Læs også:

Close
bogmesse bella center bog bøger (Foto: MY DAILY SPACE)

SOMMER NEWS: Bogmessen 2020 udsættes til 2021

Nyheder  | 

Bogmessen 2020 udsættes til 2021 · Danmark rammes af hedebølge · Sov som en prinsesse · Tag på søndagsudflugt: Kom til vintage-picnic jazz party i Tivoli · Dagens billede: Udsigten fra Svinkløv Badehotel fejler ikke noget · Sommerøjeblikket: Kourtney Kardashian holder sommerferie 😎

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Bogmessen 2020 udsættes til 2021

Det er besluttet, at Bogforum 2020 udskydes til 2021. Branchen bakker op om beslutningen. Bogforum, som vi kender det, udskydes til 2021. Der arbejdes i stedet med en række aktiviteter i Bogforum-regi blandt andet i Bella Center Copenhagen i løbet af efteråret. Et vigtigt indslag er uddeling af Årets Debutantpris som har stor betydning og som samler branchen.

Bella Center Copenhagen har længe været i tæt dialog med myndighederne, og har en godkendt plan for afholdelse Bogforum 2020 på plads. Der har dog tegnet sig et billede af en branche, hvor en del aktører ikke er klar til et Bogforum i det kendte format her i 2020.

Andreas Norkild Poulsen, Udstillingsleder Bogforum udtaler:

– Vi har lyttet til branchen, taget det til os, og må konstatere, at det ikke er muligt at gennemføre Bogforum på normal vis i år. Til gengæld er det en meget stor glæde at møde bred opbakning og positiv tilgang fra hele branchen i forhold til afholdelse af Bogforum 2021, helt som vi plejer. Bogforum havde et rekordhøjt besøgstal på over 38.000 gæster og med 220 udstillere i 2019, og er i høj grad en begivenhed som rigtigt mange ser frem til.

Morten Hesseldahl, Adm. direktør, Gyldendal udtaler:

– Beslutningen om at udskyde Bogforum til 2021 er helt rigtig, og vi er glade for, at man har lyttet til branchen. Vi ønsker naturligvis, at både udstillere og publikum får den bedst tænkelige oplevelse, men forudsætningerne var i vores optik bare ikke til stede i år. 2020 har været et specielt år for os alle, men vi glæder os til at vende tilbage til Bogforum i 2021.

– Vi vil ikke lægge skjul på lettelsen over, at man vælger at udskyde Bogforum til 2021. Det handler jo i sidste ende om hensynet til både udstillere, publikum og forfattere. Samtidig vil jeg gerne understrege vigtigheden af Bogforum som samlingspunkt for hele branchen, og vi glæder os meget til at være med igen i 2021, udtaler Lene Juul, Direktør Politikens Forlag

– Bogforum er helt enkelt årets vigtigste litterære begivenhed som samler alle rundt om branchen fra forfattere og læsere til biblioteker, boghandlere og forlag. Vores højeste prioritet vil altid være at kunne tilbyde læserne en stor og positiv oplevelse med litteraturen i centrum. Det kommer også til at ske i år, modellen bliver bare en anden denne ene gang, slutter Andreas Norkild Poulsen.

bogmesse bella center bog bøger (Foto: MY DAILY SPACE)
Årets bogmesse Bogforum er aflyst i Bella Center Copenhagen. Her ses forfatterinterview på Gyldendals stand i 2019. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Min kærlighed til bøger

Danmark rammes af hedebølge

Der er godt nyt til alle sollystne danskere, idet DMI lover os op til 30 grader over de næste dage. Det starter som en varmebølge, der udvikler sig til en hedebølge, og ifølge DMI ser det også ud som om, de høje temperaturer bliver hængende i næste uge. Så nyd den kommende weekend, for endelig få danskere den varme, som de sukker efter.

strand sommer havet hav sommerferie (Foto: Unsplash)
Frem med solcremen og badetøjet, hedebølge rammer Danmark i disse dage. (Foto: Unsplash)

Læs også: Det hader vi ved sommer

Sov som en prinsesse

Prinsesse Beatrice & Edoardo Mapelli Mozzi udlejer nu deres drømmebolig på Airbnb. Så har du nogensinde drømt om at holde bryllup som en prinsesse  eller bare sove som sådan en, så er det nu, du skal slå til. Det er nemlig engelske prinsesse Beatrice, der netop er blevet gift med den italienske millionær Edoardo Mapelli Mozzi, der udlejer deres historiske villa på Airbnb. Du kan se den her.

Parrets villa er fra det 18. århundrede med en eventyrlig gårdhave fra det 15. århundrede og en frodig engelsk park, der omgiver villaen. På den anden side af parken finder du en lækker swimmingpool omgivet af hundrede år gamle træer. Stueetagen, der dækker 800 kvm, er møbleret med værdifulde antikke møbler – mere romantiske omgivelser finder du ikke. Der er plads til 200 spisende gæster, og så er der intet mindre end 15 soveværelser og 11 badeværelser. Det royale par har naturligvis også sørget for, at prisen inkluderer en husholderske. Drømme kan man jo godt …

airbnb prinsesse beatrice milano Edoardo Mapelli Mozzi (Foto: Villa Mapelli Mozzi)
Nu kan du leje prinsesse Beatrice og Edoardo Mapelli Mozzi’s luksuriøse hjem. (Foto: Villa Mapelli Mozzi)

Tag på stilfuld søndagsudflugt: Kom til vintage-picnic jazz party i Tivoli

På søndag byder Tivoli ind til søndagsfrokost på Plænen, når Vintage Garden Party løber af stablen i Tivolis historiske omgivelser. Gæsterne opfordres til at finde deres stive puds frem, tage picnickurven under armen og nyde en frokost på Plænen. Der er mulighed for et spil kroket i græsset, og søndagsudflugten topper med en stor swingkoncert med Tivoli Ensemblet på Plænen.

Pressechef i Tivoli Torben Plank udtaler:

– Vi vil rigtig gerne slå et slag for, at gæsterne i Tivoli også gerne må medbringe egen madkurv, der kan indtages mens de sidder på Plænen i Tivoli. Det er der alt for mange gæster som ikke ved, og derfor afholder sig fra det. Det er da en skam, når vi nu gerne vil opfattes som Københavnernes have. Og helt ærligt findes der noget mere sommerligt end madkurv, blomsterdufte og hvin fra Rutschebanen?

Vintage Garden Party fejrer traditionen om at klæde sig pænt på, og derfor opfordres alle til at finde deres mest stilfulde tøj frem med inspiration fra dengang mor, bedstefar eller tipoldemor tog i Tivoli. Der er ikke tale om et kostume-event, der vil genskabe et bestemt årti, men blot en hyldest til fortidens gode stil. Søndagens frokost afsluttes med en swingkoncert, når Tivoli Ensemble optræder på Plænen uden croonere eller divaer. Dagen er nemlig helliget den håndspillede bigband-jazz.

Vintage Garden Party foregår den 9. august  2020 fra kl. 11.00 – 18:00:

12.00 Frokost i det grønne med mulighed for kroket-spil
15.00 Swingkoncert med Tivoli Ensemble på Plænen
18.00 Tak for i dag

Vintage Garden Party i Tivoli (Foto: PR)
Her ses Vintage Garden Party i Tivoli fra lørdag 16. juni 2018, hvor Tivoli indbød til sommerens smukkeste lørdagsudflugt i historiske omgivelser med dans til swingmusik, picnichygge, publikum i vintagetøj, samt cykelkonkurrencer og kørsel på væltepeter. (Foto: Torben Christensen)

Dagens billede: Udsigten fra Svinkløv Badehotel fejler ikke noget

Sommerøjeblikket: Kourtney Kardashian holder sommerferie 😎

· Mere fra samme kategori ·