Læs også:

Close
penge pengeseddel pengesedler økonomi (Foto Shutterstock)

SOMMER NEWS: Hjælpepakker vækker mistanke om svindel for 29 millioner

Nyheder  | 

Hjælpepakker vækker mistanke om svindel for 29 millioner · Pedel indrømmer at have sat ild til historisk katedral · Fem TikTok influencers skal i fængsel for deres videoer · 109 nye smittede med corona i Danmark over weekenden · Dagens video: Besøgende kravler på ruinerne i Hammershus, selvom det er forbudt og kan være farligt · Sommerøjeblikket: Ny is rekord: Brian Dahl Havrebjerg spiste en vaffelis med 56 kugler is, softice, to slags guf og tre flødeboller – i alt seks kilo is svarende til 12.000 kalorier 🍦

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Hjælpepakker vækker mistanke om svindel for 29 millioner

I forbindelse med økonomiske hjælpepakker under coronakrisen er der indtil videre anmeldt svindel for lidt over 29 millioner kroner. Det oplyser Bagmandspolitiet i en opgørelse. Antallet af anmeldelser til Bagmandspolitiet er nået op på 87, hvor næsten samtlige kommer fra Erhvervsstyrelsen.

Flertallet af tilfældene handler om forsøg på bedrageri. Det er kun en mindre del af de 29 millioner kroner, som faktisk er blevet udbetalt, oplyser Bagmandspolitiet. I alt er der beslaglagt 5,5 millioner kroner hos de mistænkte.

Virksomheder kan få betalt en del af lønnen til ansatte, som ellers stod til at blive fyret. Men det er en betingelse, at de ansatte ikke arbejder, mens det offentlige betaler den ekstraordinære støtte. Folketinget har i øvrigt vedtaget, at denne type økonomisk kriminalitet skal straffes væsentligt hårdere end andre former for svindel mod de offentlige kasser. Straffen skal være op til fire gange så lang. Det skriver TV 2.

penge pengeseddel pengesedler økonomi (Foto Shutterstock)
Der er indtil videre anmeldt svindel for lidt over 29 millioner kroner i forbindelse med hjælpepakker til lønkompendation. (Foto Shutterstock)

Læs også: NEWS: ‘Bløde værdier’ vægter højere end høj løn

Pedel indrømmer at have sat ild til historisk katedral

En 39-årig mand fra Rwanda har indrømmet, at det var ham, som påsatte en brand i katedralen i den franske by Nantes i sidste uge, hvor han arbejdede som frivillig pedel i katedralen. Det oplyser hans forsvarer søndag.

Branden brød ud tre forskellige steder i den historiske katedral Saint-Pierre-et-Saint-Paul, så der var klare tegn på ildspåsættelse. Branden har fuldstændigt ødelagt katedralens berømte orgel fra 1621, der havde overlevet både den franske revolution og bomberne fra Anden Verdenskrig.

Også uvurderlige artefakter og malerier er gået tabt i branden. Herunder et værk af maleren Jean-Hippolyte Flandrin fra det 19. århundrede og vinduesmalerier i glas.

Den 39-årige mand blev lørdag taget til afhøring hos politiet og fængslet. Advokaten ønsker ikke at fortælle, hvad der fik hans klient til at påsætte branden.Det skriver TV 2.

saint pierre et saint paul, katedral, kirke, frankrig
En brand brød ud tre forskellige steder i den historiske katedral Saint-Pierre-et-Saint-Paul. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Notre Dame i flammer: De ikoniske klokketårne er reddet

Fem TikTok influencers skal i fængsel for deres videoer

En domstol i Egypten har mandag besluttet, at fem unge kvinder skal to år i fængsel for at have “krænket familieværdier og principper” ved at dele upassende videoer på videoappen TikTok. To af de dømte kvinder får også hver en bøde på 300.000 egyptiske pund, hvilket svarer til omkring 119.000 danske kroner. De er begge influencere med et stort antal følgere.

De er dømt for at have opfordret til umoralsk adfærd og menneskehandel ved at få andre unge kvinder til at møde mænd gennem TikTok og blive venner med dem. Kvinderne fik et lille beløb, alt efter hvor mange følgere der efterfølgende så videoer af deres samtaler med mændene.

Domstolen har tolket det som en opfordring til at sælge sex på nettet. Anklageren i sagen mener, at de har udnyttet fattige unge kvinder og mindreårige, der ønskede at tjene lidt penge. De tre øvrige kvinder, der ligeledes har fået to års fængsel, er blevet dømt for at have hjulpet til med videoer. Det skriver DR.

tik tok, app, medie
Fem unge kvinder er fængslet for at dele upassende videoer på appen TikTok. (Foto: Unsplash)

Læs også: Ting på instagram der gør os i godt humør

109 nye smittede med corona i Danmark over weekenden

Der er registreret 109 nye coronatilfælde i Danmark i løbet af weekenden. Det viser tal fra Statens Serum Institut (SSI).

Samtidig er antallet af indlagte med coronavirus steget med syv til 23. Tre af dem er på en intensiv afdeling, og de ligger alle i respirator.

I løbet af de seneste uger har der været en stigende tendens i antallet af smittede i Danmark. I uge 28 og 29 var tallene 24 og 34 om dagen. Gennemsnittet i sidste uge for tirsdag til fredag var 44 nye bekræftede smittede hver dag.

Der er samlet 613 dødsfald i Danmark blandt coronasmittede. Antallet var det samme fredag. Det skriver TV 2.

corona, covid-19, virus
Tal fra Statens Serum Institut viser, at der er registreret 109 nye coronatilfælde i Danmark i løbet af weekenden. (Foto: Unsplash)

Læs også: SOMMER NEWS: Corona har kostet 87.000 danske jobs

 

Dagens video: Besøgende kravler på ruinerne i Hammershus, selvom det er forbudt og kan være farligt

Sommerøjeblikket: Ny is rekord: Brian Dahl Havrebjerg spiste en vaffelis med 56 kugler is, softice, to slags guf og tre flødeboller – i alt seks kilo is svarende til 12.000 kalorier 🍦

 

Læs også: SOMMER NEWS: Prins Joachim opereret for en blodprop i hjernen: Har det efter omstændighederne godt

toulouse, frankrig, by, storby

 

· Mere fra samme kategori ·