Læs også:

Close

DIY: Uro med muslingeskaller

Bolig  | 

‘Do it yourself’ eller DIY som det populært bliver kaldt er og bliver et hit. Indenfor boligindretning har de små krea-projekter vundet vores hjerter, og vi kan slet ikke få nok af at lave personlige items til vores hjem til nærmest ingen penge

diy, krea (Foto: Unsplash)
Det gælder om at have de rette remedier klar til DIY. (Foto: Unsplash)

Lav din egen dekorative uro

Vi har til tendens til at tænke gulv og væg, når vi indretter vores hjem, men det kan skabe et helt andet rum, hvis vi tænker loftet med ind i indretningen. En uro kan skabe hygge og liv i et rum og kan altså sagtens hænges op i en stue eller på et badeværelse, og er kun ikke forbeholdt børneværelser.

Denne uro tager ikke lang tid at lave, og er et super hyggeligt og ikke mindst nemt projekt at kaste dig over, hvis du er nybegynder.

Det skal du bruge
◾ Muslingeskaller, knivmuslinger og konkylier
◾ Træpinde
◾ Grov snor
◾ En boremaskine eller skruetrækker
◾ Krog til loftet
muslingeskaller, muslinger, konkylier (Foto: Unsplash)
Find muslingeskaller og konkylier på stranden.  (Foto: Unsplash)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan gør du

Start med at find de muslingeskaller, konkylier, knivmuslier eller andet på stranden, du vil sætte på din uro. Skallerne kan godt lugte meget af hav, så læg dem i sæbevand en dags tid og skyl dem grundigt.

Find noget drivtømmer på stranden eller nogle grene/pinde i skoven, der er lige store. Rens eventuelt grene eller gå efter et mere råt udtryk og lad mos, skidt og andet sidde på.

Bor et lille hul i skallerne med en boremaskine eller brug en skruetrækker til at lave hullet. Skallerne er rimelig hårdfør, men hav et par ekstra, hvis de skulle knække.

Læg pindene/grenene i et kryds og bind snoren rundt mange gange og bind nogle stramme knuder, så de sidder godt sammen.

Lav fire lige lange snore eller eventuelt to lange og to korte, afhængigt af hvilket udtryk du ønsker. Bind dem rundt om de fire pinde yderst, så der nu hænger fire snore ned. OBS. lav snorene længere end du vil have dem, da der går meget snor til at binde knuder. Det kan altid klippes af i bunden.

Tag dine muslingeskaller og fordel vægten ligeligt ud på de fire snore, så den kommer til at hænge så lige som muligt.

Tag en muslingeskal, sæt den på snoren og bind en knude under, så den sidder fast. Forsæt på alle fire snore indtil du er tilfreds med udseendet.

Nu skal uroen op og hænge. Find en smuk krog og skru den op i loftet, eller måske du i forvejen har noget, den kan hænge på eksempelvis en knage. Bind en snor i toppen af uroen, der hvor pindene krydser og vælg den længde, du vil have den hængende i.

 

Kast dig ud i det

. . .  og prøv det af. Det behøver ikke koste alverden, og du kan jo altid lave det om eller starte forfra, hvis noget ikke fungerer. Det er en stor tilfredsstillelse af lave sit eget, og du får helt sikkert masser af ros af dine veninder for dine fine projekter. Du kan eventuelt også lave det som gaver – en personlig gave er altid en sikker vinder.

Her er uroen blevet hængt op på et badeværelse, og er med til at skabe hygge og ro, spa-agtig stemning og giver rummet et nordisk udtryk. God fornøjelse.

uro, diy (Foto: Mette Nordby Jensen)
Skaller samlet på Vestkysten får nu nyt liv i København.  (Foto: Mette Nordby Jensen)

Læs også: 

Få boliginspiration til ro & afslapning i hjemmet 

· Mere fra samme kategori ·