Læs også:

Close
penge økonomi dankort forbrug (Foto: Unsplash)

Tilbudsjægerens 10 gyldne tips til at få mest for dine hårdt optjente penge

Økonomi  | 

Du har slidt og slæbt. Kalender siger den 1. Det er lønningsdag. Men blot en uge efter er du gået fra at være Joachim Von And til at være verdens fattigste studerende. Verden føles uretfærdig, når det tager længere tid at tjene penge end at bruge dem. Jeg vil derfor give dig 10 tips til at få din løn til at række (forhåbentlig) længere

Black Friday Shopping GIF by B&M Stores - Find & Share on GIPHY

via Giphy

1. Reklamer – ja tak

Planlæg ugens dagligvareindkøb forud og tjek de forskellige tilbudsaviser – enten via de fysiske, der havner i din postkasse eller på hjemmesider som mintilbudsavis.dk.

Season 9 GIF - Find & Share on GIPHY

via Giphy

2. Pricerunner.dk er din bedste ven!

Inden du kører dankortet igennem, så tjek varen på Pricerunner. Siden sammenligner priserne på hele internettet, og giver dig et overblik over, hvor du kan få varen billigst (både med og uden fragt).

Money Kids GIF by ABC Network - Find & Share on GIPHY

via Giphy

3. Brug ’tilføj som favorit’ funktionen

Når du alligevel ikke har noget at lave en søndag formiddag med tømmermænd, så lav en favoritliste over tøj, som du har planer om købe. Listen gemmer du inde på websitet indtil en dag, hvor der er 20 procent på hele shoppen.

Internet Click GIF - Find & Share on GIPHY

via Giphy

4. Tjek altid om butikken tilbyder prisgaranti

Det er en god ide at tjekke, om butikken tilbyder prisgaranti. for på den måde kan du få udbetalt differencen, hvis du har betalt for meget for din vare. Det kan være, at du har set varen billigere hos en konkurrent, eller at butikken måske kort tid efter nedsætter varens pris. Husk derfor at tjekke, om butikken yder prisgaranti, hvad den omfatter og hvor længe den gælder?

Make It Rain Money GIF by A Little Late With Lilly Singh - Find & Share on GIPHY

via Giphy

5. Ønsk dig gavekort eller penge til jul

Det er ikke just det mest spændende at pakke op den 24. december, men når først du ser din Bodum brødrister sat ned til januarudsalg, så har det alligevel været hele ventetiden værd – og så har du pludselig 200 kroner, som du kan bruge til noget andet (win-win).

Excited Schitts Creek GIF by CBC - Find & Share on GIPHY

via Giphy

6. Køb brugt

Vil du ikke kun spare penge, men også passe bedre på miljøet, så tag på genbrugsshopping. Du kan både tage ned i lokale genbrugsbutikker, men du kan også shoppe på apps som Zadaa, Trendsales eller DBA. Måske kan du finde en gå-i-byen kjole til en 50’er i stedet for at give 400 kroner.

Thrift Shop Swag GIF by Much - Find & Share on GIPHY

via Giphy

7. Planlæg op til de store tilbudsdage

Ved løbende at skrive ned, når du kommer i tanke om noget, som du mangler – så ved du, hvad der er dit ‘need to have’, når Black Friday lurer rundt om hjørnet.

Black Friday Shopping GIF by rakutenca - Find & Share on GIPHY

via Giphy

8. Vær kritisk under tilbudsdage

Du kan sagtens finde en god deal, men nogle gange kan du også rende ind i tilbud, som reelt ikke er tilbud. Måske kan du finde varen billigere hos konkurrenten. Det er derfor en god idé i forvejen at have orienteret sig, hvad førprisen i de forskellige butikker er.

Black Friday Film GIF by Paramount Movies - Find & Share on GIPHY

via Giphy

9. Prut om prisen

Det er altid et forsøg værd, hvis du tør at prutte om prisen. Prøv at forhandle panserglas og cover med, når er ved at købe den spritnye iPhone. Eller måske kan du få strømper med til dine nye sneakers? Eller en computertaske med til din nye computer?

Budget Saving Money GIF - Find & Share on GIPHY

via Giphy

10. Betal altid kontant, hvis det er muligt

Hvis du vælger en afdragsordning, kommer der ofte en del gebyrer og dumme renter oveni, hvilket gør, at du i sidste ende kommer til at betale endnu mere for din vare. Og det er ikke lige drømmescenariet, vel? Hvis du alligevel overvejer afdragsordning, så husk at læse betingelserne, så du ved, hvad du kommer til at betale for varen i sidste ende inklusiv alle gebyrer. Der er dog en del webshops, der efterhånden er blevet gode til at tilbyde afdragsordninger, som ikke tillægger dig ekstra omkostninger som kunde.

Cat Money GIF - Find & Share on GIPHY

via Giphy

Jeg håber, at mine 10 tips kan hjælpe dig, så du ikke længere skal nøjes med pasta og ketchup resten af måneden … Måske bliver du helt bidt af at spare penge, når du mærker, at der er mere luft i budgettet?

Læs også: Er du klar til Black Friday? Dos and don’ts til årets shoppedag

black friday, shopping

 

· Mere fra samme kategori ·