Læs også:

Close
innovation, ide, pære Foto: Unplash)

NEWS: Danmark er et af verdens mest innovative lande

Nyheder  | 

Danmark er et af verdens mest innovative lande · Fodbold: Landsholdet knæler mod racisme · Red Barnet gennemførte kontantløs landsindsamling · Kør grønt og vær med til at redde klimaet · James Bond får helt sikkert premiere i 2020 · Dagens billede: Rapperen Akon vil bygge den futuristiske by ‘Wakanda’ fra Black Panther i Senegal

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Danmark er et af verdens mest innovative lande

Danmark indtager igen i år en flot topplacering – på en 6. plads på Global Innovation Index, der måler 131 lande på deres innovationskraft. Schweiz ligger nummer et, og Sverige indtager en anden plads. Skriver Patent- og Varemærkestyrelsen.

Danmark er forsat i den absolutte elite, når det kommer til innovation. Global Innovation Index, der laver innovationsrapporter, har netop kåret Danmark som verdens 6. mest innovative land. Dermed bevæger vi os en plads op på listen i forhold til sidste år.

Rapporten udarbejdes af World Intellectual Property Organization (WIPO), Cornell University og INSEAD og måler innovationen ud fra en række parametre, hvor blandt andet uddannelse, infrastruktur, forretningsstruktur og politisk miljø indgår.

– Det er glædeligt at se, at Danmark rangerer højt på listen. Ikke mindst i en tid, hvor der virkelig er brug for nytænkning og innovationskraft. Både fordi den globale konkurrence er hård, men også fordi coronakrisen desværre har betydet en øget usikkerhed for mange virksomheder, forklarer Mogens Baltsen, sektionschef hos Patent- og Varemærkestyrelsen.

Og uddyber:

– Placeringen vidner om, at Danmark og danske virksomheder har et højt innovationsniveau. Det er positivt og afgørende for at styrke og bevare Danmarks konkurrenceevne. Desuden er det væsentligt, at vi forbliver innovative og samtidig formår at anvende og beskytte vores ideer med patenter og varemærker.

Global Innovation Index bruger 80 indikatorer til at rangere innovationskapacitet og ydeevne for 131 økonomier over hele kloden.

innovation, ide, pære Foto: Unplash)
Danmark er blevet kåret til en af verdens mest innovative lande. (Foto: Unplash)

Læs også: Robothund skal sikre afstand under coronakrisen 

Fodbold: Landsholdet knæler mod racisme

Inden fløjten lyder i morgen på plænen i Parken i landskampen mellem Danmark og England, vil spillerne knæle. Forud for mødet i Nations League vil de to hold sammen knæle mod racisme. Skriver TV2 Nyhederne.

Anfører Simon Kjær forklarer, at det er en vigtig sag at bakke op om Black Lives Matter-kampagnen.

– Vi spillere vil meget gerne bakke op om det engelske landsholds ønske om at knæle før kickoff på tirsdag. Derfor vil vi sammen med de engelske spillere vise, at vi står sammen i kampen mod racisme og diskrimination ved at knæle, før vores kamp fløjtes i gang.

– Det er en meget vigtig sag, som betyder noget for alle på holdet, forklarer Simon Kjær ifølge Dansk Boldspil-Union (DBU).

Engelsk fodbold er et af de steder, hvor Black Lives Matter-kampagnen har været mest synlig de seneste måneder.

I Premier League har spillere på stribe sat sig ned på det ene knæ inden kick-off for at vise sympati i kampen mod diskrimination af og politivold mod sort.

Kampen mellem Danmark og England sparkes igang i morgen klokken 20:45 i Parken.

fodbold Foto: Unpslash)
Landholdet knæler i kampen mod racisme. (Foto: Unpslash)

Læs også: Flere piger dropper fodbold, når de bliver teenagere 

Red Barnet gennemførte kontantløs landsindsamling

Red Barnets indsamlere gik i går søndag den 6. september på gaderne for at lave landsindsamling, men noget var anderledes, end det plejer. Organisationen gennemførte nemlig deres første humanitære kontantløse indsamling. På grund af corona-situationen har organisationen i år måtte gentænke indsamlingen, og danskere behøvede derfor i går kun at hive deres mobiltelefoner op ad lommen, når der blev banket på døren.

Et papskilt, en QR-kode, et MobilePay-nummer, en sms-kode og godt med håndsprit. Det var en del af opskriften på Red Barnets landsindsamling i år, som støtter arbejdet for verdens mest udsatte og sårbare børn.

Indsamlernes indsats faldt på et tørt sted, da corona-pandemien gør, at verdens sårbare børn er mere udsatte end tidligere. Generalsekretær Johanne Schmidt-Nielsen forklarer at, FN forudser, at op mod 6.000 børn under fem år er i risiko for at dø om dagen som følge af corona. Det hænger blandt andet sammen med, at livsvigtige vaccinationsprogrammer er sat i stå, og sundhedssystemerne er presset til det yderste, hvilket har konsekvenser for blandt andet fødende kvinder.

Den kontantløse indsamling gjorde det også muligt for Red Barnet at opdatere indsamlerne på, hvordan det gik med indsamlingen undervejs på ruten. Helt konkret kunne indsamlerne løbende modtage sms-opdateringer på, hvor meget de havde samlet ind.

Red Barnet havde også gjort til det muligt at gennemføre egne onlineindsamlinger.

børn, red barnet (Foto: Unsplash)
Red Barnet gennemførte kontantløs indsamling. (Foto: Unsplash)

Læs også: 45.000 underskrifter til ny kattelov 

Kør grønt og vær med til at redde klimaet

El-bil firmaet GreenMobility vil være med til at gøre verden grønnere ved at plante en hel skov.

Som kunde er du sammen med 100.000 andre brugere med til at spare cirka 60 tons CO2 hver måned, når du vælger at køre Green fremfor almindelig benzinbil.

Det fordobler de nu ved at plante træer, så ved fælles indsats betyder det over tid 120 tons CO2 mindre om måneden. Når du fremadrettet kører i GreenMobilitys elbiler, er du med til at plante bæredygtige skove og fordoble vores fælles CO2-besparelse.

Træerne plantes af EcoTree, der er specialiseret i at hjælpe virksomheder med at plante træer. I sidste ende bliver det til en GreenMobility-skov i Danmark, du kan besøge.

Ved at plante træer der til sidst bliver til skove, er du med til at forbedre biodiversiteten og spare CO2, der er til gavn for os og kommende generationer. Træerne, der bliver plantet, absorberer lige så meget CO2, som du og andre brugere er med til at spare hver måned.

træ, grøn (Foto: Unsplash)
Kør grønt og plant skove. (Foto: Unsplash)

Læs også: Sådan spiser du mere klimavenlig mad

James Bond får helt sikkert premiere i 2020

Tidligere på året satte corona-virus en stopper for, at vi kunne gå i biografen. Mange havde især glædet sig til den nye James Bond film ‘No Time To Die’, der skulle være udkommet den 2. april. Men nu er ventetiden slut. Kino.dk har blandt andre bekræftet, at den nyeste James Bond film alligevel får premiere i år. Det bekræftes også på en spritny plakat. Filmen får premiere i England den 12. november og den 25. november i USA. Den præcise danske dato er dog eendnu ikke annonceret.

Handlingen i ‘No Time to Die’ følger Bond, som har forladt tjenesten hos MI6. Han kontaktes dog af en gammel ven, Felix Leiter fra CIA, som beder ham om fælde en mystisk skurk med højteknologiske planer.

Filmen bliver den 25. i rækken af Bond-film, og bliver den femte film med Daniel Craig som Agent 007 i hovedrollen, men også den sidste for ham. Desuden er også dansk-svenske David Dencik på rollelisten.

True Detective-instruktøren Cary Fukunaga står bag overblikket, og Billie Eilish har allerede leveret titelsangen.

007 Foto: Unsplash)
Ny Agent-007 film får alligevel premiere i 2020. (Foto: Unsplash)

Læs også: International filmfestival vil have kønsneutrale priser 

Dagens billede: Rapperen Akon vil bygge den futuristiske by ‘Wakanda’ fra Black Panther i Senegal

 

· Mere fra samme kategori ·