Læs også:

Close
Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr hund kæledyr (Foto: PR)

NEWS: Dyreværnet melder om mange dyr, ingen vil adoptere

Nyheder  | 

Dyreværnet melder om mange dyr, ingen vil adoptere · Aldi og Too Good To Go indleder landsdækkende samarbejde mod madspild · Advokat om sexchikane: Det er aldrig din skyld · En stolt far · Dansk modefirma tilbyder gratis stofmundbind · Dagens video: Robert Downey Jr. lægger video op med Chadwick Boseman med tagget #chadwickforever

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Dyreværnet melder om mange dyr, ingen vil adoptere

Hvem vil ha’ os? Dyreværnet Kolding bugner af dyr, som ingen vil adoptere. Corona-krisen antages at være årsag.

Siden Dyreværnet i foråret 2016 åbnede sin afdeling i Kolding, har det driftige internat på Gabølvej ved Seest skaffet nye familier til intet mindre end 435 hunde og 112 katte. Alle var de kæledyr, som manglede nye kærlige familier, da de af forskellige årsager var blevet til overs i deres oprindelige hjem. Men siden Corona-epidemien indtog Danmark og landet blev lukket ned, er interessen for at adoptere dyr fra Dyreværnet Kolding faldet markant.

Dyreværnet er en af Danmarks største, ældste og mest driftige dyreværnsforeninger. Med internat i Kolding og i Rødovre ved København skaffer foreningen nye familier til tusindvis af danske kæledyr, som af forskellige årsager ikke længere har et hjem.

Mens adoptionerne har ligget på sit vanlige niveau i København, er der i Kolding hunde og katte, der har ventet på nye familier siden januar. Det er en alarmerende tendens, som vækker bekymring hos internatsleder Gitte Visbech i Kolding:

– Jeg er virkelig bekymret for nogle af de skønne hunde og katte, vi har boende på internatet lige nu, fortæller Gitte Visbech.

– De er alle skønne dyr, og hvor vi tidligere oplevede, at det godt kunne tage tid at finde den rigtige familie til en enkelt hund eller kat, er det nu vanskeligt at finde nye familier til alle vores dyr, siger internatslederen.

Hvor telefonerne tidligere kimede, hver gang der blev sat et dyr til adoption hos Dyreværnet Kolding, er det, siden Corona-nedlukningen ramte Danmark efterhånden sjældent, at der er forespørgsler på de hunde og katte, der leder efter nye hjem.

– I de fem år jeg har været internatsleder for Dyreværnet Kolding, har jeg aldrig oplevet noget lignende. Det må være Corona-krisen, der har fået folk til at holde sig væk. Det eneste vi kan gøre her på internatet er at passe godt på dyrene, give dem al den kærlighed de trænger til og sørge for, at de bliver aktiveret. Og så håber jeg inderligt, at der snart kommer henvendelser fra gode folk, der har lyst til at give et hjemløst dyr en ny fremtid. Det trænger både de hunde og katte vi har boende virkelig til, slutter Gitte Visbech.

Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr hund kæledyr (Foto: PR)

Shih Tzuen Amigo elsker at lege med bold med Gitte Visbech. Amigo er hjemløs og leder efter en ny familie. (Foto: Hans Jørgen Riis/Dyreværnet)

Læs også: Vælg dit kæledyr med omhu

Aldi og Too Good To Go indleder landsdækkende samarbejde mod madspild

Fra i mandags har Aldi-butikker i hele landet solgt Too Good To Go-lykkeposer med overskydende frugt og grønt. Initiativet udrulles efter en succesfuld testperiode i 33 Aldi-butikker og forventes at forhindre spild af mere end 160 ton frugt og grønt det første år. Hver dag sælges minimum to sunde lykkeposer med frugt og grønt i Too Good To Go-appen. Posen koster 29 kroner. og indeholder frugt og grønt til en værdi af cirka 90 kroner. Det vil typisk være varer, der har fået lette knubs, eller hvor emballagen er blevet beskadiget.

Salget af Too Good To Go-poser med frugt og grønt er blevet testet i 33 Aldi-butikker fordelt over hele landet, og initiativet er blevet taget godt imod af såvel kunder som butiksmedarbejdere. Pilotprojektet viste, at poserne med frugt og grønt til reduceret pris er meget populære, og alene i testperioden har Aldi sammen med Too Good To Go-brugerne reddet flere end 10.700 poser med frugt og grønt og dermed forhindret, at mere end 10 ton mad blev smidt ud. Det svarer til cirka 26,7 ton CO2-ækvivalenter eller 117 flyrejser fra København til London.

– I testperioden har vores butikker i gennemsnit solgt to frugt og grønt poser pr. dag, og de er stort set alle steder blev revet væk inden for en halv time. Det er et tydeligt signal fra kundene om, at konceptet virkelig giver mening, og derfor er jeg super glad for, at vi nu kan udrulle det på landsplan,” siger Katrine Milman, CSR-chef i Aldi Danmark.

– Størstedelen af madspildet i Danmark sker hos forbrugerne og i detailleddet, så det er dér, vi kan gøre den største forskel ved at sætte ind. Der bliver især kasseret store mængder frugt og grønt, der sagtens kan spises, hvorfor det er en oplagt kategori, Aldi har valgt at lægge ud med, og jeg glæder mig meget over, at vi nu kan rulle konceptet ud i hele landet, forklarer Heidi Boye, landechef for Too Good To Go.

Den fulde udrulning betyder, at Aldi og Too Good To Go kan redde mere end 160 ton frugt og grønt fra skraldespanden i løbet af det første år. Det svarer til mere end 400 ton sparet CO2.

– Vi har allerede en række initiativer mod madspild, og især butikspersonalet yder hver dag en stor indsats for at reducere mængden af mad, der ryger ud, men samarbejdet med Too Good To Go er helt klart et godt supplement, som kan medvirke til at mindske madspild i vores butikker endnu mere. Og jeg ved, at mange af vores medarbejdere også glæder sig over, at de nu sammen med kunderne kan gøre en forskel på det her område, slutter Katrine Milman.

too good to go aldi (Foto: PR)

I tæt samarbejde med madspildsvirksomheden Too Good To Go vil dagligvarekæden Aldi nu tilbyde kunderne frugt og grønt til reduceret pris i kædens 183 butikker landet over. Der vil være tale om varer, som af den ene eller anden grund ikke kan sælges i Aldi’s butikker, men som sagtens kan spises. Samarbejdet med Too Good to Go er en naturlig forlængelse af Aldi’s mangeårige indsats for at mindske madspild i butikkerne. (Foto: PR)

Læs også: Too Good To Go indgår samarbejde med 7-Eleven

Advokat om sexchikane: Det er aldrig din skyld

Tv-værten Sofie Lindes oplevelse med sexchikane har sparket nyt liv i #MeToo-debatten i Danmark. Sexchikane er både ulovligt og kan have store konsekvenser for den, det går ud over. Sådan lyder det fra Krifas advokat Jane Kjær Klausen, der har tre råd til håndteringen af sexchikane.

Publikum var målløse til Zulu Comedy Galla, da tv-vært Sofie Linde fortalte, at hun havde været udsat for sexchikane som 18-årig og ny i tv-branchen. Det har fået gang i debatten om sexchikane og #MeToo igen, og det er rent faktisk en god ting ifølge Krifas advokat Jane Kjær Klausen.

– Sexchikane skal tages alvorligt, fordi det kan have store konsekvenser for den, det går ud over, lyder det fra advokaten.

Mange hyldede Sofie Linde for at stå frem med sin historie, mens en del også har kritiseret tv-værten for ikke at sætte navn på manden, der krænkede hende.

– Det understreger bare, hvor svært et emne det er, og hvor vigtigt det er, at vi taler om det. Uanset hvad er det aldrig ens egen skyld, hvis man bliver udsat for sexchikane, forklarer Jane Kjær Klausen.

Advokat Jane Kjær Klausen har tre gode råd til håndteringen af sexchikane:

1. Sig fra

– Det er vigtigt, at du sørger for at sige fra over for den person, der har udvist sexchikane. På en måde der ikke er til at misforstå. Du skal lade vedkommende vide, at han/hun har overtrådt dine grænser. Vi har alle forskellige grænser, og det er derfor vigtigt, at man er tydelig, når det kommer til ens egne. Det er lettere sagt end gjort, men bliver det nødvendigt at gå videre med sagen, er det væsentligt, om man har sagt fra.

2. Gem beviser

– Udfordringen med sexchikanesager er ofte det bevismæssige, fordi det ofte foregår, når to mennesker er alene sammen. Derfor skal du sørge for at sikre dine beviser. Det kan være i form af at gemme billeder og tekstbeskeder, du har modtaget, lydoptagelser og lignende.

3. Ta’ fat i din fagforening

– Din fagforening kan lytte, støtte og rådgive dig om, hvad du kan gøre, hvis du oplever sexchikane og ikke mindst hjælpe dig med at sikre beviser. Hvis det bliver nødvendigt, kan din fagforening også tage din sag i retten.

pige trist ked af det sur (Foto: Unsplash)

Sofie Linde har atter fået debatten om sexchikane til at blusse op. (Foto: Unsplash)

En stolt far

Det klæder Prins Harry at være far – og også en meget glad og stolt far. Selv siger han, at deres “little man”, som Meghan Markle og Harry kalder ham, er deres absolut førsteprioritet. Archie – som han hedder – er da også en virkelig nuttet baby. Under corona har den lille familie opholdt sig i deres Santa Barbara hjem i Californien, hvor også naturen har været flittigt brugt.

Læs også: Skuespiller Morgan Freeman anklaget for upassende opførsel og berøringer

Dansk modefirma tilbyder gratis stofmundbind

Det danske modefirma KARMAMIA Copenhagen, tilbyder alle sine kunder et gratis stofmundbind, uanset om de handler i firmaets egen webshop eller via tøjmærkets forhandlernetværk, der består af over 200 butikker i 10 lande.

Firmaet understreger, at stofmundbindet ikke yder medicinsk beskyttelse, men at de lanceres efter at den danske sundhedsstyrelse selv har ændret retningslinjer, således at det vurderes at det er tilstrækkeligt for raske personer at anvende vaskbare stofmundbind, eksempelvis i den kollektive trafik.

Kunderne vil allerede fra i dag have mulighed for at få et gratis stofmundbind med ved køb i firmaets egen webshop, og fysiske forhandlere vil modtage de gratis mundbind sammen med modebrandets nye efterårskollektion i den kommende uge. Hvis man ønsker et stofmundbind uden at købe andet tøj, kan det erhverves for 99 kroner.

– Vi arbejder meget med prints i vores design og har oplevet stor efterspørgsel fra vores kunder i andre lande, der har været længere fremme med brugen af mundbind end Danmark, og nu hvor Danmark også øger brugen af mundbind, vil vi gerne imødekomme det ønske. Vi ønsker ikke at profitere på situationen, så derfor er vi kommet op med en model, hvor vi kan tilbyde et gratis stofmundbind sammen med hvert stykke tøj, og på den måde støtte op omkring brugen af mundbind, forklarer kreativ direktør Mia Louise Jellig-Nielsen.

– Vi har vores egen systue i Dubai, hvor jeg selv er baseret, og her har vi været vant til mundbind siden marts – her bruges mundbind som en helt naturlig del af garderoben. Vi vil gerne være med til at understøtte at retningslinjerne bliver overholdt og at det ikke skal være udseendet, der afholder én fra at bruge et mundbind, slutter hun.

mundbind karmamia (Foto: PR)

Sådan ser de fine mundbind fra KARMAMIA ud. (Foto: PR)

Læs også: Sådan undgår du at dugge til  med mundbind

Dagens video: Robert Downey Jr. lægger video op med Chadwick Boseman med tagget #chadwickforever

· Mere fra samme kategori ·