Læs også:

Close
emil obel kageborde (Foto: Line Falck)

Emil Obels opskrift på scones med clotted cream og mirabellemarmelade

Mad  | 

Hvem elsker ikke scones … Og serveres de også med clotted cream og marmelade, så bliver det ikke bedre. Her får du Emil Obels opskrift fra bogen ‘Festlige & fantasifulde KAGEBORDE’

De er gode til (ekstra lækker morgenmad) – de kan bruges til afternoon tea bordet – eller som alternativ til en hjemmebagt kage. Lav selv de klassiske scones – her serveret med clotted cream og mirabellemarmelade. Det er Emil Obel, der er udviklet opskrifterne. Og du kender ham helt sikkert fra ‘Bagedysten 2018’, hvor han vandt.

Emil olsen bagedysten (Foto: Line Falck)
Emil Obel kender du garanteret fra ‘Bagedysten’. (Foto: Line Falck)

Der bliver cirka 12 styk af denne portion.

emil obel kageborde (Foto: Line Falck)
Der er dømt hygge og afternoon tea med Emil Obels lækre scones. (Foto: Line Falck)

Det skal du bruge

Scones ingredienser

320 g hvedemel
50 g sukker
4 tsk bagepulver
4 nip salt
100 g koldt smør
2 dl kærnemælk
1 æg til pensling

Mirabellemarmelade ingredienser

½ vaniljestang
75 g sukker
250 g udstenede mirabeller
saft af 1 citron
½ dl vand

Clotted cream ingredienser

1 dl piskefløde
2 dl mascarpone
2 spsk flormelis

Udstyr

udstikker, 6 centimeter. Har du ikke sådan en så brug en kanten af en kop eller glas i stedet.

Sådan laver du scones

Varm ovnen op til 180 grader varmluft.

Bland hvedemel, sukker, bagepulver og salt sammen i en skål.

Tilsæt det kolde smør og smuldr det i melet, til det er i små klumper på størrelse med ærter.

Tilsæt kærnemælken til dejen og saml den helt kort med en ske. Dejen må gerne være klumpet og ujævn i konsistensen.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til cirka to centimer i tykkelsen.

Skær dejen ud i fire lige store stykker og stabl dem oven på hinanden.

Rul igen dejen ud til 2 centimeter i tykkelsen og gentag skæring og stabling tre gange i alt.

Rul til sidst dejen ud til 2 centimeter i tykkelsen og udstik 12 scones med en rund udstikker på 6 centimeter.

Sæt sconesene på en bageplade med bagepapir og pensl dem med et sammenpisket æg.

Bag dem i 20 minutter, til de er sprøde, og lad dem køle helt af.

Sådan laver du mirabellemarmelade

Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas dem med en smule af sukkeret.

Skær de udstenede mirabeller i små stykker og kog alle ingredienserne over middel varme, til

frugten er mør, og marmeladen tykner af sig selv.

Hæld marmeladen på glas og lad den køle af på køl.

Sådan laver du clotted cream

Pisk alle ingredienserne sammen til en luftig, smørbar konsistens.

Nyd sconesene med clotted cream og marmelade.

Tilføj chokolade eller hakkede nødder til dine scones, hvis du er til det.

 

Sådan ser bogen ud:

forside festlige og fantasifulde kageborde emil olsenkage (Foto: Line Falck)

Læs også:

Sådan styrer du din sukker trang

 

slik sukker (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·