Læs også:

Close
kollegie kollegieværelse studerende (Foto: PR)

SOMMER NEWS: Ny undersøgelse overrasker: Så mange billige studieboliger er der i København

Nyheder  | 

Ny undersøgelse overrasker: Så mange billige studieboliger er der i København · Bitdefender advarer: Hold dig fra åbne wifi-netværk på ferien · Spotify lancerer ‘Soundtrack Your Workout’ – en personlig interaktiv playliste til din træning  · Meyers Kantiner vinder Folketinget · Dagens video: Et kig på solen · Sommerøjeblikket: Har du set en sælunge, det er nemlig højsæson netop nu 💦

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Ny undersøgelse overrasker: Så mange billige studieboliger er der i København

Undersøgelse med 22.800 studieboliger i København og omegn afslører, at mere end halvdelen af studieboligerne har en husleje fra 3.500 kroner eller derunder om måneden, hvilket må siges at være overraskende billigt.

Den omfattende undersøgelse, der er foretaget af kbh-kollegier.dk, viser, at der er 11.622 studieboliger med en månedlig husleje på maksimalt 3.500 kroner. Undersøgelsen bygger på tal fra i alt 22.841 studieboliger, fordelt mellem 230 afdelinger, hvilket betyder, at mere end halvdelen af boligerne ligger i den billige ende af huslejespektret.

I København er der 10 afdelinger, der udlejer boliger til under 2.000 kroner om måneden. Det drejer sig eksempelvis om de ældre kollegier: Elers Kollegium, Borchs Kollegium, Valkendorf Kollegiet og Scharlings Studiegaard.

– Det er selvfølgelig interessant, at så mange udbydere holder huslejen nede på dette niveau udenom det øvrige boligmarkeds generelle stigninger, fortæller Rasmus Berthu Damkjær, der står bag kbh-kollegier.dk.

I den modsatte ende findes eksempelvis Live Amager og Urban Rigger, hvor sidstnævntes husleje starter fra 6.950 kroner  og går op til 9.750 kroner plus forbrug.

– Vores undersøgelse viser, at de fleste studieboliger i København er til at betale med SU’en – især hvis man medregner boligstøtte. Dog er spændet mellem de billigste og dyreste studieboliger ret stor. Det betyder, at studerende får ret forskellige økonomiske levevilkår afhængigt af, hvilken studiebolig de får. Nogle kan sagtens leve for SU’en alene, mens andre er nødt til at arbejde ret meget ved siden af studiet, for at få det til at løbe rundt, forklarer Rasmus Berthu Damkjær.

kollegie kollegieværelse studerende (Foto: PR)
Kollegieværelse fra Industrikollegiet på Nørrebro, som er en af de billige kollegier med en husleje på ca. 3.100 kr. om måneden. (Foto: PR)

Læs også: Tips til dig der skal flytte hjemmefra

Bitdefender advarer: Hold dig fra åbne wifi-netværk på ferien

Når du løber tør for data på ferien, køber du så mere, eller logger du på feriestedets eller caféens usikre netværk? Åbne wifi-netværk i det danske sommerland er lige så usikre som dem i udlandet.  Det forklarer Bitdefender.

Faren ved wifi-netværk er, at kriminelle kan overtage dem, uden at hverken udbyderen eller brugeren ved det. Og alt efter, hvor raffinerede hackerne er, kan de aflure følsomme oplysninger fra folks telefoner og andre devices.

Sikkerhedseksperter fra IT-sikkerhedsfirmaet Bitdefender råder derfor til, at man tilkøber ekstra data fra sit teleselskab fremfor at bruge usikre netværk. Hvis man alligevel bruger wifi på ferien, så bør man i det mindste kun bruge det til at surfe og ikke til at tilgå sin bank eller andre vigtige tjenester. Det gælder også fremmede computere – log ikke på nogle af dine tjenester, og køb ikke noget via dem.

bitdefender åbne wifi (Foto: PR)
Hold dig langt væk fra de åbne wifi … (Foto: PR)

Læs også: Corona-relaterede cyberangreb stiger med over 500 procent

Spotify lancerer ‘Soundtrack Your Workout’ – en personlig interaktiv playliste til din træning

Nu kan du skræddersy din playliste til ugens træning ud fra din type af træning, længde af træning, hvem du træner med, intensitet og dit træningshumør.

Spotify lhar avet værktøjet ‘Soundtrack Your Workout’, som er en interaktiv liste som vil generere nye, friske personlige playlister til din træning. Ved at besvare et par simple spørgsmål (eksempelvis type af træning, længde af træning, hvem man træner med, intensitet og træningshumør), vil Spotify skræddersy en personlig playliste, der passer til næsten enhver træning. Hvis man både har behov for musik og podcast til sin træning, kan man endda vælge en mix media playliste.

– Træningsmusik har altid været et stort fokus for lyttere på Spotify i hele verden. Nu finder brugerne nye kreative måder at være aktive og sunde på, derfor bliver der lyttet til træningsmusik mere end nogensinde før. Lyttere rundt om i verden har oprettet mere end en million træningsplaylister de seneste to måneder, og for dem, der kunne bruge noget inspiration, håber vi at vi kan hjælpe ved at tilbyde nye, personlige playlister, der kan give motivationen og humøret et løft, forklarer Spotifys Trends Ekspert, Shanon Cook.

spotify playliste workout
Spotify laver ‘Soundtrack Your Workout’.(Collage: Spotify)

Læs også: Spotify afslører vores musikalske affærd i hjemmet

Meyers Kantiner vinder Folketinget

Danske politikere og besøgende på Christiansborg vil også i de kommende år kunne nyde mad fra Meyers i Folketingets spisesteder.

I 2011 vandt Meyers Kantiner første gang udbuddet om driften af Snapstinget og mødeforplejning i Folketinget. Siden da har op mod 500 politikere og besøgende hver dag sat sig til bords på Christiansborg for at nyde et måltid forankret i solidt kokkehåndværk og et fagligt kodeks om god smag og samvittighed.

Den 1. juli 2020 påbegyndte Meyers Kantiner og Folketinget så en tredje samarbejdsperiode ovenpå en veloverstået udbudsrunde. Kontrakten handler om mere end bare gæsteantal og økonomi, hvis man spørger administrerende direktør i Løgismose Meyers og Meyers Kantiner, Jesper Uggerhøj:

–At drive kantiner og skabe madoplevelser i Folketinget er en opgave, som vi igen går til med stor ydmyghed. Det er en helt unik platform til at kunne vise Folketingets medlemmer, samt gæster fra ind- og udland, hvad det danske kongerige kan tilbyde af lokale og gerne økologiske kvalitetsråvarer,” siger han og uddyber:

– Ambitionen omkring vores tilstedeværelse i Folketinget er at skabe velsmag og værtskab, der både trækker på den danske madlavnings rødder, men også peger mod en kreativ og mere grøn fremtid, hvor bæredygtighed, klima og madspild er bare få af vores vigtigste indsatsområder.

Snapstinget er Folketingets kantine. meyer Foto: David Kahr
Snapstinget er Folketingets kantine. Foto: David Kahr

Læs også: Meyers: Åbner traktørsted i Fasangården i Frederiksberg Have

Dagens video: Et kig på solen

 

Sommerøjeblikket: Har du set en sælunge, det er nemlig højsæson netop nu 💦

· Mere fra samme kategori ·