Læs også:

Close
elcykel cykel cykelhjelm piger (Foto: PR)

NEWS: Salget af elcykler er steget markant

Nyheder  | 

Salget af elcykler er steget markant · Barack Obama hylder Joe Bidens valg af vicepræsentkandidat · 18.000 tilfældige danskere skal testes for antistoffer i blodet mod COVID-19 · Brødrene samlet igen · ‘Meet the Nordics’ afholdt på hotel Villa Copenhagen · Dagens billede: Sol, sommer og Helenekilde Badehotel. Danmark er bare dejlig

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Salget af elcykler er steget markant

Der er sket en drastisk stigning i salget af elcykler, er virkelig er på vej op. Undersøgelse viser, at en fjerdedel enten bruger eller er sandsynlige brugere i løbet af dette år. Dette er en klar stigning af brugere, der vil enten benytte eller eje en elcykel. I dag er det 8%, der allerede ejer en. Hovedårsagerne er, at det hjælper folk til at køre længere, få bedre helbred, samt mindsker belastningen.

En ny tværeuropæisk rapport med over 13.000 respondenter fra 11 lande af SHIMANO STEPS viser, at en fjerdedel af Europæerne (24%) allerede ejer eller er tilbøjelig til at købe eller benytte en elcykel i år. I Danmark er dette tal en smule lavere (19%).

SHIMANO STEPS E-bike Index 2020 sigter efter at sammenligne attitude mod e-bikes på tværs af europæiske lande, undersøge, hvad der eventuelt holder folk tilbage, samt hvorfor folk vælger E-Bikes til transport, pendle til og fra arbejde, samt i fritiden.  I Danmark er der lovende tendenser blandt de yngre, da de 18-24 årige er den mest villige aldersgruppe til at bruge elcykler(16%). Derudover topper Region Syddanmark listen af regionerne.

For alle aldersgrupper i Danmark, selvom folk ønsker at forbedre deres fitness ved brug af en cykel, er der stadig en mindre del, der er af den overbevisning, at en elcykel ikke vil forbedre deres fitness. 25% mener endda, at det nærmere vil være skadeligt for dem. Danskere er blandt de mest bevidste om fitness i Europa, langt over gennemsnittet på 19%. 

Udover fysisk helbred og velbefindende, så har danskerne og fokus på de mentale fordele ved at cykle. En ud af (20%) af de, der var tilbøjelige til at bruge en elcykel, siger at de mentale fordele er en af hovedårsagerne til, at de overvejer en elcykel i år. Størstedelen (31%) siger, at de primært vil bruge elcyklen til fritid eller familieaktiviteter, hvilket indikerer, at en elcykel ikke kun er til pendlere (selvom over en fjerdedel – 27% – vil bruge deres elcykel til at pendle) dermed er mere bekvemt.

I Danmark er det miljømæssige aspekt også en væsentlig årsag for brug af elcykler. 12% siger, at de er tilbøjelige til at starte med at benytte en elcykel, fordi de bekymrer sig om miljøet og den belastning de skaber ved andre transportmetoder. 

Om undersøgelsen:

Over 1.000 respondenter deltog på tværs af Danmark. Ved spørgsmålet om hvorfor de måske ville købe en elcykel i år, svarede størstedelen (36%), at det vil være for at forøge distancen de kan tilbagelægge på en tur sammenlignet med hvis de kørte på en normal cykel. Cirka en ud af fire (27%) voksne mellem 25 og 34 år sig de vil gøre det for at spare penge på transport.

elcykel cykel cykelhjelm piger (Foto: PR)
Salget af elcykler er steget markant i Danmark. (Foto: PR)

Læs også: Derfor er 10.000 skridt det magiske motionstal

Barack Obama hylder Joe Bidens valg af vicepræsentkandidat

Den tidligere amerikanske præsident Barack Obama kom med et meget ærligt og personligt post på Instagram i går, da han på alle måder hylder præsidentkandidaten Joe Bidens valg af vicepræsidentkandidat. Valget er faldet på Kamala Devi Harris, der er en kvindelig amerikansk politiker, der siden 2017 har repræsenteret delstaten Californien i det amerikanske Senat. Og det er rent faktisk første gang i USA’s historie, at en sort kvinde stiller op som vicepræsidentkandidat. Med sine 77 år kan Joe Biden blive landets ældste præsident, hvis han skulle vinde valget til november. Kamala Harris er 55 år, og Barack Obama kender Kamala særdeles godt og skriver, at hun er mere end parat til jobbet.

Barack Obama lovpriser Bidens valg, idet han også forklarer, at det er første vigtige beslutning at tage på rejsen mod at blive valgt (i november) som USA’s præsident. Og netop vigtigheden af at have en stærk og kompetent person som sin højre hånd forklarer han også kan gøre det nemmere at skulle klare sig igennem de mange udfordringer, som der måtte komme. Han slutter af med at sige: “Michelle and I couldn’t be more thrilled for Kamala, Doug, Cole, and Ella. This is a good day for our country. Now let’s go win this thing”.

 

Læs også: Obama siger farvel: Otte år med Barack ved roret

18.000 tilfældige danskere skal testes for antistoffer i blodet mod COVID-19

Statens Serum Institut vil invitere 18.000 tilfældige danskere til at blive testet for, om de har antistoffer i blodet mod covid-19. Invitationen vil blive sendt i et brev til e-boks eller med posten fra på mandag. Ønsket er, at ved at teste for antistoffer mod COVID-19 kan seruminstituttet få et mere klart indtryk af, hvor mange der rent faktisk tidligere har været smittet med virussen.

– Statens Serum Institut og regionerne vil derfor nu igen invitere en tilfældigt udtrukket gruppe af borgere til at få taget en blodprøve for at måle, om de har antistoffer i blodet mod COVIUD-19-virus, lyder det fra instituttet i en pressemeddelelse.

Sammen med testen for antistoffer vil der også være tilbud om at få foretaget en svælgpodning for at undersøge, hvor stor en andel, der netop nu er smittet med virussen. De 18.000 tilfældigt udtrukne danskere vil blive inviteret hen over de næste tre uger. De første prøver forventes at blive taget i næste uge.

corona virus covid-19 (Foto: Unsplash)
Nu skal danskere testes for om de har antistoffer i blodet mod COVID-19. (Foto: Unsplash)

Læs også: Fakta om COVID-19 du skal huske, før du panikker

Vil du købe næsespray, så klik her

Brødrene samlet igen

I går lagde kongehuset endelig et billede op af de to brødre, hvor man for første gang siden indlæggelsen kunne se H.K.H. Prins Joachim. I posten stod også, at H.K.H. Kronprinsen tirsdag kom hjem fra Frankrig, hvor han de seneste dage havde besøgt sin bror, H.K.H. Prins Joachim, H.K.H. Prinsesse Marie og parrets to børn på Château de Cayx.

Efter sigende skulle prins Joachim også være i fortsat bedring men har dog stadig brug for ro omkring sig.

Læs også: Prins Joachim opereret for blodprop i hjernen

‘Meet the Nordics’ afholdt på hotel Villa Copenhagen

Modeugen er stadig godt i gang, og tirsdag blev den tilbagevendende event ‘Meet the Nordics’ (tidligere ‘Meet the Danes’) afholdt på det nyåbnede hotel Villa Copenhagen.

Som officiel partner til CPHFW var presse, influenere og kendte inviteret til at se udvalgte nordiske brands, hvor de under en hyggelig morgenmad både kunne netværke og blive inspireret. Også paneldebatten med Charlotte Eskildsen, Founder Designers Remix, Marie Serup, Sustainability Manager H&M og Anna Bernstein, CSR Manager Aiayu, alt sammen modereret af chefredaktør for ELLE Cecilie Ingdal, gav stof til eftertanke.

Man kunne møde disse mærker: Carcel, Designers Remix, Hanne Harnov Leather Couture, H&M Concious, Aiayu, Gun-Britt, Day et, Katrine Nexø Jewellery, Nadia Wire og Soeren Le Schmidt.

Aiayu var også at finde under 'Meet the Nordics afholdt på Villa Copenhagen. (Foto: PR)
Aiayu var også at finde under ‘Meet the Nordics’ afholdt på hotel Villa Copenhagen. (Foto: PR)

Læs også:

Dagens billede: Sol, sommer og Helenekilde Badehotel. Danmark er dejlig

· Mere fra samme kategori ·