Læs også:

Close
strand, røgfri, askebæger

NEWS: Strandene i København skal ifølge Sundhedsborgmesteren gøres røgfrie

Nyheder  | 

Strandene i København skal ifølge Sundhedsborgmesteren gøres røgfrie · Tusindvis af kinesere samledes til fest i vandland i Wuhan · Novo Nordisk sender ventet diabetes-pille på gaden · Krydstogtskibene har igen lagt fra havn efter coronapause · I dag afløses hedebølgen af uvejr · Dagens billede: Demonstrationerne i Hviderusland mod Lukasjenko vokser

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Strandene i København skal ifølge Sundhedsborgmesteren gøres røgfrie

Mange københavnere tager også cigaretterne med på stranden og pulser løs, mens de slænger sig i solen. Sådan skal det ikke være fremover, hvis det står til sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF). Borgmesteren mener ikke, at rygning hører hjemme på stranden.

Borgmesteren vil nu stille et forslag i Borgerrepræsentationen på Rådhuset om at gøre de københavnske strande fri for røg. På samme måde, som man siden 2013 har haft røgfri legepladser i København – med det resultat, at rygning nu stort set er elimineret fra de steder, hvor byens børn leger. Sådan skal det også være på strandene, hvor børnene som bekendt også leger. Borgmesterens forslag vil – hvis det bliver vedtaget – blandt andet betyde, at der på strandene vil blive opsat skilte, der henstiller til, at man ikke ryger.

Et sted at starte er ifølge Sisse Marie Welling at fjerne de kommunalt opsatte askebægre, som strandgæsterne lige nu kan låne. Askebægrene er designet som iøjnefaldende isvafler, ligner legetøj og sender et helt forkert signal, mener borgmesteren. Det skriver Ritzau.

strand, røgfri, askebæger
Sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling mener ikke, at rygning hører hjemme på stranden. (Foto: Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen)

Læs også: NEWS: Partier er klar med indgreb mod rygning 

Tusindvis af kinesere samledes til fest i vandland i Wuhan

I storbyen Wuhan, hvorfra coronavirussen i slutningen af 2019 begyndte at sprede sig til verden, har en stor fest i weekenden markeret, at virussen er under kontrol. I hvert fald for øjeblikket.  I badelandet Maya Beach var tusindvis af festende kinesere nemlig samlet for at høre musik og se forskellige optrædener.

Allerede den 8. april holdt Wuhan fest for at markere, at man efter to måneder i “lockdown” kunne løsne grebet om indbyggerne og lade dem leve et mere normalt liv. Siden da har man langsomt slækket på restriktionerne, og vandlandet Maya Beach genåbnede i juni.

Ifølge officielle tal har virussen været under kontrol i Wuhan, siden man genåbnede samfundet, og der har – ifølge de kinesiske myndigheder – siden maj ikke været nogen smittespredning blandt indbyggerne i Hubei. Det skriver Jyllands-Posten.

Læs også: Det skal du vide om corona-virusset

Novo Nordisk sender ventet diabetes-pille på gaden

I slutningen af 2019 lancerede Novo Nordisk diabetespillen Rybelsus i USA. Nu er turen kommet til Danmark. Det betyder, at de flere end 250.000 danskere, der lider af type 2-diabetes, får nu en ny type pille til at behandle sygdommen.

Lægemidlet er ifølge Novo det første i pilleform med en kunstig version af det hormon, som blandt andet er med til at få kroppen til at producere insulin. Mange diabetikere tager allerede medicin, der bygger på det hormon – det sker dog ved injektion.

Det nye lægemiddel er en pilleudgave af et af Novos andre diabetesmidler – Ozempic – som diabetikere tager ved at stikke sig under huden. Pillen skal gøre det lettere for diabetikere at tage deres medicin.

I slutningen af 2019 kom Rybelsus på markedet i USA, og i april blev den også godkendt til salg i Europa – og altså også i Danmark. Pillen er udset til at blive en af selskabets store sællerter i de kommende år for Novo Nordisk, der beskæftiger omkring 42.700 medarbejdere i 80 lande. Det skriver TV 2.

Læs også: NEWS: Verdens sundeste kornsort skal afhjælpe overvægt og diabetes

Krydstogtskibene har igen lagt fra havn efter coronapause

Efter fem måneders ufrivillig coronapause stævner de store krydstogtskibe nu atter ud i Middelhavet. Skibet MSC Grandiosa forlod søndag havnen i den italienske by Genoa og lægger på sin ugelange rejse til i tre italienske byer og den maltesiske hovedstad, Valletta. Selv om skibet har et begrænset antal gæster ombord, er ledelsen glad for at kunne sejle igen.

Rederiet oplyser, at Grandiosa af sikkerhedshensyn sejler med 70 procents belægning – svarende til omkring 2500 passagerer. Derudover er der indført en række restriktioner, der skal forhindre de store krydstogtskibe i at udvikle sig til regulære smittefælder. Kun borgere fra de 26 Schengen-lande kan indløse billet til et krydstogt, og passagererne må kun forlade skibene, hvis de deltager i en organiseret ekskursion. Det skriver CNN. Endelig vil alle besætningsmedlemmer og passagerer blive testet for covid-19, inden de kommer om bord.

Ifølge rejsemagasinet Standby er der ingen udsigt til, at krydstogtskibe vil anløbe danske havne i 2020. Det skriver TV 2.

Læs også: NEWS: 3.700 må ikke forlade krydstogtskib efter konstatering af corona-virus

I dag afløses hedebølgen af uvejr

Efter en solrig og meget varm sommerdag mandag med landsdækkende hedebølge og temperaturer op mod 31 grader, er der i dag et vejrskifte på vej. DMI har udsendt et risikovarsel om torden og skybrud gældende for hele landet fra 12-20 tirsdag. Det betyder, at man uanset landsdel kan risikere at blive godt våd, hvis man går udenfor i løbet af dagen.

Der er endnu ikke tale om et egentligt varsel, men meteorologerne følger udviklingen i vejret tæt, lyder beskeden. Samtidig er det ikke til at sige, hvor bygerne vil ramme, og hvor de vil blive kraftigst. Nogle steder i landet vil man endda helt kunne gå fri af nedbør.

Vejrskiftet skyldes, at der er en koldfront på vej ind over landet fra sydvest, som vil ramme i løbet af tirsdag, først i den syd- og vestlige del af landet. Men prognosen er altså endnu meget usikker. Det skriver Jyllands-Posten.

regn vejr vinter slud (Foto: Unsplash)
DMI har udsendt et risikovarsel om torden og skybrud gældende for hele landet fra 12-20 tirsdag. (Foto: Unsplash)

Læs også: Inspiration til en regnvejrsdag

Dagens billede: Demonstrationerne i Hviderusland mod Lukasjenko vokser

 

· Mere fra samme kategori ·