på op til fire enheder samtidigt, og der kan oprettes op til 7 profiler, så alle kan få en personlig seeroplevelse med personlige anbefalinger. Derudover kan du downloade hvilken som helst serie eller film til at holde dig med selskab, når du rejser eller pendler.

Ingen reklamer og et abonnement du kan afmelde når som helst.

disney, streaming (Foto: Unsplash)
Nu kan du streame alle Disney klassikerne. (Foto: Unsplash)

Læs også: 10 gaver til din veninde som elsker Disney 

Saszelines instragramprofil er blevet lukket

Saszeline har i den seneste tid delt kontroversielt indhold på sin instragramprofil i forbindelse med corona. Hun har blandt andet opfordret til at droppe mundbind i offentlig transport og har sået tvivl om effekten af en kommende vaccine mod virusset. Tirsdag blev noget indhold blokeret, men senere samme dag blev hendes profil lukket.

Læs også: Det vidste du ikke om mundbind 

Gospelkor fra hele landet optræder i Tivoli

I weekenden kommer der til at lyde fællessang fra Tivoli, når kor fra hele Danmark skal optræde til gospelfestival. Over 400 sangstemmer kommer til at fylde hele forlystelseshaven både lørdag den 19. og søndag den 20. september. Der bliver koncerter fra Plænen, Pantomineteatret og Orangeriet. Der vil både være koncerter med kor og små intime solokoncerter. Hvor gospel normalt er de mange stemmer, der bliver til én, kan man i år opleve gospel på en anden måde med dygtige gospelsolister.

Mads Holm Andersen, der er koordinator på festivalen udtaler:

– I denne tid, hvor vi bør holde afstand, har vi ekstra behov for nærhed, nærvær og fællesskab. Netop derfor oplever vi en stor interesse for gospelkorene, hvor fællesskab er omdrejningspunktet, og hvor musikken løfter humøret og rører os dybt. I en tid hvor afstand er på alles læber, fejrer vi liv og fællesskab med gospelsang.

Selvom det i år bliver med afstand, har korene glædet sig til at komme ud og optræde igen. Det er synge sammen og mærke puplikum giver et helt særligt fælleskab. Og særligt det er synge sammen er blevet populært blandt danskerne i dette forår.

–  Det skaber livsglæde, samhørighed og giver et helt andet menneskeligt overskud. Udtaler Rie Hagbard, sanger & korleder for Holte Gospel.

Tivoli Gospel Festival starter på lørdag den 19. september klokken 11.30 på Plænen i Tivoli.

gospel, tivoli (Foto: Tivoli PR)
Kom til gospelfestival i weekenden i Tivoli. (Foto: Tivoli PR)

Læs også: 10 fun facts om en af verdens mest lyttede sangerinder

Video: I Thailand bruger de ænder i stedet for sprøjtemidler

I den thailandske provins Nakhon Pathom bruger landmændene ænder på markerne i stedet for sprøjtemidler. På den måde sparer han penge på sprøjtemidler, og ænderne bliver fodret gratis, en metode der har været anvendt længe.

I videoen stormer 10.000 sultne ænder ind på en nyhøstet rismark.

Læs også: Dyreværnet melder om dyr ingen vil adoptere 

Regeringen forlænger mulighed for digitale og telefoniske samtaler i jobcentrene og a-kasser

Under corona-krisen har jobcentrene kunne afholde digitale eller telefoniske samtaler med ledige for at mindske smittetrykket. Den mulighed forlænger regeringen nu indtil 31. december, så jobcentrene og a-kasserne kan fortsætte med den praksis, hvis der er behov. Skriver Beskæftigelsesministeriet.

Ligeledes bliver muligheden for at afholde virtuelle møder i de kommunale rehabiliteringsteams, der blandt andet behandler sager om jobafklaringsforløb og ressourceforløb, også forlænget.

Regeringen vil også forlænge muligheden for at tilføje nye online-kurser, som ledige kan vælge kurser fra, når de skal opkvalificere sig. Normalt offentliggøres listerne kun 1. april og 1. oktober, men frem til nytår kan der altså løbende komme nye kurser til, som kan tages online.

Digitale samtaler er brugbare, fordi man kan undgå fysisk kontakt, men stadig hjælpe de ledige, og det er et rigtig godt alternativ. Både ledige og sagsbehandlere er glade for fleksibiliteten.

arbejde, work (Foto: Unplash)
Regeringen forlænger tilbud om telefoniske samtaler. (Foto: Unsplash)

Læs også: Corona har kostet mange jobs

Dagens billede: Det største krydstogtskib kan snart komme i vandet

· Mere fra samme kategori ·