Læs også:

Close
Graf

SOMMER NEWS: Corona har kostet 87.000 danske jobs

Nyheder  | 

Corona har kostet 87.000 danske jobs · Politiet holdt pressemøde efter to drab i Aarhus · Burger Shacks direktør stopper efter Fødevarestyrelsens mange besøg · Nyt intiativ under corona-krisen: Virtuel OL-sommerfestival · Nyt fra sangverdenen · Dagens billede: Over 160 hvide sko står foran United States Capitol i Washington for at mindes de sygeplejersker, der er døde under COVID-19 · Sommerøjeblikket: Prins Felix fyldte 18 år i sommerferien 🇩🇰

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Corona har kostet 87.000 danske jobs

Selvom Danmark så småt nærmer sig fase 4 i genåbningsplanen, så møder vi en anderledes hverdag efter corona. I løbet af marts, april og maj er der forsvundet 87.000 jobs. Alene i maj måned er antallet af lønmodtagere faldet med 14.000, hvis man sammenligner med april. Det skriver TV2, der har modtaget nye tal fra Danmarks Statistik.

Handels- og transportsektoren er hårdest ramt, hvor antallet af lønmodtagere er faldet med 44.724, dernæst Kultur, fritid og anden service, hvor der er et fald på 15.113, mens den tredje mest hårde branchen er Erhvervsservice med et fald på 12.106 lønmodtagere.

Danmark har ikke haft et så stort fald i antallet af lønmodtagere siden Finanskrisen i 2008. Sundhedskrisen kan dog ikke helt sammenlignes med Finanskrisen på grund af nedlukningen den 11. marts 2020. Corona har medført en mere stejl nedadgående kurve for antallet af lønmodtagere end den, vi så under Finanskrisen, hvor 200.000 mistede job over en tidshorisont på to år. Danmarks Statistik oplyser, at ledigheden i virkelig er større, idet opgørelsen har en større usikkerhed på grund af COVID-19.

– Det er en utrolig, vanvittig dyb krise, men vi kan komme hurtigere ud af den, end vi plejer. Under finanskrisen skulle man genetablere hele efterspørgslen, men det er ikke samme situation nu, fortæller Cheføkonom hos Danske Bank, Las Olsen til TV2-programmet ‘Go’ aften LIVE’.

Graf
En ny undersøgelse viser, at antallet af lønmodtagere er faldet med 87.000 i foråret 2020. (Foto: Danmarks Statistik)

Læs også: USA sætter rekord med 6,6 millioner arbejdsløse

Politiet holdt pressemøde efter to drab i Aarhus

Torsdag den 23. juli afholdt Østjyllands Politi pressemøde foran politigården i Aarhus angående de to drab, der er sket i Aarhus inden for et døgn.

Politiinspektør Michael Kjeldgaard fortæller, at de onsdag aften klokken 19.10 modtager Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en 25-årig mand var blevet skudt ved Travbanen i den sydlige del af Aarhus. Manden blev forsøgt genoplivet, men døde i ambulancen.

Torsdag morgen klokken 03.50 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om knivstikkeri i Brabrand. Der var tale om en 42-årig mand, der var blevet dræbt.

– På nuværende tidspunkt tyder det ikke på, at de to drab er relateret, udtaler Michael Kjeldgaard

Yderligere to mænd er blevet ofre for knivstikkeri. Den ene er en 23-årig mand, der stadig er i kritisk tilstand, som er ved at blive opereret. Den anden er en 28-årig mand, der ikke er i kritisk tilstand.

Politiinspektøren oplyser på pressemødet, at de har anholdt otte personer i løbet af natten til torsdag.

– Det, vi kigger ind i, er de kriminelle miljøer i Aarhus. De to drab er rettet mod det kriminelle miljø i Aarhus, fortæller han. Til sidst fortæller han, at man stadig trygt kan færdes rundt i Aarhus, men opfordrer borgerne til at komme til politiet, hvis de har spørgsmål, fortæller Michael Kjeldgaard afslutningsvis på pressemødet.

politi politibil kriminalitet forbrydelse (Foto: MY DAILY SPACE)
Østjyllands Politi afholdt pressemøde foran politigården i Aarhus torsdag den 23. juli. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Bandekonflikten er blusset op under corona-krisen

Burger Shacks direktør stopper efter Fødevarestyrelsens mange besøg

Christoffer No Kjærholm stopper som direktør i burgerkæden Burger Shack efter Fødevarekontrollens afsløring af lovbrud. I stedet tiltræder Lars Hviid som administrerende direktør. Det skriver TV2 og Ekstra Bladet.

Efter Fødevarestyrelsens besøg på flere af burgerkædens restauranter i Danmark kom det i sidste uge frem, at kæden blandt andet solgte gammelt kød samt mangelfuld rengøring og hygiejne. Den veletablerede burgerkæde havde markedsført sig på, at fødevarerne var økologiske, lokale samt at en tredjedel af bøfferne angiveligt skulle indeholde Wagyu-kød. Det viste sig at være misvisende markedsføring.

– Vi fandt overtrædelser på stort set alle de restauranter, vi besøgte. Knap halvdelen af dem gav vi bøder. Så det var lidt alvorligt, udtaler lederen af Fødevarestyrelsens rejsehold Michael Rosenmark til TV2.

Derudover er det Burger Shacks pizzeria Pizza Hytten i Aarhus torsdag blevet tvangslukket efter et besøg af Fødevarestyrelsen.

burger bøf hamburger fastfood (Foto: Unsplash)
Flere af burgerkædens restauranter har fået anmærkninger i Fødevarestyrelsens kontrolrapporter. (Foto: Unsplash)

Læs også: Lav selv en nordisk steakburger

Nyt initiativ under corona-krisen: Virtuel OL-sommerfestival

Den 24. – 28. juli afholder Den Internationale Olympiske Komité og Den Internationale Paralympiske Komité virtuel OL. Initiativet kommer efter, at de olympiske lege og de paralympiske lege i Tokyo 2020 er udskudt til næste år på grund af COVID-19.

– I en tid, hvor det er svært for os at samles og fejre sportsudøveres exceptionelle præstationer, er Airbnb stolt af at være vært for sommerfestivalen, som giver mulighed for at opleve den olympiske og paralympiske ånd virtuelt. Gæsterne vil få mulighed for at interagere og mødes online med elite-deltagere inden for den olympiske og paralympiske bevægelse, hvilket giver dem endnu flere grunde til at heppe på stjernerne næste år, fortæller Joe Gebbia, medstifter af Airbnb i en pressemeddelelse.

De interaktive onlineoplevelser, som er en del af den virtuelle OL-somerfestival, kan bookes fra den 22. juli på Airbnb.

Naomi Osaka sommerol ol virtuel 2020 sport
Den virtuelle OL-sommerfestival starter den 24. juli, som var den oprindelige startdato for OL i Tokyo 2020. (Pressefoto: Airbnb)

Læs også: 10 ting, der kan gøre din corona-isolation lidt mere hyggelig

Nyt fra sangverdenen

ABBA udgiver fem nye sange i 2021. Værten på den engelske podcast ‘Reason to Be Cheerful Geoff Lloyd’ har talt med Björn Ulvaeus fra ABBA. Björn fortæller, at der er fem nye sange på vej, som på grund af corona og tekniske problemer er udskudt til 2021. Det skriver GAFFA på deres hjemmeside.

Keepting Up With the Kardashian-stjernen Kim Kardashian forsvarer Kanye West på Instagram. Igår kunne man læse på Kim’s Instagram Story, at hun beder befolkningen om forståelse, da Kanye kæmper med en biopolar lidelse. Til sidst i opslaget takker hun dem, der har udtrykt bekymring for Kanye.

One Direction fylder 10 år. Det er et årti siden, at Simon Cowell sammensatte drengebandet One Direction under den britiske udgave af X Factor.

Læs også: Spotify afslører vores musikalske adfærd i hjemmet 

Dagens billede: Over 160 hvide sko står foran United States Capitol i Washington for at mindes de sygeplejersker, der er døde under COVID-19

Læs også: Sygeplejerskestuderende vil hjælpe i coronakrise

Sommerøjeblikket: Prins Felix er netop fyldt 18 år i sommerferien 🇩🇰

· Mere fra samme kategori ·