Læs også:

Close
camilla skov vegetarisk i aften kogebog tomatrisotto (Foto: Camilla Skov)

Vegetarisk i aften: Tomatrisotto

Mad  | 

Hvem elsker ikke en af italienernes egne favoritter – risotto. Her i en tomatrisotto variant. Vi har fået lov til at viderebringe Camilla Skov’s opskrift på tomatrisotto fra kogebogen “Vegetarisk i aften?”

Risotto kan laves i et utal af variationer, og tomatrisotto er en lidt anderledes variant, som er en favorit herhjemme. Kombinationen af ris, tomat og ost er bare ekstra comfy. Du kan også tilsætte lidt mozzarella sammen med parmesanen til sidst for en ekstra ostet ret, hvor du kan trække smeltede strimler af mozzarella. Det er ikke en dårlig idé.

camilla skov vegetarisk i aften kogebog tomatrisotto (Foto: Camilla Skov)
Så lækker ser Camillas tomatrisotto ud … (Foto: Camilla Skov)

Ingredienser

Retten tager 45-60 minutter at lave og er til 4 portioner

Risotto

1 stort løg
1 spsk hakket frisk timian
1 tsk hakket frisk rosmarin (valgfrit)
2 spsk olivenolie
1 spsk smør
2 fed fintsnittet hvidløg
2 spsk koncentreret tomatpuré
4 dl risottoris

Risotto fortsat
2 dl tør hvidvin
400 g mosede tomater (passata)
6 dl vand
2 spsk konc. grøntsagsfond (til 1 l)
1 tsk æblecidereddike
1 tsk sukker
Peber
1 spsk smør
To håndfulde fintrevet parmesan

 

Desuden skal du bruge:

Ekstra parmesan

Stegt broccolini

Sådan gør du

Sauter finthakket løg og krydderurter i olie og smør i en stor gryde ved middel varme i 8-10 minutter, til det er gyldent.

Varm imens mosede tomater, vand og koncentreret fond op i en anden gryde.

Tilsæt hvidløg til løgene i 1 min, og lad tomatpuré og ris stege med til sidst i 2-3 minutter.

Tilsæt hvidvinen til risene, skru godt op for varmen, og lad vinen koge ind i risene.

Tilsæt derefter tomatfonden lidt efter lidt. Lad risottoen simre.

Rør i den en gang imellem. Smag til undervejs, og begynd at tilsætte vand i stedet for fond, hvis risottoen bliver for salt.

Når risene er 95 % færdige, smages der til med peber, eddike og lidt sukker for dybde og balance.

Tilsæt parmesan og smør.

Sørg for, at risottoen er 10 % mere våd, end hvad du foretrækker. Sluk for varmen, og lad stå i 5 minutter.

Mens risottoen hviler, steges broccolinien hårdt på en pande i olie med et drys salt, til den har fået farve, men stadig er sprød.

Servér med parmesan.

Sådan ser bogen ud:

vegetarisk i aften camilla skov bog forside

 

Læs også:

‘Zen vibes’ i hjemmet

 

· Mere fra samme kategori ·