Læs også:

Close
trailer, campingvogn, bil

SOMMER NEWS: Uheld med trailere koster flere liv end højresvingsulykker

Nyheder  | 

Uheld med trailere koster flere liv end højresvingsulykker · Helsingør bød svenskerne velkomne med flag, Gammel Dansk og musik · Brasiliansk model bliver den første transkønnede i verdenskendt magasin · Britta Nielsens børn fængsles for groft hæleri · Dagens billede: Amanda har samlet verdens største puslespil på 258 timer og er nu udstillet på AAU København · Sommerøjeblikket: Landmænd har sået en syv kilometer lang blomsterstribe i Norddjurs Kommune til fri afbenyttelse 💐

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Uheld med trailere koster flere liv end højresvingsulykker

Over en 10-årig periode fra 2009-2018 har færdselsuheld med trailere kostet 42 liv, hvilket er mere end de 37 personer der er blevet dræbt af højresvingende lastbiler.

Særligt tunge trailere, der kan køre med en samlet vægt på over 750 kilo, som eksempelvis hestetrailere, bådtrailere og campingvogne udgør en særlig risiko. De har nemlig selvstændige bremsesystemer, og ingen fagpersoner tilser, at disse også virker efter hensigten.

Udover de 42 der er blevet dræbt i færdselsuheld med trailere, er der sket 557 personskader, heraf 286 alvorlige. Og netop i Juli måned er det højsæson for uheld med trailere. Her sker der i gennemsnit et uheld med trailer hver anden dag.

SMVdanmark opfordrer til, at trailere med egne bremsesystemer indkaldes til syn, så fagpersoner kan tage stilling til standen, som det også sker med andre køretøjer med danske nummerplader. Det skriver Ritzau.

trailer, campingvogn, bil
Færdselsuheld med trailere har over en 10-årig periode kostet 42 liv. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Corona-virus: Færre uheld og et usædvanligt skadesbillede

Helsingør bød svenskerne velkomne med flag, Gammel Dansk og musik

Det svenske flag var hejst langs hele havnen i Helsingør i lørdags, for det var en festdag for byen. De kunne nemlig igen byde deres mange svenske gæster “välkomna tillbaka”. Og de svenske gæster blev hilst velkommen med wienerbrød, Gammel Dansk og glade toner fra pigegarden.

Efter næsten fire måneders lukning af grænsen til naboen på grund af coronaudbruddet kan svenskere bosat i de fire regioner Blekinge, Kronoberg, Skåne og Västerbotten nu igen rejse frit ind i Danmark.

Det er med god grund, at svenskerne har været savnet i Helsingør. Ifølge VisitDenmark lægger de 384 millioner kroner om året i byen. Det svarer til 58 procent af det samlede turismeforbrug fra internationale gæster. Det skriver TV 2.

Læs også: NEWS: Sveriges højeste punkt er smeltet væk

Britta Nielsens børn fængsles for groft hæleri

Britta Nielsens tre børn idømmes ubetingede fængselstraffe på mellem halvandet og tre et halvt års fængsel for groft hæleri. Det har Retten i Glostrup netop besluttet. Dog har de alle tre anket afgørelsen til Østre Landsret.

Byretten har besluttet, at 40-årige Jimmy Hayat idømmes fængsel i to år og seks måneder, 36-årige Jamilla Hayat idømmes fængsel i halvandet år, mens 33-årige Samina Hayat idømmes en fængselsstraf på tre år og seks måneder.

Samina Hayat er den af børnene, der har fået det største beløb af sin mor, i alt mere end 37 millioner kroner. Hun har forklaret, at hun ikke gik op i økonomi, men at det alene var hendes mor, der styrede den slags. Det mener retten er utroværdigt.

Ingen del af straffene gøres betinget, og her har retten blandt andet lagt vægt på den lange gerningsperiode. Det skriver DR.

Brasiliansk model bliver den første transkønnede i verdenskendt magasin

Den brasilianskfødte model Valentina Sampaio, bliver den første transkønnede model til at stille op i det traditionsrige magasin – Sports Illustrated Swimsuit Issue.

Selv siger den unge model, at hun er ‘begejstret og beæret over’ at kunne skrive sig ind i rækken af Sports Illustrated-kvinder.

I 2019 blev mindst 124 transkønnede personer dræbt i Brasilien, viser en rapport fra samme år. Det skriver nyhedsmediet Brasil de Fato. I 2017 var det 179 personer, mens det i 2018 var 163. Derfor beskriver modellen sit nye job som en vigtig milepæl for hende selv og for resten af LGBTQ+-samfundet. Og selv er hun ‘begejstret og beæret over’ at kunne skrive sig ind i rækken af Sports Illustrated-kvinder. 2020 udgaven af Sports Illustrated udkommer 21. juli. Det skriver TV 2.

Læs også: Maria skiftede køn: Jeg ser ikke mig selv som transkønnet – jeg er 100 procent kvinde

Dagens billede: Amanda har samlet verdens største puslespil på 258 timer og er nu udstillet på AAU København

Sommerøjeblikket: Landmænd har sået en syv kilometer lang blomsterstribe i Norddjurs Kommune til fri afbenyttelse 💐

 

Læs også: NEWS: Ny undersøgelse overrasker: Så mange billige studieboliger er der i København

kollegie kollegieværelse studerende (Foto: PR)

· Mere fra samme kategori ·