Læs også:

Close
sport, kvinder, volleyball, idræt

NEWS: Ny politisk aftale skal sikre virksomheder, kulturliv og idræt

Nyheder  | 

Ny politisk aftale skal sikre virksomheder, kulturliv og idræt · Mystisk serie af dyremishandling i store dele af Frankrig · Novo Nordisk giver støtte til udsatte børns læring efter Corona · Kæmpe skridt for de selvstændige med ny barselsfond · Danske Bank har inddrevet op mod 50 millioner for meget i gæld · Dagens billede: Grafittikunstneren Banksy har finansieret og dekoreret et redningsskib, der har reddet 89 migranter på Middelhavet

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Ny politisk aftale skal sikre virksomheder, kulturliv og idræt

Ledigheden falder, og flere og flere virksomheder står igen på egne ben, efter at have fået hjælp fra hjælpepakkerne de seneste måneder. Derfor har regeringen og Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Konservative og Alternative indgået en aftale om at udfase hjælpepakkerne og i stedet målrette indsatsen til de dele af erhvervs-, kultur- og idrætsliv, der er ramt af restriktioner med forbud om at holde åbent, forsamlingsforbud, grænselukninger og rejserestriktioner frem mod 31. oktober 2020.

Aftalen omfatter desuden en ny aktivitetspulje på 300 millioner kroner, der skal sikre flere kulturaktiviteter rundt omkring i landet under genåbningen. I aftalen afsættes der også 100 millioner kroner til udvidelse af den eksisterende hjælpepakke til foreningslivet og idrætten, der administreres af DIF, DGI, Firmaidrætten og DUF. Der bliver desuden afsat 100 millioner kroner til en pulje til omstilling af dansk erhvervsliv. Puljen er til virksomheder, der er særligt hårdt ramt af corona-krisen og skal styrke innovation og omstilling til den nye virkelighed. Det skriver Ritzau.

sport, kvinder, volleyball, idræt
Hjælpepakkerne skal udfases og i stedet målrette indsatsen til dele af erhvervs-, kultur- og idrætsliv. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Hver tredje tvangslukkede frisør skal tilbagebetale hjælpepakke

Mystisk serie af dyremishandling i store dele af Frankrig

Bestyrer Nicolas Demajean fra dyreinternat i Villefranche-Saint-Phal syd for Paris, kunne skimte to menneskeskikkelser gå tæt på gården om natten. Han styrtede derfor ud af stuehuset og råbte de to mænd an, men mændene flygtede ikke. I stedet gik de til angreb på Nicolas Demajean, hvor han pådrog sig et sår i venstre arm, inden de to mænd flygtede i bil.

Bestyreren var rystet, men det virkelige chok kom først, da han så, hvad de to mænd havde gjort ved ponyerne i folden. Det ene pony havde en flænge på 50 centimeter, mens flængen i det anden var på cirka 25 centimeter. Den tredje pony havde også en lang flænge, men dyret var så skræmt, at hverken Nicolas Demajean, en dyrlæge eller de tilkaldte politifolk kunne komme tæt på den.

Ifølge Frankrigs landbrugsminister, Julien Denormandie, har der været op mod 30 anmeldelser om mishandlinger af heste i Frankrig på det seneste.

Overfaldet på Nicolas Demajean ser dog endelig ud til at give politiet i Frankrig et håndgribeligt spor i sagen. Han er nemlig den eneste, der har set nok til gerningsmændene til at komme med et signalement. Det skriver TV 2.

hest, stald
På det seeneste har der været op mod 30 anmeldelser om mishandlinger af heste i Frankrig. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Millioner af grise lider på varme dyretransporter

Novo Nordisk giver støtte til udsatte børns læring efter Corona

I sårbare familier kan det have været ekstra svært at få nok ud af undervisningen gennem skærmen, og derfor støtter Novo Nordisk Fonden nu en række projekter, som kan give børn og unge noget af den manglende læring.

Fem projekter har fået støtte til indsatser, som kan være med til at styrke læringen for udsatte børn efter Corona-nedlukningen.

De fem projekter gælder:

Akut læringsindsats efter Corona-nedlukning – Lektievenner til børn i udsatte positioner – Red Barnet og Red Barnet Ungdom med 1.999.000 kroner.

DrengeAkademiet 2020 – Fra dreng på kanten til ung i fællesskabet – LøkkeFonden med 927.000 kroner.

Implementering af “Guided Reading” til anbragte og udsatte børn samt deres frivillige mentorer – Lær for Livet med 339.500 kroner.

EksamensTJEK – Børnehjælpsdagen med 984.000 kroner.

Nye veje til dansk for flersprogede børn – i overgangen fra dagtilbud til skole – 2 Timer om Ugen med 462.000 kroner.

Det skriver Ritzau.

børn, børnehave, skole
Novo Nordisk Fonden støtter nu en række projekter, som kan give børn og unge noget af den manglende læring. Foto: Ritzau)

Læs også: NEWS: Regeringen vil fjerne børn i radikaliserede miljøer

Kæmpe skridt for de selvstændige med ny barselsfond

En ny politisk aftale spænder et sikkerhedsnet ud under selvstændige, der ønsker at stifte familie. Barselsfonden for selvstændige vil sikre Danmarks knap 300.000 selvstændige et solidt økonomisk rygstød på op mod 31.000 kroner månedligt, mens de holder barsel. Selvstændige har ellers hidtil måttet nøjes med barselsdagpenge, mens lønmodtagere kan få løn under barsel. Barselsfonden bliver en del af den statslige barselsfond og er finansieret af indbetalinger fra de selvstændige selv.

Barselsfonden løser også den økonomiske udfordring mandlige selvstændige får, når EU’s beslutning om, at der skal indføres to måneders øremærket barsel til fædre, bliver gennemført i Danmark. Det skriver Ritzau.

gå tur går familie børn barn mor kvinde skov (Foto: Pexels)
En ny politisk aftale spænder et sikkerhedsnet ud under selvstændige. (Foto: Pexels)

Læs også: SOMMER NEWS: Hjælpepakker vækker mistanke om svindel for 29 millioner

Danske Bank har inddrevet op mod 50 millioner for meget i gæld

Samlet vurderer Danske Bank at have opkrævet 50 millioner kroner for meget gæld.

Medierne har fået indsigt i dokumenter, der viser, at årsagen blandt andet er alvorlige data- og systemfejl i bankens inkassosystem. Ifølge TV2 og Berlingske har fejlene stået på i så lang tid, at Danske Bank ikke længere har overblik over, hvem der har betalt for meget tilbage.Konsulenthuset Ernst & Young har siden 2019 undersøgt problemerne for banken. Undersøgelsen blev indledt, efter at en eller flere whistleblowere gjorde opmærksom på, at der var noget galt. 100.000 kunder skal nu undersøges for at klarlægge, hvem der har betalt for meget tilbage til banken, og hvor meget de har betalt. Det skriver Finans.

penge økonomi dankort forbrug (Foto: Unsplash)
Samlet vurderer Danske Bank at have opkrævet 50 millioner kroner for meget gæld. (Foto: Pexels)

Læs også: Regime har sendt penge gennem Danske Bank

Dagens billede: Grafittikunstneren Banksy har finansieret og dekoreret et redningsskib, der har reddet 89 migranter på Middelhavet

 

 

· Mere fra samme kategori ·