Læs også:

Close
Folketinget (Foto: MY DAILY SPACE)

SOMMER NEWS: Analyse viser, hvor svært det er at finde studiebolig i København

Nyheder  | 

Analyse: Svært at finde studiebolig i København · TV2 viser skjulte optagelser fra plejehjem i ny dokumentar i aften · Østjyllands Politi indførte midlertidige opholdsforbud seks steder i Aarhus · De første overtrædelser af forsamlingsforbuddet kommer i retten · Dagens billede: Bent Fabricius-Bjerre blev 95 år gammel · Sommerøjeblikket: Justin Biebers udsigt fra sommerhuset på Hawaii ☀️

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Analyse: Svært at finde studiebolig i København

Analyse fra Danmarks Almene boliger viser, at kun én ud af fem studerende kan se frem til at få tilbudt en ungdomsbolig. Dermed vil der være kamp om boligerne blandt de 92.675 unge, der har fået en studieplads i hovedstaden. Det skriver DR.

Siden 2005 er der kommet 16.000 flere studerende til hovedstaden for at læse videre. Til årets studieoptag var der også 20 procent flere end sidste år, der har sat København øverst på ønskelisten.

Ungdomsboligrapporten fra Danmarks Almene Boliger fortæller, at en almen ungdomsbolig i gennemsnit koster mellem 3.300 og 3.600 kroner i husleje om måneden i de store studiebyer. Hver fjerde studiebolig i Storkøbenhavn betegnes som en almen ungdomsbolig.

Kommende studerende i København har ikke samme ‘tag-over-hovedet’ garanti som i Aarhus, Odense og Aalborg tilbyder. Danmarks Almene Boliger opfordrer derfor til, at der skal bygges flere studieboliger i København. Danske Studerendes Fællesråd er enig.

– Det kan have store konsekvenser for et studieliv, at man skal bo i en lang periode på en sofa eller bo meget, meget langt væk fra sit studie. Det er ikke uden konsekvenser, at man ikke kan finde en bolig. Det kan være svært at følge med i undervisningen, hvis man ikke har en fast base at starte fra, udtaler formand for Danske Studerendes Fællesråd, Johan Hedegaard Jørgensen til DR.

lejligheder apartment apartments altan bolig lejlighed hjem (Foto: Unsplash)

Der er rift om de 2.700 almene ungdomsboliger i København. (Foto: Unsplash)

Læs også: Ny lejebolig i sigte? Tjek lejekontrakten

TV2 viser skjulte optagelser fra plejehjem i ny dokumentar i aften

Torsdag aften viser TV2 de skjulte optagelser, der afslører omsorgssvigt på de to plejehjem: Kongsgården i Aarhus Kommune og Nyvang i Randers Kommune. Det skriver TV2.

Aarhus kommune nedlagde et forbud mod at vise optagelserne i byretten og dernæst landsretten, men forbuddet er blevet ophævet. Optagelserne er filmet med skjult kamera på henholdsvis Kongsgården i Aarhus Kommune og fra Nyvang i Randers Kommune.

Dokumentaren viser 91-årige demensramte Niels Christian Jensen på Nyvang plejehjem, der ikke selv kan finde ud af at gå på toilettet. Beboeren får et uheld i bukserne, hvorefter der går næsten 10 timer, før han fik skiftet ble – på trods af, at han sagde det gentagne gange til plejerne.

– Det er tydeligt at se, at han ikke får den hjælp, han har brug for. Han er faktisk i stand til at bede om hjælpen. Det er jo lidt foruroligende, for der er jo faktisk rigtig mange mennesker, der bor på plejehjem, der slet ikke kan bede så meget om hjælp, som han gør, udtaler demenspsykolog Anneke Dapper-Skaaning til TV2.

Optagelserne afslører også, hvordan Else Marie Larsen på 90 år, der bor på Kongsgården, bliver udsat for sundhedsskadelige og umenneskelige forhold.

Du kan se hele dokumentaren ‘Plejehjemmene bag facaden’ i aften på TV2 klokken 20.50 eller allerede nu på TV2 PLAY.

Gammel old bedstemor grandmother(Foto: Unsplash)

TV2-dokumentaren skulle have været i TV i marts, men Aarhus Kommune lagde nedlagde forbud. (Foto: Unsplash)

Læs også: Klumme: At finde ud af, at der er mennesker bag forældrene

Østjyllands Politi indførte midlertidige opholdsforbud seks steder i Aarhus

Politiet etablerede fem midlertidige hot spots forud for play-off kamp til Europa League onsdag den 29. juli i Aarhus for at forhindre smittespredning. Det skrev Politiet på deres hjemmeside.

Der var opholdsforbud ved Telefonsmøgen/Busgaden, Store Torv, Ingerslev Boulevard, Sct. Pauls Kirkeplads, Rådhuspladsen samt foran Ceres Park. Overtrådte man dette, kunne man se frem til en bøde på 2.500 kroner, som kunne stige ved flere overtrædelser.

– Jeg vil gerne på det kraftigste opfordre til, at man generelt tænker sig om, hvis man skal ud og deltage i fejringen af byens fodboldhold. Hvis man kan se, at der er mange mennesker, der har samlet sig et sted, så find et andet sted. Vi har et fælles ansvar for, at en glad begivenhed ikke starter nye smittekæder, udtalte Martin Løye fra Østjyllands Politi.

Læs også: Det skal du vide om corona-virussen

De første overtrædelser af forsamlingsforbuddet kommer i retten

Siden den 18. marts har der været forsamlingsforbud for at forhindre smittespredning. Politiet har rejst sigtelse for overtrædelse af forbuddet mere end 1.000 gange. Flere vælger at tage i retten frem for at betale bøden. Det skriver TV2.

retten court (Foto: Unsplash)

Den første sag er vandpibecaféen i Høng på Vestsjælland. (Foto: Unsplash)

Læs også: Betinget dom til lærer for at filme skolepiger i omklædningsrum

Dagens billede: Bent Fabricius-Bjerre blev 95 år gammel

 

Sommerøjeblikket: Justin Biebers udsigt fra sommerhuset på Hawaii ☀️

justin bieber sommerhus (Foto: TopTenRealEstateDeals.com)Udsigten fra Justin Biebers sommerhus. (Foto: TopTenRealEstateDeals.com)

· Mere fra samme kategori ·