Læs også:

Close
mundbind (Foto: Unsplash.com)

SOMMER NEWS: Sundhedsstyrelsen anbefaler mundbind i offentlig transport

Nyheder  | 

Sundhedsstyrelsen anbefaler mundbind i offentlig transport · Tour de France-starten i Danmark udskydes til 2022 · NEXT indfører røgforbud · Stigning i antal smittede i Aarhus · Taylor Swift slår rekord · Dagens billede: Bent Fabricius-Bjerre er blevet bisat · Sommerøjeblikket: Britney Spears med blomster i håret 🌸

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Sundhedsstyrelsen anbefaler mundbind i offentlig transport

Lørdag den 1. august trådte Sundhedsstyrelsens anbefalinger om mundbind i myldretiden i kraft. Det skriver TV2.

I en pressemeddelelse fra Søren Brostrøm, der er direktør i Sundhedsstyrelsen, lyder det:

– I den kommende tid rykker vi mere sammen, fordi vi vender tilbage på arbejde og uddannelse, og den kolde tid nærmer sig. Det kan gøre det sværere at holde afstand i mange situationer.

I et interview med TV2 fortæller Søren Brostrøm desuden, hvorfor Sundhedsstyrelsen ikke har anbefalet brug af mundbind i det offentlige rum:

– Vi er stadig ikke dér, hvor det giver mening med generel brug af mundbind på gader og stræder. Men i situationer, hvor det er svært at overholde vores anbefalinger om afstand, kan man i den kollektive trafik i myldretiden med fordel have et mundbind med i tasken, udtaler Direktør for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm til TV2.

Søren Brostrøm uddyber i interviewet med TV2, at Sundhedsstyrelsen har kigget på tætheden i den kollektive transport, som er steget siden genåbningen i april. Derudover er der en forventning om, at tætheden vil stige, når folk kommer hjem fra sommerferie, møder tilbage på arbejde og i skole.

mundbind (Foto: Unsplash.com)

Sundhedsstyrelsen anbefaler nu mundbind i myldretiden. (Foto: Unsplash)

Læs også: Mærkelige ting jeg gør her under corona-krisen

Tour de France-starten i Danmark udskydes til 2022

Københavns overborgmester, Frank Jensen, har til TV2 meddelt, at Grand Depart er udskudt et år. Det tre første etaper af det franske cykelløb kommer derfor ikke til at starte i Danmark i juli 2021.

– Jeg er glad for, at det er lykkedes at sikre en dansk Tour-start i 2022. Vi er mange, der har glædet os til at få Tour de France til Danmark næste år, og nu må vi desværre vente lidt længere. Til gengæld kan danskerne se frem til et endnu større brag af en gul folkefest i 2022, når Tour-starten ikke bliver klemt af EM og OL, og vi forhåbentlig har fået coronaen på større afstand, udtaler bestyrelsesformand for Grand Départ Copenhagen Frank Jensen til TV2.

Han udtaler, at der var tre forskellige udfald. Enten skulle de rykke Grand Depart – hvilket kom i konflikt med EM, udskyde det et år eller droppe Tour-starten helt.

Tidligere har det franske medie Le Télégramme udtalt, at Bretagne-området er blevet tilbudt starten af det franske cykelløb næste år – frem for Danmark.

cykle tour de france cykelløb (Foto: Unsplash.com)

Tour de France Grand Depart skulle oprindelig starte i Danmark 2021. (Foto: Unsplash)

Læs også: Inspiration til sporty og feminint hverdagstøj

NEXT indfører røgforbud

Fra den 1. august 2020 er der indført røgfri skoletid på alle NEXTs uddannelser. Det skriver NEXT Uddannelse i København i en pressemeddelelse.

Den røgfri skoletid betyder, at eleverne må vinke farvel til tobaksvarer, snus og e-cigaretter, som ikke må benyttes på eller uden for de 12 skoler i København.

Initiativet kommer efter, at et flertal af folketingets partier sidste år ville mindske antallet af unge, der begynder at ryge – og derfor indfører forbud mod rygning på ungdomsuddannelserne om et år. Om initiativet også skal gælde de ansatte lader folketinget op til den enkelte uddannelsesinstitution at afgøre. NEXT uddannelse i Storkøbenhavn har valgt at indføre forbuddet allerede nu.

– Vi hilser røgfri skoletid velkommen, fordi vi synes, at det er et godt og nødvendigt tiltag. Derfor har vi valgt ikke at vente til 2021, da vi ønsker at være blandt de skoler, der går forrest i kampen mod rygning og tobaksprodukter blandt unge, fortæller Ole Heinager, direktør for NEXT, i en pressemeddelelse fra uddannelsesinstitutionen.

NEXT har valgt, at det tiltaget både skal gælde elever og ansatte.

rygning cigaret smoking (Foto: Unsplash.com)

NEXT Uddannelse København har 7.000 elever og cirka 1000 ansatte. (Foto: Unsplash)

Læs også: 10 råd til at nedsætte din risiko for kræft

Stigning i antal smittede i Aarhus

Der er 20 nye smittetilfælde per 100.000 indbyggere på kun en uge. Det skriver DR og TV2.

– Vi er meget bevidst om det, der sker i Aarhus, og i disse timer er folkene i styrelsen i gang med at klarlægge, om der er tale om en isoleret gruppe i Aarhus, eller om det er mere spredt, udtaler Anette Lykke Petri fra Styrelsen for Patientsikkerhed til DR.

Styrelsen for Patientsikkerhed er igang med at få et overblik over smitterkæder.

Forrige weekend fejrede Aarhus AGFs bronzemedalje, og senest er 5 statskundskabstuderende fra Aarhus Universitet testet positive. Styrelsen for Patientsikkerhed understreger dog over for DR, at det stadig er for tidligt at sige, om begivenhederne er årsagen til den øgede smitte.

virus, corona, covid-19, epidimi

Corona har på kort tid spredt sig i Aarhus. (Foto: Unsplash)

Læs også: Er det allergi eller coronavirus?

Taylor Swift slår rekord

Den amerikanske sangerinde udgav den 24. juli sit nye album ‘Folklore’, der på en uge er blevet det bedst sælgende album i USA i 2020. Det skriver TV2 og Los Angeles Times.

Albummet er sangerindens ottende studiealbum, som er blevet optaget under COVID-19.

Læs også: Det vidste du ikke om Britney Spears

Dagens billede: Bent Fabricius-Bjerre er bisat

Sommerøjeblikket: Britney Spears med blomster i håret 🌸

· Mere fra samme kategori ·