Læs også:

Close
bil, cabriolet, sommer

SOMMER NEWS: Flere danskere køber cabriolet til sommeren

Nyheder  | 

Flere danskere køber cabriolet til sommeren · Tusinde demonstrede i Thailand mod regeringen og landets premiereminister · Giftlinjen oplever mange henvendelser om indtagelse af håndsprit · Bombetruet fly: Danske F-16 fly måtte hjælpe til · Dagens billede: Tom Moore indsamlede millioner af pund til det britiske sundhedsvæsen under corona og er nu blevet slået til ridder · Sommerøjeblikket: Sultne måger hapser maden fra sultne gæster på Gilleleje Havn

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Flere danskere køber cabriolet til sommeren

Drømmen om en åben biler er gået i opfyldelse for flere og flere danskere over den seneste årrække. I alt er der indregistreret 23.509 cabrioleter i Danmark, der er kendetegnet ved, at taget, eller kalechen, kan foldes væk på kort tid.

– Sommeren er over os, og stadig flere danskere nyder at køre for åben himmel med vind i håret. Det er skønt at se, at det til tider utidige danske sommervejr ikke afholder danskerne fra at købe en sommerbil, siger Mads Rørvig, adm. direktør i De Danske Bilimportører.

Audi A3 er den store topscorer, når det gælder salget af cabrioleter i 2020, hvor modellen står for omkring 33 procent af salget. Den næstbedst sælgende model er Mini Cabriolet, der har opnået et salg på 121 biler. På tredjepladsen finder vi igen en Audi. Denne gang modellen A5, som der er kommet 86 nye eksemplarer af ud på vejene indtil videre i 2020. Det skriver Ritzau.

bil, cabriolet, sommer
Flere og flere danskerne har købt en cabriolet til de varme sommerdage. (Foto: De Danske Bilimportører)

Læs også: SOMMER NEWS: Rekordhøjt salg af grønne biler trods covid-19

Tusinde demonstrede i Thailand mod regeringen og landets premiereminister

Omkring 2500 mennesker var lørdag aften samlet i Thailands hovedstad, Bangkok, til en af de største demonstrationer i landet siden militærkuppet i 2014. Demonstranterne – der trodsede et forbud mod at demonstrere under coronapandemien – kræver regeringens afgang, ligesom de vil have parlamentet opløst.

Modstanden mod Prayuth Chan-ocha er vokset i befolkningen på det seneste. Hans regering har fået endnu mere magt siden valget sidste år, efter at en domstol har opløst det næststørste oppositionsparti. Også internt i regeringen er der utilfredshed. Flere af Prayuths ministre trådte tilbage torsdag. Det skriver TV 2.

Læs også: #SlutWalk: Demonstration sætter fokus på slut shaming

Giftlinjen oplever mange henvendelser om indtagelse af håndsprit

I takt med coronavirussens indtog i Danmark er håndsprit blevet en fast bestanddel af mange danskeres hverdag. Det mærker man blandt andet hos Giftlinjen på Bispebjerg Hospital, der tager imod henvendelser fra borgere fra hele landet, der er blevet forgiftet på den ene eller anden måde.

Fra starten af marts, hvor coronavirussen for alvor blev en del af danskernes hverdag, til slutningen af juni, har Giftlinjen modtaget knap 400 henvendelser om personer. 160 af henvendelserne drejer sig om indtagelse af håndsprit, mens de fleste af de resterende henvendelser drejer sig om folk, der har fået det i øjnene.

Det er ikke nyt, at Giftlinjen modtager henvendelser fra folk, der har smagt på håndsprit. Det er dog sædvanligvis voksne mennesker, der indtager det for at blive berusede. Der er nemlig mellem 70 og 80 procent alkohol i det meste håndsprit. Det skriver TV 2.

Giftlinjen har modtaget 160 henvendelser der drejer sig om indtagelse af håndsprit. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Den danske Sikkerhedsstyrelse kasserer millioner af indkøbte mundmasker

Bombetruet fly: Danske F-16 fly måtte hjælpe til

Flere danske F-16-fly fløj ved middagstid fredag med særdeles høj fart op gennem Jylland på grund af en nødsituation. Det oplyste Forsvarets Operationscenter. I første omgang stod det ikke klart, hvad situationen gik ud på, men Forsvaret har nu bekræftet, at det drejede sig om at eskortere et Ryanair-fly.

Flyet, der var på vej fra London til Oslo, havde modtaget en bombetrussel i luften og havde derfor brug for den danske assistance. Norsk politi oplyser, at flyet er landet sikkert i Oslo, og at passagererne er ude.

F-16-flyene brød lydmuren på turen op gennem Jylland, hvilket medførte høje brag. Det skriver TV 2.

Læs også: NEWS: Nu skrives der luftfartshistorie efter flyrejse på over 19 timer

Dagens billede: Tom Moore indsamlede millioner af pund til det britiske sundhedsvæsen under corona og er nu blevet slået til ridder

Sommerøjeblikket: Sultne måger hapser maden fra sultne gæster på Gilleleje Havn

 

Læs også: NEWS: Her er sommerens mest flirtende byer i Danmark

par flir dating happn (Foto: Unpslash)

 

· Mere fra samme kategori ·