Læs også:

Close

#Mettesmangemeninger: tanker og meninger jeg har haft i ugens løb

Mit liv  | 

Det hedder jo ikke #Mettesmangemeninger uden grund. Så denne uges klumme har jeg tildelt alle mine tanker og meninger. Det er både de spøjse, positive, negative, undrende og drømmende. De forfølger os hele tiden, så nu åbner jeg for, hvad jeg går og har af tanker og meninger i løbet af en uge

Jeg har haft mange tanker og meninger, om ting jeg har hørt, set, oplevet, mærket eller følt. Det har jeg i denne uges klumme stykket sammen til nogle sætninger. Det kan være, I kan nikke genkendende til nogle af dem.

(Foto: Unsplash)
Fjollede, skøre, alvorlige, spøjse tanker. (Foto: Unsplash)

Carrie-stil, pølsevogne og kønnede udtryk

Jeg gad godt være typen der: havde tiden til at sidde på café hver morgen og spise en croissant og drikke en latte. Jeg forstår ikke, hvor folk får den tid fra og ikke mindst pengene. Det kunne bare være lidt cool at være hende, der kom cyklende i et par høje hæle i bedste Carrie-stil og lige nuppede en hurtigt bid. Ligesom når de mødes til frokost til Sex and the City, altså hvordan har de tid til det? Sandheden er jo nok bare, at jeg i bund og grund er mere en havregryn og klap-sammen-rugbrødsmad-pige, og det passer mig måske egentlig også meget godt.

Jeg er glad for, jeg ikke er: den der går med pølsevognen i hånden ned af gaden i myldretiden om morgenen eller rush hour sidst på dagen. Men jeg misunder deres ligeglade attitude og ro i sindet over, at jeg skal også på arbejde. For håndværkerne skal have deres pølse klokken 12, og du skal have din hotter klokken 4 i nat. Men det kræver sin mand at gå ned af vejen med 1 kilometer i timen, mens sindssyge cykellister og stressede bilister holder bagved. Cadeau til dem.

Jeg har tænkt over: at jeg nogen gange synes, det er lidt irriterende at alle udtryk, hvor enten det mandlige eller kvindelig køn bliver omtalt, skal tages op til debat. Jeg går meget ind for hele kønsdebatten- lad mig slå det fast, men jeg synes, det nogle gange bliver lidt for navlepillende. Da jeg eksempelvis ovenover skulle skrive “det kræver sin mand”. Var jeg tæt på at skrive, det kræver sin mand/kvinde – når nej kvinde/mand selvfølgelig. Men altså lige der brugte jeg det altså bare, som et udtryk. Der findes mange skønne pølsemuttier, og de er også inkluderet i den sætning. Jeg synes, det er svært og synes, det er en balance, og jeg synes, det kræver sin kvinde at jonglere rundt i det 😉

fest, konfetti (Foto: Unsplash)
Tanker og meninger flyver rundt til højre og venstre som konfetti. (Foto: Unsplash)

Ærme-i-håndtag og dårlig klædte børn

Det undrer mig, at: hver eneste gang jeg har travlt og skal ud af døren, hænger mit ærme fast i et dørhåndtag. Der findes nærmest ikke nogen større irritation. Altså så farer man rundt og sveder og leder efter sine nøgler og skal lige tjekke håret en sidste gang. Og så sker det, i fuld fart og med hænderne fulde stryger man ud, og så hænger det pokkers ærme fat i dørhåndtaget. Så man bliver kastet tilbage som en boomerang og er ved at tabe det hele. Det er ikke engang, fordi det gør ondt, det er bare en utrolig akavet og irriterende bevægelse.

Jeg tager tit mig selv i at tænke: Gud, hvor er der mange børn, der er dårligt klædt på. Det der undrer mig er, at forældrene ofte er pænt klædt på. Den her tanke falder i to dele. For det første synes jeg tit, at børn har for lidt tøj på. Det er jo bare kritisk, fordi de kan blive syge. For det andet synes jeg af og til, jeg ser børn i nogle sindssyge sammensætninger af stribede strømpebukser, to forskellige sko, en nederdel i karrygul og en underlig lilla t-shirt med dyrehoveder plus en grøn jakke.

Jo jo, der skal være plads til børns frihed, og de må selv vælge. Og det er da også rigtig sjovt, hvad lille Sofia Amaliemarie har valgt i dag, men altså synes bare godt, der kunne strammes lidt op.

Tanker om alt og ingenting. (Foto: MY DAILY SPACE)

Cykelkultur og bh’er der strammer

Jeg synes, det er spøjst at: størstedelen af os godt kan finde ud af at køre nogenlunde pænt i bil og overholde de fleste regler. Jeg understreger størstedelen. Der er også mange båtnakker. Men det er lige godt utroligt, som folk glemmer alt, så snart de stiger op på en cykel. Jeg har daglige irritationer og rysten på hovedet over cyklelister. Af og til falder der også et “ja, der er jo så grønt for mig”, og “hvad fanden har du tænkt dig” af mig. Og når ja så var der jo også den gang, hvor jeg på gebrokkent, dan-english med tyk jysk accent skreg en englænder ind i hovedet med ordene “learn how to bycycle!”

Jeg tror, vi skal overveje om, det er nok med det der trafikkursus, vi har i 3. klasse i folkeskolen. Her kunne også godt strammes gevaldigt op.

Gid jeg kunne: gå uden bh lidt oftere. Den har dog om noget naget mig i denne uge. Kender I det der, når man bare kan mærke sin krop og i særdeleshed sin bh en hel uge. Altså jeg har ikke kunne slippe af med følelsen, det eneste, der hjælper er at ‘set them free and let them hang’. Har prøvet alt. Udvidet den rundt om en spisebordsstol, løsnet stropperne, taget en gammel på – intet har hjulpet. Har først kunne slippe dem fri klokken 23, og så er det jo lige meget, jeg mærker det jo ikke, når jeg sover.

Måske jeg skulle have ladet være med at tage nylonstrømper på. Er der noget, der strammer, så er det nylonstrømper. Så min mave har være placeret på så lidt plads, at det ind imellem har taget pusten fra mig. Ja, der er så meget, mænd aldrig kommer til at forstå.

Ældre mænd i store bukser, irritation over skråstreger og falde-humor

Det kan få mig til at græde, når: jeg ser gamle mænd. Det er ikke på seksuel, sugardating-agtigt måde, jeg mener det. Jeg mener, når man nogle gange ser ældre mænd gå rundt alene i deres lidt for store bukser og med deres små sko. Jeg kan ikke have det, jeg synes, de er så søde og musseagtige. Så har de rigtig stået derhjemme og friseret sig og taget pænt, gråt-brunt-beige farvet tøj på. Og så går de afsted for at handle lidt vare og købe dagens avis. Nogle er også sure, det er ikke dem, jeg mener. Det er dem, der minder om ham bedstefaren fra filmen Up, de gør mig blød om hjertet.

Det irriterer mig, når: folk siger skråstreg. Det er en meget specifik irritation, men det har, lige siden jeg gik i folkeskolen, irriteret mig. Jeg synes ikke, man skal sige skråstreg, hverken når man læser op eller bare snakker. Hvis det endelig skal være, kan jeg bedre lide slash. Men skråstreg det lyder så dumt. Du siger jo heller ikke punktum eller spørgsmålstegn. Så sig eller i stedet for, kvinde eller mand ikke kvinde skråstreg mand. Jeg stejler …

Det får mig til at grine, når: folk snubler eller er ved at falde – altså så længe de ikke slår sig. Men jeg er total til ‘falde-humor’. Jeg kan simpelthen krympe mig sammen af grin, hvis jeg ser nogen, der er ved at falde, eller hvis jeg selv er. Det er jo faktisk ikke så sjovt, men det er måden, folk ser ud på. Den måde de prøver at redde den på, og den akavethed, der efterfølgende opstår, som jeg synes er helt genial. Det er bøvlet omkring det, jeg synes er fantastisk. I kender sikkert også den med at snuble over en én centimeter høj kant på fortorvet. Jeg er straight up begyndt at sætte i løb bare for at redde den. Ved snart ikke hvad der ser mest fjollet ud.

Ugens ‘jeg synes’ …

Jeg synes, vi skal snakke mere om: at det faktisk er dejligt, at vi har fire årstider i Danmark.

Jeg synes, vi skal snakke mindre om: ‘vild med dans’. Synes allerede, det er ved at tage overhånd.

 

Gode tanker fra Mette🎈 #Mettesmangemeninger

Læs også: 

#Mettesmangemeninger: Der er noget, fyre er bedre til 

fyr, fest, party (Foto: Unsplash)

 

· Mere fra samme kategori ·