Læs også:

Close
persienner persienne (Foto: Unsplash)

Persienner på mål passer til de skæve vinduer

Bolig  | 

Det er både praktisk og hyggeligt at have noget for vinduerne. Det kan have på forskellige måder. Du kan have gardiner, skodder, rullegardiner eller persienner. Der er noget helt særligt stilfuldt over persienner

Når solen er for skarp, når mørket falder på, når det trækker koldt eller du bare gerne vil have lidt privatliv, så er det der, du kan trække gardinerne for eller rulle persiennerne ned. Desuden er det super hyggeligt at lukke omverden ude fra din private bolig.

persienner persienne (Foto: Unsplash)
Overvejer du persienner, så læs med her. (Foto: Unsplash)

Hvad er fordelene ved persienner på mål?

Noget af de smarteste ved persienner er det, at de er så fleksible. Du behøver derfor ikke at vælge imellem at have trukket for eller ej. Når persiennen er rullet ned, så kan du dreje på lamellerne, sådan at du helt kan styre, hvor meget lys der skal lukkes ind. Det gør det muligt at justere, hvor meget eller hvor lidt, der skal være trukket for.

Desuden vil en persienne kunne lukke helt tæt til i modsætning til gardiner, der ofte har et gab i midten.

Har du skæve mål på dine vinduer, så er persienner på mål det rette valg for dig. Og faktisk er det ikke så dyrt som det lyder. Persienner på mål kan anskaffes til en yderst rimelig pris online.

Persiennernes design

Alle typer persienner består af et antal lameller, der kan drejes, så du kan styre, hvor meget der skal være lukket af.

En persienne kan være lavet enten af aluminium eller træ. De har nogle forskellige udtryk. En træpersienne er mørkere, tykkere og udstråler en hyggelig stemning. De kan fås i forskellige træsorter. Vælg gerne en træsort, der passer til rummets øvrige indretning.

En aluminiums-persienne er lettere i udtrykket og signalerer en helt anden stil end en af træ. De kan fås i forskellige størrelser og farver, og det gør dem til et meget fleksibelt produkt. Vælg den type persienne, som du bedst kan lide, og som passer bedst til resten af dit hjem.

persienne vindue pige trist kigger (Foto: Unsplash)
Vidste du, at man kan få lavet persienner på mål … (Foto: Unsplash)

Få lavet persiennerne på mål

En persienne fungerer bedst, når de passer perfekt til vinduet. De findes i diverse standardmål, men du kan også få dem i lige netop det mål, der passer til dine vinduer. Det er en stor fordel at have nogle persienner, der matcher vinduerne som fod i hose.

Derfor kan det godt betale sig for dig at få lavet nogle persienner efter specialmål. Dem vil du bestemt på mest glæde af. Når de passer perfekt, så vil du nemt kunne lukke alt uønsket lys og nysgerrighed ude. Desuden så vil de se meget mere tjekkede ud, når de hverken er for korte eller for lange til vinduet.

persienne vindue gardin (Foto: Shutterstock)
Persienner kan også vøre med til at skjule en lidt kedelig udsigt. (Foto: Shutterstock)

Få nogle persienner, der passer på millimeter, og du får et stilfuldt look i rummet og den perfekte afskærmning foran dine vinduer.

Inden du beslutter dig for, hvilke persienner der skal sidde foran dine vinduer, så kan du med fordel lave noget research, så du er orienteret om, hvilke typer persienner der findes, og om de eventuelt kan laves i skræddersyede mål.

Når dine nye persienner er bestilt, så er der bare tilbage at glæde dig til, at de bliver sat op, så du kan nyde det flotte design og den praktiske løsning. Det bliver du glad for.

Læs også:

Romantisk date night: 10 ting du kan gøre

kys par kæreste (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·