Læs også:

Close
Pernille Stigsgaard Morthensen stop spild af mad selina juul (Foto: PR)

Kendt TV-stjerne fra ‘Bagedysten’ deltager i den nationale Madspildsdag

Nyheder  | 

Bevægelsen Stop Spild Af Mad deltager i den nye nationale Madspildsdag med masser af digitale aktiviteter – blandt andet en kampagne mod madspild med den TV-kendte Pernille Stigsgaard Morthensen, finalist fra ‘Den store bagedyst’

Den 29. september fejres den nye ‘Danmarks Nationale Madspildsdag’. Det sker i tråd med FN’s Internationale Madspildsdag (United Nations International Day of Awareness of Food Loss and Waste, IDAFLW), som fejres samme dag verden over. I Danmark er tovholder på Madspildsdagen regeringens ‘Tænketanken om Forebyggelse af Madspild og Fødevaretab’; ‘ONE\THIRD’, hvori Stop Spild Af Mad sidder i bestyrelsen.

For at mindske Corona-smitterisiko vælger Stop Spild Af Mad i år udelukkende at gennemføre bevægelsens aktiviteter og kampagner digitalt.

Pernille Stigsgaard Morthensen stop spild af mad selina juul (Foto: PR)
Du husker sikkert Pernille Stigsgaard Morthensen fra ‘Bagedysten’. Nu er hun med i en kampagne for Stop Spild Af Mad. (Foto: PR)

Ny videokampagne med Pernille Stigsgaard Morthensen

Bevægelsens aktiviteter tæller blandt andet en ny videokampagne med gode råd og opskrifter mod madspild leveret af den TV-kendte, dansk madprofil, influencer og finalist i TV-programmet ‘Den store bagedyst’, Pernille Stigsgaard Morthensen.

Pernilles opskrifter og råd er målrettet børnefamilierne, og kampagnen tager udgangspunkt i at bruge de madvarer, som danskerne oftest smider ud. Der er lagt op til både tøm-køleskabet-gryde, én-kylling-tre-retter, grøntsagspizza og meget mere.

Pernille Stigsgaard Morthensen stop spild af mad selina juul kylling (Foto: PR)
Pernille Stigsgaard Morthensen kan også lave lækker kylling udover at være god til at bage. (Foto: PR)

Afvikling af aktiviteter vil primært ske på Stop Spild Af Mad’s facebookside, som netop har rundet 70.000 følgere samt på Stop Spild Af Mad’s og Selina Juuls sociale medier, som tilsammen har over 117.000 følgere.

Stifter og bestyrelsesformand i Stop Spild Af Mad og ‘Årets Europæer 2020’ Selina Juul glæder sig til den nationale Madspildsdag:

– Det er godt og positivt, at både Danmark, EU og FN afvikler en Madspildsdag for at sætte fokus på emnet. Alene i Danmark smider vi ifølge Miljøstyrelsen årligt over 700.000 tons madspild ud – og på verdensplan går ifølge FN årligt op mod en tredjedel af maden tabt. På grund af Corona-pandemi agter vi – for at minimere risikoen for smitte – ikke at afvikle fysiske events. Men med over 117.000 følgere på vores samlede sociale medier kan vi dog stadig tale til et flot udsnit af danskerne.

Selina Juul foto af Fintan Damgaard (Foto: Selina Juul foto af Fintan Damgaard)
Selina Juul understreger, at det ikke er nok at lave en Madspildsdag én gang om året. (Foto: Selina Juul foto af Fintan Damgaard)

Selina Juul fortsætter:

– Jeg vil understrege, at det er ikke nok at lave en Madspildsdag én gang om året. Det allerbedste er at afholde Madspildsdag hver eneste dag, året rundt. Det er ligesom med de nationale kampagnedage, hvor vi eksempelvis samler affald i naturen – det er ikke nok kun at gøre det én gang om året, hvis vi skal problemerne til livs. Vi skal gøre det hver dag.

Det sker der blandt andet på dagen

Blandt bevægelsens mange andre digitale aktiviteter på Madspildsdagen er:

  • Deling af tips og råd mod madspild fra bogen ‘Mad med respekt – En familiekogebog, der mindsker madspild’ af Selina Juul – i bogen medvirker Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie både med forord og en række opskrifter og udover Prinsessen medvirker Timm Vladimir, Francis Cardenau, Michel Michaud, Anh Lê og Louisa Lorang
  • Social media kampagne mod madspild med Frederiksberg Kommune
  • Social media kampagne mod madspild med Danmarks Restauranter & Cafeer (DRC)
  • Social media kampagne mod madspild med REMA 1000 Danmark
  • Social media kampagne mod madspild med Jespers Torvekøkken
  • Social media kampagne mod madspild med Sammenslutningen REFOOD mærket
  • Fokus på Stop Spild Af Mad’s uddannelseskampagner i skoler og gymnasier
  • Fokus på Stop Spild Af Mad’s bøger i danske nationale biblioteker
  • Kronikker om madspild i aviser og dagblade
Disse tre har alle bidraget til bogen ‘Mad med respekt’, der udkom sidste år. (Foto: PR)

 

MAD MED RESPEKT bogforside - Gyldendal
Sådan ser bogen ud …

Mere information

Hos bevægelsen Stop Spild Af Mad kan man allerede ugen op til national Madspildsdag følge med i bevægelsens aktiviteter og kampagner på https://www.facebook.com/Madspild

Regeringens Tænketanken om Forebyggelse af Madspild og Fødevaretab ONE\THIRD vil promovere sine aktiviteter på https://www.facebook.com/Danmarkreddermaden/ samt www.onethird.dk

 

Læs også:

STOP MADSPIL: Biksemad med spejlæg, grøntsager og koriander

biksemad prinsesse marie selina juul mad med respekt (Foto: Mikkel Adsbøl)

· Mere fra samme kategori ·