Læs også:

Close
bryster, kager (Foto: Unsplash)

NEWS: Man kan nu få lavet større bryster uden silikone

Nyheder  | 

Man kan nu få lavet større bryster uden silikone · Corona: Flere medarbejder bliver sendt hjem igen · 100 års nordisk kamp og stadig ingen ligeløn · Costa Rica vil bruge hesteblod til at bekæmpe coronavirus · Brande i Californien spreder sig til rekordstort område · Dagens billede: En familie har plantet solsikker for at skabe glæde og smil

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Man kan nu få lavet større bryster uden silikone

Det danske hospital Aleris-Hamlet vil være det første hospital i verden, der tilbyder brystforstørrelser på en naturlig og permanent måde, uden brug af silikoneimplantater. Brystforstørrelsen vil i stedet blive lavet med opdyrkede fedtstamceller.

Aleris-Hamlet har i fem år forsket og samarbejdet med virksomheden Stemform, der er førende indenfor stamcelledyrkning, om at kunne tilbyde kvinder dette unikke behandlingstilbud. Den nye form for individuelt tilpasset brystforstørrelse fjerner en række risici og skaber et naturligt bryst uden synlige ar.

Aleris-Hamlet Hospitaler er det eneste hospital i verden, der har rettighederne til denne banebrydende behandling. Med denne nye stamcelleteknik beriges eget fedt, høstet fra mave eller lår, med egne opdyrkede fedtstamceller, inden det sprøjtes ind i brystet.

Hidtil har brystforstørrelse med eget fedt haft den udfordring, at kun en mindre del af fedtet overlever, og derved er det ofte svært at opnå den ønskede brystvolumen. Ved tilsætning af egne, opdyrkede fedtstamceller har det vist sig, at op til 100% af fedtet overlever. Derved kan man med blot én fedttransplantation opnå en naturlig og tilfredsstillende brystforøgelse uden synlige ar.

Administrerende direktør for Aleris-Hamlet Hospitaler Michael Gram Kirkegaard, er glad og stolt over det nye tiltag:

– Vi er de første i verden, der kan udføre indgrebet med fedt og egne opdyrkede fedtstamceller. Det giver os en unik position på markedet. De brystforstørrende operationer er kun begyndelsen, og vi vil i fremtiden se mange flere procedurer, hvor vi kan benytte stamcelleberiget fedt.

Fedttransplantation med egne opdyrkede fedtstamceller er en individuelt, tilpasset behandling. Det betyder at selv meget slanke kvinder, som normalt ikke ville få tilbudt en brystforstørrende fedttransplantation, nu kan opnå større naturlige bryster. De nye bryster følger altid kroppens udvikling. Det betyder, at brysterne bliver mindre, hvis man taber sig, mens de bliver større, hvis man tager på. Med andre ord, brysterne former sig efter kvinden og hendes levevis.

bryster, kager (Foto: Unsplash)
Nu kan du få brystforstørrelse uden silikone. (Foto: Unsplash)

Læs også: Amelia fik lavet bryster: jeg føler mig mere selvsikker 

Corona: Flere medarbejder bliver sendt hjem igen

I mandags blev restriktionerne skærpet i flere af landets kommuner i forsøget på at stoppe smittespredningen. Ligledes opfordrede sundhedmyndighederne til at ansatte i de hårdest ramte kommuner skulle arbejde hjemmefra. Skriver Tv2 Nyhederne.

Hos DR og TV 2 sendes medarbejder, der har mulighed for det, hjem i 14 dage. Ligeledes har smykkefirmaet Pandora bedt over 600 ansatte om at arbejde hjemmefra.

I Odense Kommune blev op mod 2000 medarbejder allerede i mandags bedt om at arbejde hjemme de kommen to uger.

Københavns Kommune opfordrer alle dens chefer til i videst muligt omfang at sende administrative ansatte hjem.

På Syddansk Universitet (SDU) blev alle ansatte opfordret til at arbejde hjemme så vidt muligt. Samtidigt er alle sociale arrangementer aflyst frem til den 23. september, men undervisningen fortsætter som planlagt.

hjemmearbejde Foto: Unsplash)
Hjemmearbejdspladsen skal for mange findes frem igen. ( Foto: Unsplash)

Læs også: Nu indføres nye tiltag for at stoppe corona 

100 års nordisk kamp og stadig ingen ligeløn

I går var det præcis 100 år siden, at 1.000 sygeplejersker fra de nordiske lande stiftede Sygeplejerskernes Samarbejd i Norden (SSN). De ville kæmpe for bedre uddannelse, arbejdsvilkår og løn. To mål er nået, men der er stadig ulighed i løn.

1.000 sygeplejersker tog i september 1920 deres hatte og frakker på og drog mod København med skib og tog fra Norge, Sverige, Finland og andre egne i Danmark. De var kaldt til ”Det Første Nordiske Fællesmøde for Sygeplejersker”.

SSN kæmpede for bedre uddannelse, arbejdsvilkår og bedre løn til sygeplejerske. Et af kravene er endnu ikke opfyldt efter 100 års kamp. I 2020 får sygeplejersker i Norden stadig lavere løn sammenlignet med andre faggrupper med tilsvarende uddannelse og ansvar. Derfor er det stadig aktuelt med et fælles nordisk samarbejde.

I dag er SSN paraplyorganisation for 340.000 sygeplejersker i seks nordiske lande. 100 års jubilæet blev i går markeret i alle seks nordiske sygeplejerskeorganisationer.

sygeplejersker (Foto: Dansk Sygeplejehistorisk Museum)
Deltagerne fra det første møde i 1920. (Foto: Dansk Sygeplejehistorisk Museum)

Læs også: Rødstrømperne fylder 50 år 

Costa Rica vil bruge hesteblod til at bekæmpe coronavirus

Forskere i Costa Rica er igang med at teste en billig form for behandling af coronapatienter, skriver TV2 Nyhederne.

Behandlingen er baseret på antistoffer fra heste. Hestene bliver inficeret med SARS-CoV-2 – virussen, der fører til covid-19. Når hesten har dannet antistoffer, tappes blod fra hesten. Blodet bruges til at lave et serum, som kan injiceres i en patient, der er smittet med coronavirus.

Behandlingen er blevet udviklet på University of Costa Ricas Clodomiro Picado Institute, og skal testet på 26 patienter i midten af september. Myndighederne i Costa Rica håber, de kan begynde at bruge behandlingen, hvis resultaterne er lovende.

Metoden med at udvikle en antistofbehandling med blod fra heste kender man fra behandling af giftige slangebid. Dog er der mange flere coronapatienter, end der er patienter med slangebid, så det kræver nogle helt andre mængder blod, hvis man skal behandle coronapatienter med antistoffer fra heste.

Det er stadig en meget tvivlsom behandling, og ikke noget vi kommer til at se brugt i Danmark eller Europa.

hest (Foto: Unsplash)
Hesteblod skal kurere corona. (Foto: Unsplash)

Læs også: Alle danskere kan nu blive testet for corona 

Brande i Californien spreder sig til rekordstort område

Brandene i Californien fortsætter og sprede sig nu på tværs. Flere end 14.000 brandfolk bekæmper i øjeblikket brandene. Skriver Tv2 Nyhederne

Indtil videre er et område på 8000 kvadratkilometer brændt ned. Det er et rekordstort område på størrelse med Sjælland og Lolland tilsammen.

Californien har i løbet af weekenden oplevet enormt høje temperaturer, hvilket kun har forværet den i forvejen høje brandfare. Ifølge myndighederne i Los Angeles blev den højeste temperatur søndag målt til 49,4 grader. Selv om temperaturerne forventes at falde tirsdag, er der risiko for, at kraftige vinde spreder brandene yderligere.

Søndag blev flere end 200 mennesker evakueret med helikoptere, efter at de blev fanget af en skovbrand i det nordlige Californien.

Californien har registreret knap 1000 skovbrande siden 15. august. Brandene er primært blevet optændt af lynnedslag. I alt har otte mennesker mistet livet i brande de seneste tre uger. Cirka 3300 bygninger er desuden blevet ødelagt.

brand, skovbrand Foto: Unsplash)
Skovbrande hærger i Californien. (Foto: Unsplash)

Læs også: Oversvømmelser i Den Dominikanske Republik 

Dagens billede: En familie har plantet solsikker for at skabe glæde og smil

· Mere fra samme kategori ·