Læs også:

Close
kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Kulturguide: Oplevelser i september 2020

Kultur  | 

Kulturguiden for september 2020 indeholder oplevelser i København, Aarhus og Odense samt øvrige byer

Hvis du leder efter nogle bud på prisvenlige oplevelser i september 2020, så er du kommet til det helt rette sted.

Det kan ofte være dyrt at være kulturel eller social med sine nærmeste. Men det behøver det ikke at være. Her har vi samlet de bedste og mest prisvenlige oplevelser i september 2020 til dig, der bor tæt på København, Aarhus og Odense samt øvrige danske byer.

Oplevelser i september 2020 i København

Det evige liv i kunsten på Glyptoteket

10. september. Entré fra 85 kroner. Glyptoteket, København. 

Som en del af Golden Days Festival, under temaet Forever Young, kan du nu komme med på en omvisning, der stiller skarpt på, hvordan kunsten gennem årtusinder er blevet brugt til at forevige ungdommen.

Du vil komme til at se nærmere på ægyptiske mumieportrætter, oldgræske ynglinge og besøger menneskets forskellige aldre hugget i marmor. Og så vil du kunne høre et udvalg af unge forfatterstemmer i de forskellige oplæsninger.

Der er også mulighed for lidt at spise til omvisningen i Café Picnic, hvor du for kun 120 kroner, kan spise dig mæt i en lækker cremet perlebyg med salat af rå og syltet sensommergrønt, estragon og sprødt kyllingeskind (eller uden, hvis du er vegetar) serveret med surdejsbrød.

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Læs mere her.

Kulturhavn Festival

11. – 13. september. Gratis entré. Kulturhavn, København.

Kulturhavn Festival åbner igen sluserne til et brag af en havnefestival, hvor Københavns Havn og byens farverige kultur- og fritidsliv skal fejres. For om nogen er København en fantastisk by, når det gælder om det helt unikke blå byrum byen har, og de mange muligheder det giver.

Festivalsprogrammet er spækket med et hav af gratis, kreative og ikke mindst engagerede aktiviteter, koncerter, sportsgrene, lege og meget andet. Og du kan naturligvis deltage i det hele, lige meget om du er indfødt københavner, tilflytter, gæst, ung eller gammel. For nu er chancen der for at udforske den blå side af byen, og se på alt det Københavns Havn har at tilbyde.

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Læs mere her.

Efterårsudgave af Nørrebros 48 timers festival

11. – 13. september. Gratis entré. Nørrebro, København.

Nu er ventetiden forbi. For endelig er Nørrebros elskede 48 timers festival tilbage i en ny og særlig efterårsudgave. Festivalen løber i år af stablen i en anden og lidt mindre udgave, efter landet har været lukket ned. Men fokusset er det samme som altid – en kulturfestival der fejrer forskelligheden, kreativiteten og skaberlysten i den elskede bydel Nørrebro.

Festivalens kulturoplevelser er som altid skabt af lokale aktører og ildsjæle, som ligger arbejde og kærlighed i deres arrangementer. Programmet for alle herlighederne bliver løbende opdateret gennem linket, og skulle du have lyst til at bidrage med et arrangement, er du mere end velkommen til at tilmelde dig.

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Læs mere her.

Teater Republique præsenterer Hotel Corona

Fra den 30. september. Entré 210 kroner. Teater Republique, København. 

Den Reumert-nominerede danske performer og sangskriver Bisse inviterer i samarbejde med iscenesætterne Freya Sif Hestnes og Piotr Winiewicz publikum ind til deres helt egen musical på Hotel Corona.

En forestilling om at livet, som du kendte det, er slut, hverdagen kommer ikke tilbage, og dette er hermed dit efterliv. Der er fuld skrue på dommedagsstemning, afskærmning, hudsult, karantænekuller, konkursbo, dødsangst, hotspots og intensiv behandling, samt selvfølgelig afterskiing party med delefløjte, udstoppede isbjørne og rig mulighed for smitte. Oplev den helvedes larm forstumme til pludselig stilhed, og nyd din nyvundne fritid.

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Læs mere her.

HUSET fejrer 50 års jubilæum

1. september – 5. september. Pris fra 50 kroner. Huset, København. 

I fem årtier har de gamle pakhus-bygninger i Magstræde været indhyllet i kulturelle aktivistiske bevægelser fra hippier, rødstrømper, punk og beat til 4-bølge-feminisme og klimaaktivisme. Og historien er i den grad både omfattende og farverig, og HUSET fortjener i den grad at blive fejret!

Derfor inviteres du til et hav af spændende events, der skal hylde og fejre det dejlige kulturhus og de mange, der har formet det gennem tiden.

Du kan blandt andet møde Peter Duelund, der var med fra HUSETs begyndelse sammen med musiker og skribent Niels Skousen. Du kan også genopleve Barbue, når tidligere booker Thomas Seifert slår dørene op til en aften i punkens ånd, eller høre debatter om ligestilling og synge fællessang med Astrid Elbek fra Shit og Chanel.

Der vil desuden være masser af teater, film, kulturelle udstillinger og fed musik med blandt andre Rebecca Lou, Katinka, Jesper Thilo, Stig Møller, KÚLU, Johan Olsen og FlowerPotPartyband.

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Læs mere her.

Høstmarked på Østerbro

12. september. Gratis entré. Sankt Kjelds Plads, København. 

Det gode madhåndværk på landet og i byen hyldes til kulturfestivalen ‘Åben Festival’ på Østerbro. Her vil du komme til at opleve et stort og fantastisk høstmarked, hvor passionerede lokale producenter og mad-entusiaster vil fylde boderne med friske råvarer, involvere dig i hands-on aktiviteter og sørge for lækkerier til ganen og svælget.

Hahnemanns Køkken, ØsterGro og FællesGro, der står bag arrangementet glæder sig til at forvandle den sprudlende grønne Sankt Kjelds Plads til markedsplads, byde dig til workshops på Hahnemanns Køkken og op til rundvisnisninger på ØsterGro tagfarm.

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Læs mere her.

Tivoli Mad & Vin Festival

29. august – 20. september. Pris fra 135 kroner. Tivoli, København.

Tivoli danner rammerne for Mad & Vin Festival, hvor du kan opleve nogle af de dygtigste mad-og vinpersonligheder i og uden for Tivoli. Programmet byder blandt andet på svensk krebsegilde på Plænen, kåring af Danmarks bedste sommelier, landbrugsdag og dessertmiddag med dessertkokken fra den dobbeltvindende Michelin restaurant, Alchemist.

Du kan desuden også blive klogere på mad og vinens verden ved, at deltage i inspirerende foredrag, spændende workshops og få dig et kig omkring i de hyggelige boder foran Pantomimeteatret.

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Læs mere her.

En litterær bydelsvandring

6. september. Gratis deltagelse. Biblioteket Rentemestervej, København.

Som en del af Golden Days kan du også opleve Nordvest i et lidt anderledes lys. For som fatterens Benn Q siger, så er ”Nordvest er bydelen, der er beskrevet efter mørkets frembrud”. Andre forfattere som af Jan Sonnergaard, Jonas T. Bengtsson og Amalie Laulund Trudsø har også skrevet om Nordvest, hvor unge hjerter knuses, og triste skæbner forgår.

Denne rejse gennem litteraturen, med fokus på Nordvest, kan du nu komme med på, når skribent Katrine Arnfred i føretrøjen tager dig med i forfatternes fodspor gennem Københavns alsidige, barske og sagnomspundne Nordvestkvarter. Med hende som guide finder solen ubesværet vej gennem sprækkerne og supplerer smukt de litterære skildringer af hovedstadens uslebne diamant som scene også for ungdommens liv.

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Læs mere her.

De seneste 100 års danmarkshistorie på Nationalmuseet

Danskere fra hele landet har skabt Nationalmuseets nye udstilling ‘En skat til Danmark’, hvor de med deres egne ting og personlige historier har fortalt om de seneste 100 år. Museet har fået spektakulære ting fra bombeangreb, besættelsestiden, fodboldsejre, frihedskampe og coronapandemien.

Med udstillingen kommer du derfor til at træde ind i danskernes hverdag – ind i  dagligstuen, soveværelset, køkkenet, baggården og festen. Her ser du nogle af de genstande, som vidner om begivenheder, der har formet os, rystet os og rykket os som nation de seneste 100 år.

Kort sagt store og små begivenheder fra de seneste 100 år fortalt af danskerne selv med deres egne ting. Og mon ikke du bliver klogere på Danmark, og hvordan vi danskere er blevet til dem, vi er i dag.

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Læs mere her.

Oplevelser i september 2020 i Aarhus

Månekoncert til SPOR festival

12. – 13. september. Pris fra 80 kroner. Teater Katapult, Aarhus.

Fire sangere og en accordeonist tager dig som publikum med gennem en søvncyklus med månesange, søvnlyde og drømmemusik. Månekoncert er nemlig en forestilling om natten, drømme, søvn og søvnløshed.  Der er drømmesøvnen og den dybe søvn, foruden søvnløshed, angst, sex og store såvel som kedelige tanker. Om natten er man både ensom, den eneste vågne i universet, og en del af et fællesskab – alle sover, alle er søvnløse, alle drømmer.

Du kan også selv deltage i selve koncerten, ved at bidrage med dine egne drømme både før og efter koncerten. Det bliver intet mindre end en magisk og drømmende aften.

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Læs mere her.

Star Wars: The Empire Strikes Back som koncert

3. – 5. september. Pris fra 350 kroner. Musikhuset, Aarhus.

‘Star Wars – The Empire Strikes Back’ flytter et af filmhistoriens mest kendte science fiction-universer ind i Musikhusets Store sal med live-musik af Aarhus Symfoniorkester. En oplevelse hvor kraften i den grad er med dig! Filmen bliver vist samtidig med komponisten John Williams’ legendariske musik spilles live af Aarhus Symfoniorkester, hvilket bliver en fortryllende oplevelse.

Og en oplevelse bliver det også at se de ikoniske karakterer Luke Skywalker, Prinsesse Leia, Han Solo og Darth Vader, der vises på det store lærred i en unik opsætning. Så gå ombord i Tusindårsfalken og oplev det første favntag med et utroligt univers i en galakse langt, langt væk.

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Læs mere her.

Filmklassiskeren ‘8½’ af Federico Fellini i Cinemateket i Paradis

1. september. Pris 85 kroner. Øst for Paradis, Aarhus.

Federico Fellini har lavet nogle af de mest ikoniske og klassiske film i historien. Og hans overdådige og delvist selvbiografiske hovedværk ‘8½’ er for længst gået over i filmhistorien.

Filmen med den italienske stjerne Marcello Mastroianni, der spiller en succesrig filminstruktør, tager ophold på en kuranstalt for at få lidt ro. Han bliver imidlertid hele tiden forstyrret af sin producent, sin manuskriptforfatter, sin kone og sin elskerinde, der alle vil vide noget om hans nye filmprojekt. Det ydre pres får instruktøren til at søge indad, og grænserne mellem fantasi, erindring, dagdrøm og virkelighed begynder at flyde.

En film og oplevelse med prægtige skuespilpræstationer, fantastisk fotografering og uforglemmelig musik af Nino Rota sender uden tvivl dig som tilskuer på en fornøjelig karusseltur.

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Læs mere her.

Spiritualitet til AURABAR

11. september. Gratis entré. P224, Aarhus.

Projekt224 præsenterer AURABAR, som byder på en spirituel aften med farver, drinks, kunst og lyd! Det bliver en unik og spacy oplevelse med et helt særligt farverige univers, hvor du kan få læst din aura og få indblik i farvernes betydning, energifeltets påvirkning og indflydelse på kroppen og sindet.

Som en ekstra magisk ting denne aften, kan du også lave en drink i matchende farve, som du kan nyde til synet af visuals produceret af Iben Tryel.

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Læs mere her.

Åbningsudstilling af Clay Hands Monument

5. september. Gratis entré. Folkestedet, Aarhus.

Du kan komme til åbningsudstillingen, der anerkender de 1.200 borgere i Aarhus, der har deltaget i skabelsen af kunstværket ‘Clay Hans Monument’, der nu bliver en del af den offentlige kunst i Århus. Det har været en tre år lang rejse, hvor man sammen gik i gang med en mission, uden at vide, hvornår den ville blive til virkelighed. Men nu er tiden inde til at forene dem alle og består nu af mere end 400 forskellige håndaftryk i keramikfliser.

Projektet er inspireret af ‘Cueva de las Manos’ (Grotten med hænderne) i Argentina, hvor der er afbilledet hundredvis af håndaftryk, som er mellem 9.000 år og 13.000 gamle.

‘Clay Hands’ symboliserer lighed for alle mennesker uafhængigt af etnicitet, køn, sociale forskelle, religion og politiske synspunkter. Projektets budskab er, at mennesker kan og bør være involveret i at forme fremtiden for deres by. ‘Cueva de las Manos’ hænder tilhørte de mennesker, der levede i det nærliggende samfund, som var egalitært og inkluderende. Dette kunstværk viser, hvor dyrebare disse typer samfund er og at de kan inspirere os til at opbygge en bedre fremtid.

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Læs mere her.

Koncert med Løvernes Konge

26. – 27. september. Pris fra 215 kroner. Musikhuset, Aarhus.

Vi elsker vel alle Løvernes Konge – en fantastisk historie, der nu også kan oplevelse som en vaskeægte filmkoncert! En koncert i Musikhuset der forvandler deres Store Sal til nordens største biograf og viser Løvernes Konge som live-action film fra 2019 med tilhørende stort symfoniorkester, der selvfølgelig spiller filmmusikken live.

Vi kan garantere at det er en filmoplevelse for hele familien, du bare ikke må gå glip af!

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Læs mere her.

Oplevelser i september 2020 i Odense

International naivistudstilling KUNST med HUMOR

1. – 26. september. Kunstgalleriet Odense, Odense.

Kender du ikke allerede til naivismen, så er det helt sikkert på tide! Naivismen kendetegnes ved sit motivvalg og sin stil. Den naivistiske maler foretrækker ofte motiver der udstråler glæde, fred, nærhed og harmoni: Et stykke natur, en kolonihavescene, en frokost i det grønne, folk på vej gennem byens gader. Med andre ord ganske enkelt livsglæde på lærred.

Og netop de naivistiske værker udtrykker ofte glæde, humor, fred og harmoni, som du ikke må snyde dig selv for at opleve. For stilarten repræsenterer noget helt særligt, og kan med sikkerhed få dig til at trække på smilebåndet og bryde ud i latter.

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Læs mere her.

Portvinsfestival

4. september. Pris 299 kroner. Vintapperstræde, Odense.

Det hyggelige Vintapperstræde i Odense forvandles endnu engang til et slaraffenland for portvinselskere. Her vil du møde lokale fynske vinhandlere, og smage en masser lækker portvin i hyggelige omgivelser.

Som en del af prisen får du adgang til festivalen, dit eget smageglas, et stempelkort med 10 gode smagninger – én på hver stand, samt et armbånd som giver mulighed for at handle portvin med hjem til særlige festivalpriser. Derudover kan du ved at købe poletter smage en masse andre særlige portvine, både ældre Vintage, White, Colheita og Tawny. What’s not to like?

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Læs mere her.

Kirkens fantastiske værker

9. september. Gratis entré. Thomas Kingos Kirke, Odense.

Dørene i Thomas Kingos Kirken bliver slået op for en koncert med nogle af kirkens største og mest fantastiske værker, som fremføres af en professionel dansk-svensk sangerkvartet, akkompagneret på flygel af Thomas Kingos Kirkes organist.

Det bliver en aften med en buket af de største kirkelige værker, hvor der bliver opført en dejlig blanding af kvartetter, solist-partier, duetter og instrumentalværker. Koncertprogrammet består af udpluk fra Händels Messias, Mozarts Requiem, Rossinis Stabat Mater, Francks Panis Angelicus og Verdis Requiem. En absolut fortryllende aften er i vente!

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Læs mere her.

Lær Odense at kende gennem kunsten

26. september. Pris 125 kroner. Kongens Have, Odense.

Tag på opdagelse eller genopdagelse med kunsten i det fri i Odense og hør fortællinger om byens historie.

Byvandringen starter og slutter i Kongens Have ved det gamle Odense Slot. På turens i alt fire kilometer vil du komme gennem Odense centrum og rundt i Åparken ved Munke Mose. Her kommer du til at se både kendte og mindre kendte udendørsskulpturer, og undervejs hører du om kunstværkerne og de interessante historier, der knytter sig til.

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Læs mere her.

SPIS! Odense Food Festival

7. – 13. september. Gratis entré. Odense.

SPIS! Odense Food Festival vender tilbage for 6. gang! Og denne gang er ingen undtagelse for fejring af den gode smag, kvalitetsråvarer, gastronomi, dansk madkultur, samvær og fællesskab.

Programmet indeholder både velkendte klassikere og helt nye og smagfulde oplevelser og spændende aktiviteter for både børn og voksne, livsnydere, gastro-nørder, amatørkokke, naturelskere og alle, der bare elsker god mad og gastronomi. Du kan holde dig opdateret om offentliggørelsen af festivalens mange aktiviteter og events gennem linket.

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Læs mere her.

Oplevelser i september 2020 i øvrige byer

Garden party – Hjørring

5. september. Pris 395 kroner. Sct. Knuds Kilde, Hjørring.

En af de smukkeste koncertpladser i Danmark byder på en kæmpe musikoplevelse, når Jonah Blacksmith, Queen Machine, Nicklas Sahl, Rasmus Walter og Dodo and the Dodos spiller for dig og den smukke skov.

Og hvem har ikke savnet (nogle flere) musikoplevelser denne sommer? Så tag din musikven med under armen og kom til en fantastisk aften til garden party i den gode musik og atmosfæres tegn.

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Læs mere her.

Ad Råbjerg Milens bagdør – Skagen

2., 9. 16 og 23 september. Pris 50 kroner. Naturhistorisk Museum Skagen, Skagen.

Den smukke danske natur er og bliver noget helt specielt, og især når der er tale om Råbjerg Mile. På denne tur i den smukke natur går du ad milens bagdør, hvor der ses efter dyrespor, der ses på sjældne og kødædende planter, du får snakke om sandflugt, skagenslys og meget mere. Og hvis du er heldig, kan du også møde alt fra traner til strandtudser. En sand naturoplevelse i særklasse!

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Læs mere her.

Odin Week Festival – Holstebro

1. – 4. september. Odin Teatret, Holstebro.

Endelig afholdes den årlige teaterfestival på Odin Teatret i Holstebro igen. Og i år vil festivalen bestå af en workshop-del for deltagere, og Odin Teatret-forestillinger for publikum.

Under festivalen opføres i alt 10 forestillinger for publikum, som blandt andre er Det Kroniske Liv, Judith, Doña Musicas Sommerfugle, Ave Maria og mange mange flere.

Og som noget nyt vil der være seks live streams med Eugenio Barba, som under festivalen holder møder med deltagerne på festivalen. Disse møder live streames på Odin Teatrets YouTube-kanal. Her kan alle se og høre med, når Eugenio deler ud af sin viden om instruktion, gruppedynamik, pædagogisk forskning, interkulturelle forestillinger og arbejdsprocessen for International School of Theatre Anthropology (ISTA).

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Læs mere her.

Vandretur i Nationalpark – Thy

26. september. Gratis deltagelse. Nationalparken Thy / Bøgsted Rende, Thy.

Naturoplevelser er der masser af i denne tid. Og heldigvis for det for er der noget smukkere end vores egen dejlige danske natur?

I forbindelse med den landsdækkende kampagne ‘Bevæg dig for livet’ har Nationalpark Thys frivillige arrangeret en vandretur gennem Nationalpark Thy, nærmere bestemt Tvorup Klitplantage. Plantagen er den ældste klitplantage i Thy med en flot og afvekslende natur, og turen vil tage dig mod Bøgsted Rende, hvor klitplantagen når længst ud til havet. Du går desuden gennem Thagårds Plantage med de gamle, krogede og næsten vandrette træer, der skaber en helt speciel stemning.

Der er flotte udsigter i vente i en speciel natur, og selvfølgelig går turen også langs havet.

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Læs mere her.

Læs også:

Vidste du dette om krimiforfatteren Karin Slaughter

 

Karin_Slaughter (Foto: Marc Brester)
)

· Mere fra samme kategori ·