Læs også:

Close

Interview: ‘Together Now’ med Mie Moltke

Mit liv  | 

Slip stress, negative tanker og selvkritik og mærk i stedet hvem du er, hvad du har lyst til, og hvad du drømmer om. Kom til mini-festival med Mie Moltke og bliv inspireret til at turde at slippe kontrollen, være mere autentisk og elske og acceptere dig selv – præcis som du er

Mie Moltke, der blandt andet er kendt fra ‘Feminine Flow’ og Vild med dans, inviterer den 6. september til mini-festivalen ‘Together Now’ i Folketeateret i København. Her får du mulighed for blot at være DIG i selskab med en masse andre unikke kvinder.

Mies drøm er at kreere et kvindeligt fællesskab, der skaber grobund for en oplevelse af, at du er perfekt lige som, du er. Hun har allieret sig med to af Danmarks stærkeste kvindelige inspiratorer, Pernille Aalund og Rikke Hertz, og de vil alle tre dele ud af deres erfaringer med – og mod til – at gå egne veje for at leve så autentisk som muligt. Sanne Salomonsen kommer også og optræder. Hun er en vigtig del af dagen med hendes oplæg omkring hendes sang ‘HJEM’ og ikke mindst optræden med samme sang. Sanne brænder for at dele ud af den kærlighed, hun på ny har fået til livet.

Pernille Aalunds foredrag ‘Det ægte liv – et foredrag om tro, lykke og livsvalg’, skal inspirere dig til at turde gå med hjertet og træffe valg, som kommer fra det autentiske og modige selv og ikke fra frygten.

Rikke Hertz fortæller om sit liv og om vejen dertil, hvor hun står i dag. En vej der har været fyldt med både risici og personlige kampe, men som viser, hvor langt man kan nå med troen på sig selv, og at vi alle er hjulpet af noget, der er større end os selv.

Together now (Foto: PR - skal rettes)
Pernille Aalund og Rikke Hertz skal give inspirerende foredrag. (Foto Rikke Hertz: Sisse Langfeldt // Images by Langfeldt)

‘Together Now’ – et rum hvor man kan være sig selv

‘Together Now’ udspringer af Mies ønske om at skabe et rum, hvor man har mulighed for at slippe alle dårlige tanker og forventningspres og simpelthen bare være sig selv. Et fællesskab, hvor man ikke skal præstere, men altid er god nok, som den man er.

Mie har erfaret på egen krop, hvordan den konstante ‘jagt’ på det perfekte kan tage overhånd og lede til unødvendig selvhad og stræben efter noget uopnåeligt.  Jagten kan fjerne det, som er hele pointen, nemlig glæden og det umiddelbare, det sande og kærlige. Mie tror på, at de svar, vi søger, ligger inde i os selv. Det er vigtigt for hende at gå vejen selv og ikke bedrevidende fortælle om, hvordan du skal leve dit liv.

spirituel (Modelfoto: Unsplash)
Du er god nok, som du er.  (Modelfoto: Unsplash)

Vi har snakket med Mie omkring hendes tanker bag ‘Together Now’ og hendes egne oplevelser med at slippe selvkritikken

Hvilke uopnåelige kropsidealer er det, du gerne vil skubbe til via ‘Together Now’?

Mie: Jeg har selv haft meget svært ved at slippe selvkritikken og selvkontrollen. Jeg har altid været meget en pleaser og gerne ville være meget dygtig, men ikke altid været mig selv. Jeg er ikke færdig med at udvikle mig, men jeg er et andet sted, end jeg var for 5-10 år siden. Derfor vil jeg gerne inspirere andre, fordi jeg har mærket det på min egen krop.

Mie: Konceptet omkring kropsidealer skal væk. Der skal ikke være nogen. Man skal få det så godt som muligt, og det er forskelligt fra kvinde til kvinde, hvordan det er. ‘Together Now’ er ikke kun kropsligt, men det er det hele i os. Det er psykologien, spiritualiteten og kropslighed. Vi er forskellige, og der skal ikke være nogen idealer, der bestemmer, hvordan vi burde være.

 

 

Mie Moltke har selv oplevet at miste selvkontrollen. (Foto: Gry Friis)

Det yngre-jeg og den nye, bedre version af mig selv

Hvis du kunne sige noget til dit yngre-jeg, hvad ville du så sige? 

Mie: Jeg ville sige: Søde Mie du gør det godt nok. Du er god nok. Du behøver ikke løbe så stærkt. Du skal ikke være noget andet, end den du er nu. Og du må gerne have det, som du har det.

Mie:
– Jeg kan ikke holde ud, hvis nogen går og tror, de ikke kan få det anderledes. Eller hvis nogen går og tror, de ikke skal have det så godt, som de overhovedet kan!

Føler du, at dét at have sluppet kritikken, har gjort dig til en bedre version af dig selv i dag?

Mie: Absolut en bedre version. Jeg kan stadig blive grebet af det, hvis jeg er stresset – så kommer de dumme tanker, men så ved jeg, hvad det handler om. Og kan mærke det er noget, der kommer indefra. Jeg tror aldrig, vi nogensinde kan slippe det hundrede procent, for livet sker jo hele tiden, og der opstår nye ting, vi skal håndtere. Men jeg tror, man bliver klogere og lære at tackle det.

kvinder, sammenhold (Foto: Unsplash)
Stå sammen i et kvindeligt fællesskab. (Modelfoto: Unsplash)

Gode råd til at slippe selvkontrollen og selvkritikken

Hvis du kunne give kvinder nogle gode råd til at slippe selvkontrollen og selvkritikken, hvad skulle de så være?

Mie: Jeg vil gerne give det videre, at alle kvinder opdager, de ikke skal løbe så stærkt. De har en masse til rådighed inde i dem selv, som de skal bruge og arbejde med. Vi kvinder skal inspirere og hjælpe hinanden med at være så ærlige som muligt.

Jeg er fan af, at vi øver os på det uperfekte. Vi skal turde at være uperfekte. Turde mærke efter. Turde at være ærlige. Følelser er ikke farlige, men man skal lære at blive i den.

Mie:
– Jeg bruger 100% min krop til at mærke, hvad den fortæller mig, og hvilken retning jeg skal i mit liv.

Mie: Et konkret råd, jeg også selv bruger, er at hver gang jeg bliver fanget i en destruktiv tanke, så trækker jeg vejret og tilgiver mig selv for den, men så fem minutter efter vælger jeg at fokusere på noget andet. Det gør en stor forandring, at man skifter fokus, men man skal lære at opdage, hvordan man har det.

Vi lever meget i vores hovedet, og vi skal lære at blive bedre til at mærke efter i hele kroppen for at kunne slippe selvkritikken og selvkontrollen.

Det handler ikke om at være perfekt

Mie: Det er det, jeg ønsker med ‘Together Now’. At give et indspark til at man kan have det anderledes. Det handler ikke om at være perfekt. Det handler ikke om at nå et mål. Det handler om at komme hjem i sig selv og lære at kunne navigere i sig selv, så man kan få det så godt som muligt.

Info: ‘Together Now’ bliver afholdt den 6. september i Folketeateret i København fra 10:00 til 17:30. Til festivalen vil der være foredrag, meditation, flow, sund mad fra SimpleFeast og lækkerier fra Emmerys. Desuden får du en flot goodiebag, optræden fra Sanne Salomonsen og mange inspirerende oplevelser i et eksklusivt miljø, hvor der er plads til alle.

Du kan stadig nå at købe din billet lige her

kvinder (Foto: Unsplash)
Kvinder skal være lige som de er. (Modelfoto: Unsplash)

Læs også:

Husker du at tage vare på dig selv?

pige vand humør horisont liv (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·