Læs også:

Close

NEWS: Fra boligmangel til hotel med rengøring

Nyheder  | 

Fra boligmangel til hotel med rengøring · Danskere og nordmænd bakker massivt op om hjælp til Libanon · Modeuge: Rabens Saloner afholdt online modeshow · Aarhus Festuge aflyses · Sex & Samfund: Til kamp mod LGBT+ fordomme · Dagens billede: Vi afslutter modeugen med cool kjole og model fra Remain Birger Christensens show · Fredagsfjol: Andreas Bo efterligner sit idol

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Fra boligmangel til hotel med rengøring

Mange unge studerende står i øjeblikket i den situation, at de er kommet ind på deres drømmestudie i hovedstaden, men mangler et sted af bo. I år ser det dog ud til, at de studerende kan starte ud med noget af en opgradering boligmæssigt, skriver migogkbh.dk

På grund af corona-krisen står flere hoteller nemlig med tomme værelser, og dem får studerende nu mulighed for at leje sig ind på. Løsningen hedder ‘Studerende på hotel’ og kan lejes på månedsbasis.

To hoteller tilbyder allerede denne løsning. Det drejer sig om Absalons Hotel Annex Copenhagen på Vesterbro, som tager 5.000 kroner om måned. Hotel Savoy, der også ligger på Vesterbro, er ligeledes hoppet med på idéen og tager 5.500 kroner per måned for værelser. Priserne ligger i samme prisniveau, som man kan leje et værelse for i København.

Hotelindehaver Karim Nielsen ser det som en god mulighed for begge parter, der står i en svær situation. Han forventer, at løsningen kan vare mange måneder endnu, indtil markedet forhåbentlig kommer tilbage næste sommer.

Nye studerende i byen kan kommer til at bo på hotel. (Foto: Unsplash)

Læs også: Der er langt mellem studievenlige boliger 

Danskere og nordmænd bakker massivt op om hjælp til Libanon

Eksplosionen i Libanons hovedstad Beirut chokerede os alle i sidste uge. Eksplosionen har startet en humanitær krise for de 300.000 mennesker, der mærkede eksplosionen på egen krop og mistede deres hjem. De enorme ødelæggelser har også ramt, de der lever i usikkerhed i libanesiske flygtningelejre. Helt ind på den syriske slagmark giver eksplosionen genklang i form af mangel på medicin og fødevarer.

Havnen i Beirut er forvandlet til et bombekrater, og det har meget store konsekvenser. Hele 80 procent af Libanons importvarer bliver importeret her. At fragtskibe ikke kan lægge til i havnen, har stor betydning for milioner af menneskeliv i det lille land, da 50 procent af deres fødevarer bliver importeret med skib. Nødhjælpen til Syrien blev også modtaget via havnen.

Organisationen Folkekirkens Nødhjælp oplever, at danskerne udviser stor sympati med libaneserne i denne tid i form af donationer.

– Situationen i Beirut er ekstremt alvorlig. Derfor er jeg også glad for, at danskerne har støttet ofrene så massivt, at vi nu sammen med vores norske søsterorganisation, Kirkens Nødhjælp, kan sende næsten tre millioner kroner afsted til Libanon. Pengene skal først og fremmest bruges på mad og husly til de nødstedte, siger generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen.

Det er helt afgørende for landets fremtid, at Beiruts havn og lufthavn, der også fik store skader, bliver genopbygget hurtigst muligt. Ellers vil det få uoverskuelig konsekvenser for de fattigste mennesker i landet. Folkekirkens Nødhjælp vil hjælpe med genopbygningen, hvor behovet er størst, og hvor vores ekspertiser bedst kan bruges, forklarer Birgitte Qvist-Sørensen.

libanon, beirut, eksplosion (Foto: Kirkens Nødhjælp)
Eksplosionen på havnen i Beirut har ekstreme konsekvenser for indbyggerne. (Foto: Kirkens Nødhjælp)

Læs også: Voldsom eksplosion på havnen i Libanons hovedstad Beirut

Modeuge: Rabens Saloner afholdt online modeshow

Intet er som det plejer – heller ikke til modeugen. Alle har nemlig måtte tænke kreativt i forbindelse med modeugen, der er løbet af stablen denne uge. Flere tøjmærker valgte at afholde online modeshows på grund af forsamlingsforbuddet.

Rabens Saloner afholdt i tirsdags den 11. august deres første digitale modshow til Copenhagen Fashion Week SS21. På kreativ vis fik de omfavnet visionen af New Now og manifisterede deres stærke vision, som et brand, der viser en stærk kvindelig empowerment.

I spidsen for det hele stod grundlægger og kreativ direktør, Birgitte Raben. Hun forklarede, at det var en ny situation, at skule lancere et online show, da deres brand handler om mødet med mennesker og relationer. At være i stand til at kunne tilpasse sig hurtigt og følge med forandringer i fremtiden, er naturligt hos Rabens Saloner.

Showet blev filmet på en gammel flyvestation, der på en og samme tid skaber en enkelthed og rå æstetik. Deres 2021.1 kollektion understreger vigtigheden af at lade optimisme og drømme flyde sammen i en samling, der er lys, ukompliceret og smuk. Det blev vist i gulvlange, luftige kjoler, store solhatte og accessories med kant. Alt sammen i tråd med Rabens Saloners DNA.

Rabens Saloner 2021.1 kollektion vil være at finde i butikkerne fra januar 2021.

rabens slaoner (Foto: Jakob Helbig)
Rabens Saloner viste deres nye 2021.1 kollektion online. (Foto: Jakob Helbig)

Læs også: Copenhagen Fashion Week vælger bæredygtigt hele vejen 

Aarhus Festuge aflyses

Efter længere tids diskussion meddelte Aarhus kommune torsdag, at Aarhus Festuge aflyser alle sine arrangementer.

Dette sker efter stigende kritik fra både sundhedsfaglige eksperter og flere politikere samt smittetal for byen, der har været høje. Borgmester Jacob Bundsgaard har nu efter dialog med de statslige myndigheder og Sundheds- og Ældreministeriet fået en klar anbefaling om at aflyse Aarhus Festuges arrangementer.

– Det er den melding, vi har ventet på. Vi har fået en klar anbefaling om at foretage en aflysning, og det vil vi naturligvis efterkomme, udtaler borgmester Jacob Bundsgaard i en pressemeddelelse.

aarhus bymidte kirke (Foto: Visualhunt)
Nu aflyses endeligt Aarhus Festuge. (Foto: Visualhunt)

Læs også: Aarhus Lydkunst Festival

Sex & Samfund: Til kamp mod LGBT+ fordomme

Mange unge LGBT+ personer oplever, at de ikke kan være åbne overfor deres klassekammerater og lærere på uddannelserne. Derfor rykker organisationen Sex & Samfund ud med brandbil til ungdomsuddannelser i anledning af Copenhagen Pride 2020.

Heteroseksuelle møder ikke på samme måde skældsord om deres seksualitet, som homoseksuelle gør i deres hverdag, men tænk hvis de gjorde.

I en ny kampagne fra Sex & Samfund vil de sætte fokus på hvor alene, udskældt og forkert, du kan føle dig som LGBT+ person, når mennesker omkring dig eller på sociale medier bruger din seksualitet til at mobbe både dig og andre med. Sex & Samfunds nationale chef Lene Stavngaard forklarer:

– Hver dag føler homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner sig tvunget til at skjule, hvem de er, i frygt for at blive mobbet, nedgjort og latterliggjort. Det sker i skolen, på arbejdspladsen, på fodboldstadion, på baren og selv når man er blandt venner og bekendte.

Mandag 17. august rykker Sex & Samfund derfor sammen med LGBT+ elever ud med en brandbil til en række ungdomsuddannelser for at gøre eleverne opmærksom på den homo- og transfobi, mange unge oplever, når de træder ind ad døren på deres uddannelse.

Kampagnen kører digitalt i forbindelse med Copenhagen Pride 2020 og sætter fokus på, hvordan vi alle med vores sprogbrug er med til at fastholde forestillingen om, at man som for eksempel homoseksuel eller transperson er forkert eller et dårligere menneske end andre.

– Ungdomsuddannelserne skal behandle disse emner, inden de sender de unge videre ud i livet. Det kræver, at vi på den lange bane får gjort undervisning i køn, krop, seksualitet og mangfoldighed obligatorisk på ungdomsuddannelserne. På den korte bane skal der konkrete indsatser til, der sikrer inklusion af LGBT+ personer på ungdomsuddannelserne, forklarer Lene Stavnsgaard.

Se kampagnevideoen fra Sex & Samfund  her

kampange, sex og samfund (Foto: PR)
Ny Sex & Samfund-kampagne i forbindelse med Copenhagen Pride. (Foto: PR)

Læs også: LGBTQIA: Hvad står bogstaverne for?

Dagens billede: Vi afslutter modeugen med cool kjole og model fra Remain Birger Christensens show

Fredagsfjol: Andreas Bo efterligner sit idol

 

· Mere fra samme kategori ·