Læs også:

Close
unge mennesker (Foto: Unsplash)

NEWS: Ny kampagne skal få flere unge med i fællesskabet

Nyheder  | 

Ny kampagne skal få flere unge med i fællesskabet · TDC NET åbner for 5G-netværk · Coronavirus: Ingen borde til undervisning · Fald i rejser giver DSB underskud på 600 millioner · Dagens video: Når man er for træt men stadig tørstig · Fredagsfjol: Nogen fra Friends er bedre til det her end andre 😅

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Ny kampagne skal få flere unge med i fællesskabet

Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) og Tuborgfondet opfordrer med en ny kampagne unge til at deltage mere i foreningslivet. Et fællesskab de ellers er underrepræsenteret i. Kampagnen blev lanceret i går den 27. august under overskriften ‘Fællesskaber for alle – hvem er med’. Her blev unge opfordret til at invitere andre unge mennesker med, som ellers ikke er medlem af fællesskaber og foreninger.

Det er nemlig ikke lige nemt for alle unge at blive en del af foreningslivets fællesskaber. Både socialt udsatte og etniske minoriteter er underrepræsenteret i de demokratiske fællesskaber. Det vil vi gerne ændre, så flere tilbydes medlemskaber i de frivillige fællesskaber.

Formand i DUF Chris Preuss forklarer:

– Danmark har et stærkt foreningsliv, som giver mange unge et fantastisk fællesskab og et sted, hvor man lære at tage del i demokratiet. Desværre kan vi se, at ikke alle unge har lige adgang til et demokratisk fællesskab. Derfor kaster vi et kærligt og kritisk blik på os selv med kampagnen, for vi skal blive bedre til at række ud og åbne os for andre, som måske ikke er som os selv.

I Tuborgfondet vil de gerne støtte op om projektet og bidrage til, at mange flere unge engagerer sig i et fællesskab, får indflydelse i samfundet og mod til at skabe en bæredygtig fremtid.

Det afgørende er, at unge, der allerede er foreningsaktive, opsøger deres venner og bekendte og inviterer dem med i fællesskabet. Det sociale spiller en stor rolle for unges engagement i foreninger.

I kampagnen sætter unge fra vidt forskellige foreninger ord på, hvad de ser som det værdifulde ved at være en del af et foreningsfællesskab. Samtidig inviterer kampagnen unge til at se kritisk på sit eget fællesskab, ved at rejse spørgsmålet, om hvem der er med i fællesskabet – og hvem der ikke er med.

unge mennesker (Foto: Unsplash)
Ny kampagne: Unge skal hjælpe unge med at blive en del af foreningslivet. (Foto: Unsplash)

Læs også: Derfor er unge ensomme 

TDC NET åbner for 5G

Den 7. september åbner TDC NET for 5G-mobilnetværket i store dele af Danmark. Det sker efter, at man på rekordtid har opgraderet og klargjort selskabets mobile infrastruktur til 5G. Sideløbende med åbningen af Danmarks første 5G-net har 4G-netværket fået et markant løft, hvilket betyder forbedrede hastigheder og øget kapacitet.

Med udrulningen af 5G-netværket kan TDC NET levere de hurtigste faste forbindelser til Danmark. I alt vil op til 80 procent af danskerne kunne få adgang til 5G inden udgangen af september og inden årsskiftet vil mere end 90 procent få adgang.

Hos TDC NET glæder man sig over, hurtigere end forventet, at kunne tilbyde denne opgradering til deres kunder. CEO Andreas Pfisterer fortæller:

– Jeg er glad og stolt over, at vi så hurtigt har indfriet vores ambitioner om at åbne for 5G-dækning på vidtstrakt nationalt plan samt give adgang til særligt hurtige hastigheder i centrum af København, Odense, Aarhus samt Helsingør. Åbningen er vigtig i en tid, hvor vi mere end nogensinde har brug for en stærk infrastruktur, der skal håndtere, at forbruget af mobildata vokser med op til 40 procent om året.

Den nye opgradering betyder også, at man får bedre streaming muligheder, og virksomheder kan få stor glæde af det hurtige signal i forhold til produktion. Generelt får hele Danmark glæde af at mærke forbedringerne i forbindelserne på 4G- og 5G-netværket.

tdc Foto: TDC)
Snart får danskerne glæde af det nye 5G-netværk. (Foto: TDC)

Læs også: Hold mobilen i live hele dagen 

Coronavirus: Ingen borde til undervisning

Det er en ny tid, de studerende på jordemoderuddannelsen står overfor, når de inden længe er tilbage fuldtid i klasseværelserne. Der er nemlig ingen borde at sidde ved. Skolen har på grund af regler for afstand valgt at fjerne bordene, så de studerende ikke kommer til at sidde for tæt.

Flere af de studerende er utilfredse med løsningen, og mener ikke det er en holdbar løsning. De ville hellere have holdt fast i den virtuelle undervisning.

De studerende oplever gener ved at sidde med deres computere på skødet i så lang tid og fastslår, at det ikke er en ordentlig arbejdsstilling i længden.

Uddannelsesdirektør på UCN Peter Møller Pedersen understreger, at det er vigtigt, at de studerende kan modtage undervisning med behørig afstand på skolens område. Da det stadig er uvist, hvordan fremtiden kommer til at se ud, er dette derfor en model, der kan justeres på.

På Københavns Universitet har man ligeledes overvejet muligheden for undervisning uden borde.

Læs også: 70.000 har fået plads på en videregående uddannelse 

Fald i rejser giver DSB underskud på 600 millioner

DSB kommer ud af det første halve år af 2020 med et underskud på 607 millioner, hvilket svarer til, at antallet af rejser er faldet med 36 procent, skriver TV2 Nyhederne.

Siden coronaudbruddet har der været et stort fald i togrejser, og det bliver altså en dyr omgang for DSB. Sammenlignet med sidste år, hvor regnskabet gik i nul, er det et stort tab

Der var knap 56 millioner rejser med DSB i årets første seks måneder. Det er 31 millioner færre rejser end samme periode i 2019.

DSB har kørt med samme køreplan siden udbruddet, men på grund af restriktionerne har de ikke kunne fylde deres toge. De færre rejsende har også betydet, at DSB har tjent færre penge på deres kiosker.

For hele 2020 forventer DSB et underskud på omkring en milliard kroner. Det var også forventningen, da togselskabet offentliggjorde sit seneste regnskab i maj. Det er deres vurdering at covid-19 kommer til at påvirke deres økonomi resten af året.

dsb tog banegård (Foto: Visual Hunt)
DSB i underskud på grund af coronavirus. (Foto: Visualhunt)

Læs også: Krav om mundbind i den kollektive trafik 

Dagens video: Når man er for træt men stadig tørstig

Fredagsfjol: Nogen fra Friends er bedre til det her end andre 😅

· Mere fra samme kategori ·