Læs også:

Close
masker maske pige covid-19 (Foto: Unsplash)

SOMMER NEWS: Salget af masker stiger, og de kan blive et krav

Nyheder  | 

Salget af masker stiger, og de kan blive et krav · ‘Madspildskogebogen ‘Mad med respekt’ genererer 36.000 kroner til Folkekirkens Nødhjælp · Disneyland® Paris begynder flerfaset genåbning · Ugen byder ikke på meget sommervejr · Dagens billede: De klæder hinanden – Colin Jost og Scarlett Johansson · Sommerøjeblikket: Læsø er smuk, og der findes en “tanghus-rute”, man kan tage 🏡

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Salget af masker stiger, og de kan blive et krav

Udmeldingen fra for eksempel Coop og Matas lyder, at der sælges flere masker i Danmark. Det bekræfter brancheorganisationen Nomeco også, der leverer til apotekerne.

I dag skal man blandt andet bruge mundbind, når man skal ud at flyve, hvilket lufthavnene påkræver. Men selvom mundbind fortsat ikke er påbudt i Danmark, kan det snart blive en realitet. Sådan lyder vurderingen fra professor og overlæge i infektionsmedicin på Hvidovre Hospital Thomas Benfield.

– Til efteråret, hvor vi forventer, at der igen kommer en større smittespredning, kan det give mening at indføre krav om mundbind for at bygge oven på de andre tiltag – hvis de ikke længere er tilstrækkelige, udtaler han til TV 2.

Ifølge overlægen kan krav om mundbind blandt andet blive indført i offentlige transportmidler eller for patienter, som bliver indlagt med luftvejsinfektioner.

– Lige nu har vi ret stor succes med at bruge forholdsregler som afstand og hygiejne. Men der er kommet bedre evidens, når det handler om, at mundbind beskytter andre mod at blive smittet, slutter han.

Professor i infektionssygdomme på Rigshospitalet Jens Lundgren er enig i, at hvis antallet af smittetilfælde i Danmark stiger i en anden bølge, er der grundlag for at bruge mundbind.

– Masker giver mening at bruge, når man færdes indenfor i fællesrum sammen med andre mennesker i en befolkning, hvor der er en rimelig smittespredning, udtaler Jens Lundgren.

masker maske pige covid-19 (Foto: Unsplash)
Salget af masker er stigende. (Foto: Unsplash)

Læs også: Få svar på 7 corona-spørgsmål, der bekymrer dig

Madspildskogebogen ‘Mad med respekt’ genererer 36.000 kroner til Folkekirkens Nødhjælp

På bare seks måneder har “Mad med respekt – En familiekogebog, der mindsker madspild” genereret 36.000 kroner til Folkekirkens Nødhjælps arbejde. Kogebogen mod madspild er altså både med til at mindske madspild her i Danmark og samtidig med til at give verdens fattigste mad på bordet.

– ‘Mad med respekt’ udkom i slutningen af 2019 på forlaget Gyldendal. Det er stifteren af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad, Selina Juul, der står bag den populære kogebog. Sammen med et imponerende hold af medforfattere og kokke har hun arbejdet frivilligt på bogen, som udløser en donation til Folkekirkens Nødhjælp per solgt eksemplar. I bogen medvirker også Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie – der er protektor for Folkekirkens Nødhjælp – både med forord og en række opskrifter.

– Jeg vil gerne takke alle bogens dygtige medforfattere og kokke – samt danskerne, der har købt vores bog og er med til at undgå madspild i deres hverdag. Især en særlig tak til de medvirkende kokke og til Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie, som jeg udviklede idéen til bogen med for tre år siden. Tænk, at bogen de første seks måneder allerede har genereret 36.000 kr. til Folkekirkens Nødhjælps arbejde. Det er en rigtig god start, udtaler Selina Juul.
mad med respekt bog selina juul prinsesse marie (Fotos: MY DAILY SPACE)
Disse fotos er taget fra bogreceptionen, da den udkom. (Fotos: MY DAILY SPACE)

Læs også: Guide fra kendt ekspert: Sådan opretholder du god hygiejne, passer på maden og undgår madspild

Disneyland® Paris begynder flerfaset genåbning

Den 15. juli vendte de fleste af Disneyland Paris’ attraktioner, forlystelser, shoppingmuligheder og restauranter tilbage. Oplevelser, der tiltrækker store grupperinger såsom Disney Stars on Parade, den spektakulære Disney Illuminations og nogle indendørsshows vender tilbage på et senere tidspunkt. For at imødekomme retningslinjer om fysisk afstand er meet and greets med Disney-figurerne midlertidigt ikke tilgængeligt. Disney-Figurerne befinder sig i parkerne på nye måder for at underholde og glæde gæster.

Natacha Rafalski, President of Disneyland Paris, var vært ved den særlige genåbning, som foregik på Main Street, U.S.A. med Torneroseslottet som baggrund ved siden af Disney-figurer, der havde selskab af ansatte inklusiv ”Magic Keepers”, som tog sig af resortet mens det holdt lukket.

– Denne meget værdsatte dag er resultatet af et fantastisk samarbejde på tværs af ansatte, som er hjertet af magien her på stedet og vores offentlige partnere, som løbende har givet deres uundværlige støtte, udtaler Natacha Rafalski.

Genåbningen er i overensstemmelse med retningslinjer fra den franske regering og sundhedsmyndigheder.

– Da vores gæsters og ansattes sundhed og sikkerhed er vores førsteprioritet, tager Disneyland Paris’ flerfasede genåbningsplan en bevidst tilgang med begrænsede antal gæster, fysisk afstand og forbedret rengøring tilpasset anbefalingerne fra franske sundhedsmyndigheder og brug af mundbind er påkrævet alle gæster fra 11 år og derover, herunder ansatte og entreprenører, slutter hun.

Disney Disneyland Paris park (Foto: PR)
Så kan alle Disney fans igen komme i Disneyland Paris. (Foto: PR)

Læs også: Disneyfilm tjener over en milliard stykket

Ugen byder ikke på meget sommervejr

Efter en super varm weekend med høje temperaturer landet over ser denne uge ud til at byde på lidt mere efterårsagtigt vejr. Dette udtaler vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Mette Wagner til DR Nyhederne, der forklarer, at det ustabile vejr fortsætter den kommende uge med “efterårslignende tendenser”. Det ustadige vejr skyldes en koldfront i Nordsøen, der bevæger sig ind over Danmark fra vest.

Tirsdag skulle dog byde på nogen sol men vil mest blive både blæsende og våd.

– Det bliver ikke en god julidag, men en lun efterårsdag, forklarer Mette Wagner.

Onsdag skulle også blive ustadig, dog med aftagende vind. Sidst på ugen kan temperaturen igen svinge sig op lige over 20 grader, men her ses også flere regnbyger i det meste af landet.

– Torsdag og fredag er det lige meget, hvor du er henne i landet. Der er det indenfor med en god bog, slutter Mette Wagner.

paraply regn regnvej gråvejr (Foto: Pexels)
Der bliver brug for paraplyen denne uge. (Foto: Pexels)

Læs også: Inspiration til en regnvejrsdag

Dagens billede: De klæder hinanden – Colin Jost og Scarlett Johansson

Sommerøjeblikket: Læsø er smuk, og der findes en “tanghus-rute”, man kan tage 🏡

· Mere fra samme kategori ·