Læs også:

Close
skagen nordjylland danmark ferie sommer (Foto: Unsplash)

Sommer i Danmark

Rejser  | 

Skagen er et populært rejsemål og med rette. Der er nemlig virkelig smukt som for eksempel her ved Grenen. Sommer i Danmark er dejligt

Sommeren er endelig kommet til Danmark, og luften summer af feriestemning krydret med duften af søde jordbær. Der er nok mange, som kommer til at holde deres ferie indenfor Danmarks grænser i år, men det gør heller ikke noget. Der er nemlig rigtig mange dejlige steder rundt om i landet, der indbyder til lange grillaftener i godt selskab, skønne dage ved vandet og sjove oplevelser for alle.

skagen nordjylland danmark ferie sommer (Foto: Unsplash)
Hvor skal du holde sommerferie … (Foto: Unsplash)

Hvor går turen hen?

Der er rigtig mange muligheder for at holde en fantastisk ferie i det danske. Fra Skagen til Sønderjylland, fra Vesterhavets brusende bølger til Østersøens vuggende hav, og på alle de små og store øer rundt i landet. Alle steder er der rigeligt at give sig til. Når ferien endelig kan starte, er det dog vigtigt at huske at tage et par ting med, der kan holde dig beskæftiget, når muligheden for at slappe af i solen (eller i skyggen i de varmeste timer) byder sig.

Hvad skal du lave ..

Bøger er altid en storfavorit, og der er mange nye bøger, du bør læse denne sommer som for eksempel den anmelderroste Min mørke Vanessa af Kate Elizabeth Russell eller måske Anne Marie Vedsø Olesens Månen over øen, der er en hæsblæsende, dystopisk fremtidsroman om at leve i dyb afhængighed af Supernettet og om Hypatia, der som den eneste ikke er afhængig af den konstante trang til stimuli. Det er også en god idé at tage lidt spil med. Det kan for eksempel være rigtige brætspil som Partners, Hint eller Cards Against Humanity.

Der er dog også mulighed for at medbringe digitale spil på diverse enheder som for eksempel Roblox, Fortnite, PUBG eller forskellige casinospil såsom bingo eller kortspil. En bold, stangtennis eller beach volleyball er også altid en sikker vinder, når der skal slappes lidt af mellem de forskellige udflugter.

bog pige læser (Foto: Unsplash)
Sommer er også lig med at læse en god bog. (Foto: Unsplash)

De mange hyggelige steder

Det største spørgsmål er bare, hvor turen mon skal gå hen? Skal den gå til Skagen, hvor du kan besøge Råbjerg Mile og Skagens Museum og stå ved Grenen hvor vandene støder sammen? Eller skal turen måske gå til Blåvand, Blokhus eller Bork Havn, hvor der er vand og is i stride strømme?

Det kan også være, at I skal vende snuden mod Klitmøller og Cold Hawaii, som er skønne steder både med og uden diverse SUPs og surfboards, eller måske skal I til Fyn og snuse lidt til historien om H.C. Andersen, besøge Svendborg, Fåborg og Middelfart, hvor I løbende kan stoppe og dufte til alle de skønne indtryk på de fynske småveje.

Besøg solskinsøen

bornholm sommer danmark (Foto: Unsplash)
På trods af øens beskedne størrelse, har Bornholm noget for enhver. (Foto: Unsplash)

En helt anden mulighed er også den ubestridte solskinsø over dem alle – nemlig Bornholm. Den strålende perle ligger og vugger blidt i Østersøens lune vand og byder på et hav af skønne ferieoplevelser. I kan for eksempel besøge Hammershus Slotsruin, som er Nordeuropas største borgruin, der virkelig emmer af historie, eller tage et smut forbi Christiansø og se Christian V’s gamle fæstning, nyde stemningen og den smukke natur.

Bornholm byder også på Helligdomsklipperne, som man sagtens kan bruge en dag på, og den åndeløst smukke Ekkodal, som helt klart også er et besøg værd. Øen har også røgerier, glaspusterier, museer, bolsjeværksteder, middelaldercenter, og alt hvad hjertet kan begære for den eventyrlystne rejser.

Danmark byder på alt lige fra spændende og hæsblæsende ferier på mountainbike, i kajak eller lange, fredfyldte vandreture gennem landets smukkeste natur, fantastiske storbyer og små åndehuller rundt om i landet, der alle emmer af liv og historie.

Læs også:

Postkort fra Fanø og Nordjylland

 

havet vesterhavet vadehavet sky himmel strand fanø danmark sæler (Foto: MY DAILY SPACE)

· Mere fra samme kategori ·