Læs også:

Close
frisør, behandling, hår, frisure

NEWS: Hver tredje tvangslukkede frisør skal tilbagebetale hjælpepakke

Nyheder  | 

Hver tredje tvangslukkede frisør skal tilbagebetale hjælpepakke · Danmarks første borgerenergifællesskab er oprettet · Ny stor kampagne skal være med til at nuancere opfattelsen af plast · Tusindvis af ledige danskere risikerer at miste dagpenge om kort tid · Festglade unge trodser forsamlingsforbud og mødes til hemmelige privatfester · Dagens video: Kronprinsesse Mary talte under Copenhagen Pride Show

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Hver tredje tvangslukkede frisør skal tilbagebetale hjælpepakke

Hver tredje frisør, der oplevede et 100 procent omsætningsfald under tvangsnedlukningen på grund af coronakrisen, risikerer nu at skulle betale den kompensation de har modtaget tilbage.

Det er helt urimeligt, for loven og vejledning fra myndighedernes side er så uklar og misvisende, at virksomhederne ikke kunne tro andet end, at de har fulgt reglerne, mener SMVdanmark. Det vil ramme hver tredje af de frisører, der mistede al omsætning under tvangsnedlukningen, viser en analyse fra SMVdanmark.

Reglerne er skruet sådan sammen, at virksomhederne skal havde haft en omsætningsnedgang på mindst 30 procent for at få del i hjælpepakken. Men på baggrund af ovenstående vejledning fra Erhvervsstyrelsen har virksomhederne opfattet perioden, hvor de var tvangsnedlukket, som en selvstændig periode, hvor der, som det fremgår, udbetales 100 procent kompensation. Præcis som det gælder for en anden hjælpepakke – den for faste omkostninger – som de også har kunnet søge.

– Vi har eksempler på frisører, der har tjent et par tusind kroner over grænsen på de 30 procent og nu skal betale 69.000 kroner tilbage. Det er helt og aldeles urimeligt, siger Administrerende direktør i SMVdanmark Jakob Brandt. Det skriver Ritzau.

frisør, behandling, hår, frisure
Hver tredje frisør risikerer nu at skulle betale den kompensation til selvstændige, de har modtaget, tilbage. (Foto: Unsplash)

Læs også: Interview: Stjernefrisører giver alle kvinder mulighed for at få A-list-hår

Danmarks første borgerenergifællesskab er oprettet

Landets første borgerenergifællesskab er blevet stiftet under navnet Energifællesskab Avedøre A.M.B.A. og har hjemsted i Hvidovre Kommune. Borgerenergifællesskabet er en model, der er hentet fra et nyt EU-direktiv, der giver borgerne nye muligheder for at deltage aktivt i en klimavenlig omstilling af energiforsyningen i EU.

Borgerenergifællesskabet er en del af en udviklingsplan benævnt ”Avedøre Green City”, hvor en række lokale interessenter er aktive, fordi de ønsker at sætte fokus på FN’s 17 verdensmål. Som et af de vigtige verdensmål, er der peget på bæredygtig energi, og derfor er energifællesskabet stiftet.

Med stiftelsen af energifællesskabet vil der blive iværksat energiaktiviteter som for eksempel etablering af ladestandere og opsætning af solceller. Ideen er, at energiforbrugerne i området skal ”høste” den energi, som de selv er med til at producere i områder, og at dette sker i overensstemmelse med de principper, som EU-direktivet anfører.

Energifællesskabet og Hvidovre Kommune vil arbejde tæt sammen om udviklingen af de borgernære energiaktiviteter. Således vil visionerne om realisering af FN’s verdensmål om bæredygtig energi for hele kommunen ske i en gensidig udveksling af erfaringerne med energifællesskabets aktiviteter. Det skriver Ritzau.

Landets første borgerenergifællesskab er blevet stiftet. (Foto: EBO Consult A/S)

Læs også: NEWS: Coop lancerer personlig klimaberegner

Ny stor kampagne skal være med til at nuancere opfattelsen af plast

Brancheforeningen Plastindustrien lancerer en ny stor kampagne ’Realistisk om plast’, som skal være med til at nuancere opfattelsen af plast. Debatten om plast er alt for sort/hvid, og det vil vi gerne lave om på, fortæller Thomas Drustrup, administrerende direktør i Plastindustrien.

– Hele plastbranchen oplever, hvordan plastens image er under pres i befolkningen. Derfor vil vi med den nye kampagne gøre vores til at starte en mere frugtbar dialog op om plastens fordele og egenskaber. Kampagnen adresserer selvfølgelig også de miljøudfordringer, som vi alle skal bidrage til at få løst, siger Thomas Drustrup og uddyber:

– Debatten om plast er desværre ofte præget af udokumenterede påstande og myter, som er svære at få punkteret. Jeg håber, at kampagnen kan sætte gang i en sneboldseffekt, så vi får en mere nuanceret samtale om plast. Helt konkret kommunikerer vi, at plast er et utroligt nyttigt materiale i rigtig, rigtig mange sammenhænge. Uanset om det er i supermarkedet, på hospitalet, på byggepladsen eller i hjemmet. Det skriver Ritzau.

Ny stor kampagne ’Realistisk om plast’  skal være med til at nuancere opfattelsen af plast (Foto: Plastindustrien)

Læs også: Nyt luksushotel får specialdesignet stole af 2,2 tons plastaffald fra havet

Tusindvis af ledige danskere risikerer at miste dagpenge om kort tid

Når regeringen om knap en uge sætter gang i det såkaldte dagpengeur, risikerer tusindvis af ledige danskere at stå i en situation, hvor de vil være tæt på at falde ud af dagpengesystemet. Sådan lyder advarslen fra foreningen Danske A-kasser, der nu opfordrer regeringen til at forlænge den såkaldte døde periode for dagpengemodtagere.

Den døde periode trådte i kraft 27. marts og betyder, at landets dagpengemodtagere ikke har brugt af deres dagpengeperiode, mens coronakrisen har hærget Danmark.

Danske A-kasser anslår, at op mod 9000 dagpengemodtagere 1. september vil stå i en situation, hvor de maksimalt har seks måneders dagpenge tilbage. Samtidig vil op mod 6500 lønmodtagere under normale omstændigheder falde helt ud af dagpengesystemet i 2020. Det skriver TV 2.

kviklån penge pengepung (Foto: Pexels)
Tusindvis af ledige danskere risikerer at stå i en situation, hvor de vil være tæt på at falde ud af dagpengesystemet. (Foto: Pexels)

Læs også: Klumme: Jeg fravalgte dagpenge som nyuddannet

Festglade unge trodser forsamlingsforbud og mødes til hemmelige privatfester

Hundredvis af festglade unge trodsede natten til søndag forsamlingsforbuddet og deltog i såkaldte piratfester – organiserede fester mod betaling. Det kan TV 2 dokumentere efter optagelser til henholdsvis to piratfester på Refshaleøen i København og én i Sølvgade i Indre By. Festerne bliver holdt på hemmelige og afsidesliggende steder, hvor der både er dj, dansegulv og ulovlig alkoholservering.

TV 2 har kendskab til en lang række arrangører i København, der det seneste halve år har holdt piratfesterne. Det sker, samtidig med at diskoteker bliver holdt lukket på grund af risiko for smitte med coronavirus.

Københavns Politi oplyser til TV 2, at de ”i det omfang, det er muligt i forhold til andre politiopgaver”, rykker ud til arrangerede fester, hvor forsamlingsforbuddet blandt andet ikke bliver overholdt. Det skriver TV 2.

Unge, fest, party, dans, dance, disko. (Foto: Unsplash)
Hundredvis af festglade unge trodsede natten til søndag forsamlingsforbuddet og deltog i såkaldte piratfester. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Ekspert advarer de yngre om senfølger fra corona

Dagens video: Kronprinsesse Mary talte under Copenhagen Pride Show

· Mere fra samme kategori ·