Læs også:

Close
kontor, arbejde, job, kollega

NEWS: Ny trepartsaftale om arbejdsfordeling vil redde danske arbejdspladser

Nyheder  | 

Ny trepartsaftale om arbejdsfordeling vil redde arbejdspladser · Danskernes vægt stiger i takt med større stigning i salg af sodavand · Danske Bank fortsætter deres ulovlige inddrivelser af gæld · Regeringen vil afskaffe stigende afgifter på kaffe, is og chokolade · Treårig pige blev hevet ti meter op i luften af drage · Dagens billede: Dronning Margrethe skal ifølge regeringens udspil til finanslov tildeles 89,3 millioner i 2021

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Ny trepartsaftale om arbejdsfordeling vil redde arbejdspladser

Aftalen om lønkompensation udløb lørdag, men natten til mandag lykkedes det regeringen og arbejdsmarkedets parter at afbøde konsekvenserne for medarbejdere og virksomheder med en ny aftale om arbejdsfordeling. Aftalen vil redde mange arbejdspladser, og virksomhederne vil kunne bibeholde en større del af sin arbejdsstyrke til bedre tider efter coronakrisen.

Den ny ordning giver virksomhederne mulighed for at fordele arbejdet på virksomheden, så medarbejdere kan fastholdes på arbejdspladserne, selv om de ikke kan beskæftiges på fuld tid. Medarbejderne vil modtage en forhøjet dagpengesats for de timer, som de ikke arbejder. Den nye aftale er et supplement til de hidtil gældende regler om arbejdsfordeling.

Ordningen, som er midlertidig og har en løbetid på fire måneder, træder i kraft hurtigst muligt og vil indtil videre fungere til årets udgang. Dog er der mulighed for såkaldt “glidende afvikling”, så virksomheder, der eksempelvis påbegynder ordningen i december 2020, kan fortsætte med ordningen ind i næste år. Parterne træder sammen i november 2020 med henblik på evaluering af ordningen og en afdækning af, om ordningen skal fortsætte ind i 2021.

Den ny ordning vil ikke forbruge lønmodtagernes dagpengeperiode. De arbejdsgivere, der ønsker at bruge muligheden for den nye arbejdsfordeling, finansierer dele af ordningen. Det skriver Ritzau.

Ny trepartsaftale giver virksomhederne mulighed for at fordele arbejdet på virksomheden, så medarbejdere kan fastholdes på arbejdspladserne. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Midlertidig trepartsaftale indgået som værn mod massefyringer

Danskernes vægt stiger i takt med større stigning i salg af sodavand

Det er i dag billigere end nogensinde før at slukke tørsten i sodavand. Og det gør danskerne i stor stil. Ifølge en måling foretaget af analyseinstituttet GfK køber de danske husstande årligt i snit 86 liter sodavand i supermarkedet. Det er 19 liter sodavand mere om året end for 10 år siden. Samtidigt er priserne på sodavand faldet markant siden afskaffelse af sodavandsafgiften i 2014.

Danskernes stigende indkøb af sodavand er bare ét eksempel på, at vi er glade for tomme kalorier. Vi er også verdensmestre i slikspisning og indtager hver især årligt cirka 12,3 kilo slik og chokolade.

Det store udbud og forbrug af tomme kalorier giver risiko for at flere får overvægt. Mere end halvdelen af os lever allerede med overvægt. Hvis vi ikke gør noget ved stigningen på overvægtskurven, vil 66 procent af alle danskere have overvægt i 2045. Det vil betyde 48.000 flere kræfttilfælde på de næste 30 år alene på grund af overvægt.

Kræftens Bekæmpelse lancerer i denne uge oplysningskampagnen ‘Et ufedt budskab’. Budskabet i kampagnen er, at overvægt skader din sundhed. Det øger risikoen for kræft og andre alvorlige sygdomme. Det skriver Ritzau.

sodavand, dåse, coca-cola, cola
Ifølge en måling køber de danske husstande årligt i snit 86 liter sodavand i supermarkedet. (Foto: Pexels)

Læs også: NEWS: Nyt studie finder sammenhæng mellem lightsodavand og demens

Danske Bank fortsætter deres ulovlige inddrivelser af gæld

Som afsløret, har Danske Bank i årtier haft så alvorlige problemer med deres gældsinddrivelse, at banken har opkrævet for mange penge blandt de mest sårbare kunder.

I løbet af det kommende år venter banken at have identificeret de kunder, som allerede har betalt for meget. For de resterende kunder i bankens inkassoafdeling, fortsætter det fejlfyldte it-system med at kradse penge ind. Først når gælden er indfriet, vil de sager blive gennemgået.

Det møder kritik fra flere sider, at Danske Bank fortsætter med at inddrive, selvom der er risiko for, at kunderne bliver opkrævet for meget. Erik Frøkjær, der er ekstern lektor på Københavns Universitets datalogiske institut, undrer sig over, at banken ikke har sat inddrivelsen i bero, før alle sager i systemet er rettet.

Når bankens underdirektør skal forklare, hvorfor det fejlfyldte it-system ikke allerede blev standset sidste år i forlængelse af, at en eller flere whistleblowers internt i banken råbte op om problemerne, henviser han til hensynet til kunderne. Det skriver TV 2.

kviklån penge pengepung (Foto: Pexels)
Danske Bank fortsætter med at inddrive, selvom der er risiko for, at kunderne bliver opkrævet for meget. (Foto: Pexels)

Læs også: NEWS: Dyre lån skubber forbrugere ud i økonomiske problemer

Regeringen vil afskaffe stigende afgifter på kaffe, is og chokolade

Den socialdemokratiske regeringen vil med næste års finanslov afskaffe de stigende punktafgifter, som er på blandt andet kaffe, chokolade og is. Det fremgår af regeringens forslag til en finanslov for 2021.

Det er for at hjælpe erhvervslivet, som er hårdt ramt af coronakrisen, siger finansminister Nicolai Wammen (S) på et pressemøde mandag. Her fremlægger han regeringens bud på en finanslov for næste år og Økonomisk Redegørelse.

Det betyder, at afgifterne på en række varer ikke vil blive indekseret med pris- og lønudviklingen. Før valget lød det ellers, at Socialdemokratiet ville lade afgifterne stige. Partiet havde i deres økonomiske 2025-udspil ikke sat penge af til at fortsætte skattestoppet på en række af punktafgifterne, som blev indført at den tidligere VLAK-regering. Det skriver Jyllands-Posten.

slik, candy, slikbutik
Til næste års finanslov vil regeringen afskaffe de stigende punktafgifter, som er på blandt andet kaffe, chokolade og is. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Danskerne undervurderer eget forbrug af slik og chips

Treårig pige blev hevet ti meter op i luften af drage

Den internationale festival i Hsinchu i Taiwan havde lagt alt til rette for at få en stor, orange drage med en lang hale sendt til vejrs med publikum stående ganske tæt på. Men da dragen fik luft under sig, greb dens store halestykke fat i en treårig pige, som i et skrækindjagende syn blev løftet ti meter op i luften.

Efter sit ufrivillige møde med dragen blev den treårige pige ført til nærmeste hospital til videre undersøgelse. Ifølge CNN er hun sluppet med hudafskrabninger og knubs i hovedet og på halsen. Og en velvoksen portion chok, tilføjer pigens forældre. De foreløbige undersøgelser peger på, at særlige vindforhold kan være skyld i uheldet. På Beaufort-skalaen var vindstyrken lokalt på 13-17 meter i sekundet, hvilket på godt dansk svarer til stiv kuling. Det skriver TV 2.

drage, kite
En drages store halestykke fik fat i en treårig pige, som blev løftet ti meter op i luften. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Teenager får 300 millioner efter ulykke

Dagens billede: Dronning Margrethe skal ifølge regeringens udspil til finanslov tildeles 89,3 millioner i 2021

 

 

· Mere fra samme kategori ·