Læs også:

Close
frø, seeds

SOMMER NEWS: Pakker med mystiske frø dukker op hos modtagere verden over

Nyheder  | 

Pakker med mystiske frø dukker op hos modtagere verden over · Markant stigning i salg af mundbind efter anbefaling fra Sundhedsstyrelsen · Teenagepige dræbt ved skud på benzintank nær Stockholm · Kunders brug af håndsprit er faldet med op til 50 procent · Dagens billede: Naturlige toksiner tyder på at være årsag til at 350 elefanter er døde under mystiske omstændigheder i Botswana, Afrika · Sommerøjeblikket: Sommeren kommer endelig retur med varmebølge hele ugen

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Pakker med mystiske frø dukker op hos modtagere verden over

En britisk gartner troede, at hun åbnede en pakke med ørenringe. I stedet indeholdt den små frø. Ingen ved endnu, hvilke frø der er tale om, eller hvem der har sendt dem. Men den britiske gartner, Jan Goward ved, at hun ikke selv har bestilt dem, og at hun bør være forsigtig med dem. Og så ved hun, at hun bestemt ikke er den eneste, der har modtaget en lignende pakke med mystiske frø fra ukendte afsendere.

Ifølge avisen er der blevet rapporteret en vifte på op mod 1.000 uventede postforsendelser med frø i både USA, Canada, New Zealand og Europa. I Storbritannien, hvor Jan Goward bor i sydengelske Eastbourne, har 99 personer udover hende selv modtaget frø. Kort efter, hun havde åbnet pakken med frø, lagde hun et billede af dem og indpakningen op i en gruppe for gartnere på Facebook.

Selv om undersøgelserne af frøene endnu ikke er tilvejebragt, frygter hverken myndighederne i USA eller Storbritannien, at der skulle være tale om et forsøg på biologisk terror eller spredning af invasive arter. Snarere vurderer myndighederne i USA på nuværende tidspunkt, at der kan være tale om et svindelnummer, der kan have til formål at få modtageren til at betale for frøene. Det skriver Jyllands-Posten.

frø, seeds
Op mod 1.000 har modtaget uventede og mystiske postforsendelser med frø i både USA, Canada, New Zealand og Europa. (Foto: Unsplash)

Læs også: Opskrift: Hjemmelavet nøddesmør med chiafrø og kakaonibs

Markant stigning i salg af mundbind efter anbefaling fra Sundhedsstyrelsen

Sundhedsstyrelsen kom fredag med en anbefaling om, at have mundbind med i tasken, når der er trængsel i den kollektive trafik. Og den anbefaling ser det ud til, at rigtig mange danskere har taget til sig.

Apoteker og andre forhandlere af mundbind, som DR Nyheder har talt med, melder nemlig om alt udsolgt. Den markante stigning i efterspørgsel efter mundbind kan de også nikke genkendende til i detailbranchen. Hos Matas er salget af mundbind også steget markant, siden de nye anbefalinger kom fredag klokken 12.

I alt har Matas solgt flere end 200.000 mundbind på bare to dage. På den første time solgte de 10.000 mundbind. Ifølge Allan Kristoffersen, der er retaildirektør i Matas, kan der i perioder blive udsolgt, men man har allerede været i kontakt med leverandørerne om den øgede efterspørgsel, så der vil hele tiden komme nye forsyninger, så der er ingen grund til at hamstre, siger han. Det skriver DR.

masker maske pige covid-19 (Foto: Unsplash)
Matas har solgt flere end 200.000 mundbind på bare to dage efter anbefaling fra Sundhedsstyrelsen. (Foto: Unsplash)

Læs også: SOMMER NEWS: Salget af masker stiger, og de kan blive et krav

Teenagepige dræbt ved skud på benzintank nær Stockholm

En pige er natten til søndag død af skud på en benzintank syd for den svenske hovedstad, Stockholm. Det oplyser svensk politi. Pigen er født i 2007 og er dermed 12 eller 13 år, skriver netavisen Expressen.

Politiet modtog et alarmopkald klokken 03.27 om, at der var hørt skudlignende lyde ved benzintanken i byen Botkyrka. Da betjente kom frem til stedet, fandt de pigen med skudsår.

Området er spærret af, og politiet er i gang med tekniske undersøgelser, hvor de vil gennemgå videoovervågning fra stedet og afhøre vidner. Unavngivne kilder siger til netavisen Aftonbladet, at pigen blev ramt af en kugle, da en bil kørte forbi stedet, og der blev affyret skud fra bilen. Det skriver TV 2.

Politi
En pige på 12-13 år er dræbt i skyderi i byen Botkyrka i Sverige natten til søndag. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: NEWS: Mindst to personer dræbt ved skyderi foran Synagoge i Tyskland

Kunders brug af håndsprit er faldet med op til 50 procent

Flere butikker oplever nu, at der bliver brugt markant mindre håndsprit end for bare nogle måneder siden. I Rema 1000-kæden er brugen eksempelvis nogle steder faldet med 50 procent. Og det til trods for, at håndsprit i månedsvis har været en del af de flestes hverdag, blandt andet under turene i supermarkedet.

I Rema 1000 er kommunikationschefen dog klar med en opfordring om at, lade os minde hinanden om at overholde de gode hygiejneregler, så vi kan fastholde det her gode lave smittetryk, vi har hjemme i Danmark, siger Jonas Schrøder.

Rema 1000-kæden har indkøbt 600 automatiske sprit-dispensere, der skal gøre det endnu nemmere for kunderne. De bliver sat op, så snart producenten kan levere dem. Det skriver TV 2.

I Rema 1000-kæden er brugen af håndsprit nogle steder faldet med 50 procent. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: 150.000 liter håndsprit på vej til landets kommuner

Dagens billede: Naturlige toksiner tyder på at være årsag til at 350 elefanter er døde under mystiske omstændigheder i Botswana, Afrika

Sommerøjeblikket: Sommeren kommer endelig retur med varmebølge hele ugen

· Mere fra samme kategori ·