Læs også:

Close
chair stole universitet forelæsning studerende pladser skole school university universitet (Foto: Unsplash)

SOMMER NEWS: Næsten 70.000 unge har fået en plads på en videregående uddannelse

Nyheder  | 

Tusindvis af unge har fået svar på, om de har fået studieplads · Storbritannien: Ingen fastfood før klokken 21  · Fase 4 er lige på trapperne · Kanye West undskylder på Twitter · Dagens billede: Ryan Reynolds udlodder en dusør på 5.000 dollars til den, der finder bamsen · Sommerøjeblikket: Helena Christensen deler billeder fra sit sommerhus 🌊

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Tusindvis af unge har fået svar på, om de har fået studieplads

Natten til den 28. juli sad tusindvis af unge klar ved computeren for at se, om de er optaget på en videregående uddannelse.

Adgangskvotienterne har i år oplevet et gennemsnitlig fald, da 1,08-reglen er afskaffet. Dermed har ingen uddannelser længere en adgangskvotient på over 12, som der er set de tidligere år. International Business, som de sidste par år har krævet det højeste gennemsnit, på Copenhagen Business School er faldet fra 12,4 til 11,3.

– Faldet i adgangskvotienterne kan formentlig være med til at lette presset på de unge. Det vil være godt, hvis den tendens kan føre til, at de unge ikke føler sig pressede til at præstere overmenneskeligt for at blive optaget på de mest populære uddannelser, fortæller Mette Fjord Sørensen i en pressemeddelelse fra Dansk Industri.

På grund af corona-krisen er der sket en stigning i antallet af ansøgere i år, hvorefter Folketinget blev enige om at oprette 5.000 ekstra studiepladser til studieoptaget 2020 og 2021.

Eksempelvis har VIA oprettet 203 ekstra studiepladser, og AAU har tilbudt 132 flere pladser end sidste år.

– Vi glæder os meget til at byde de mange nye studerende velkommen. Det er positivt, at flere får mulighed for at uddanne sig i en tid, hvor coronasituationen måske har sat en stopper for mange unges planer for sabbatår, udtaler Inger Askehave, der er prorektor for uddannelse på AAU i en pressemeddelelse fra Aalborg Universitet.

ufm.dk findes listen over årets ledige pladser.

students studerende skole school backpack rygsæk (Foto: Pexels.com)

Næsten 70.000 unge har fået tilbudt en plads på en videregående uddannelse (Foto: Pexels.com)

Læs også: Alt, du overhovedet skal vide som ny universitetsstuderende

Storbritannien: Ingen fastfood før klokken 21

I Storbritannien vil regeringen forbyde al reklame for fastfood på tv og internettet før klokken 21. Det skriver DR.dk.

Boris Johnson skriver på Twitter, at en sundere livsstil kan beskytte mod corona. Primerministeren blev i april indlagt på intensivafdeling med corona.

– Da jeg var virkelig syg, var jeg meget overvægtig … Jeg var for tyk, siger Boris Johnson.

60 procent af den britiske befolkningen betegnes enten som overvægtige eller fede.

Læs også: Nem sundhed: 5 små ting, du kan gøre

Fase 4 er lige på trapperne

Efter sommerferien vil regeringen sammen med Folketingets øvrige partier drøfte genåbningsplanen for fase 4, der skal starte primo august. Det skriver TV2.

SF og enhedslisten mener, at der skal genovervejes, hvad der må åbnes i fase 4.

– Måske skal man revurdere hastigheden i genåbningens fase 4. Nu skal vi se de kommende dage, hvordan tallene udvikler sig. Men ellers synes jeg, at det vil være fornuftigt at udskyde åbning af diskoteker, til vi ved, om det her er en blivende tendens, fortæller Peder Hvelplund fra Enhedslisten til TV2.

Radikale Venstre og Venstre mener ikke, at der nødvendigvis skal ændres i genåbningsplanen i fase 4.

– Med tallene her synes vi ikke, at de dags dato skal give anledning til bekymring, for der er ikke noget, der indikerer, at det er ude af kontrol, udtaler Karen Ellemann fra Venstre til TV2.

bytur party drinks alkohol fest klub klubber diskotek bar (Foto: Unsplash)

Barer, diskoteker og restauranter må med de nuværende restriktioner holde åbent til klokken 24. (Foto: Unsplash)

Læs også: Alle danskere kan nu blive testet for corona

Kanye West undskylder på Twitter

Kim Kardashian West og Kanye West har været i mediernes søgelys den seneste tid, efter at Kanye havde annonceret, at han ville stille op til præsidentvalget. Efterfølgende havde han tweetet, at han forsøgte at blive skilt fra Kim Kardashian. Kort tid efter tog Kim bladet fra munden og på en instagram-story bad hun om forståelse, da Kanye lider af en bipolar lidelse. Nu undskylder Kanye West på Twitter til Kim Kardashian West.

Læs mere: Nyt fra sangverdenen: Kim Kardashian forsvarer Kanye West på Instagram

Dagens billede: Ryan Reynolds udlodder en dusør på 5.000 dollars til den, der finder bamsen

Læs også: Sommerferie i kendisland

Sommerøjeblikket: Helena Christensen deler billeder fra sit sommerhus 🌊

· Mere fra samme kategori ·