Læs også:

Close
kokostoppe kage (Foto: Cecilie Loulou Simonsen)

Lidt sødt til kaffen: Ayurvediske kokostoppe

Mad  | 

I den smukke bog Ayurveda af Zennie og Martin Bonde Mogensen er der en opskrift på disse små fine kokostoppe, der er nemme at lave. Lidt sødt uden det er SÅ syndigt

kokostoppe kage (Foto: Cecilie Loulou Simonsen)
Det her er Ayurvedas svar på kokostoppe. (Foto: Cecilie Loulou Simonsen)

Det her er ayurvedas svar på kokostoppe. Små saftige banditter. Og pas på, for de kan risikere at være væk, inden de når at køle af.

Opskriften er til 14 små kokostoppe 

Det skal du bruge

Ingredienser

2 dl mandelmel
2 dl kokosmel
1 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
2 store spsk. rå kakaonibs eller chokolade (70 %)
2 dl palmesukker
2 spsk. kokosolie
1-2 tsk. revet ingefær
1 tsk. vaniljepulver
2 hørfrø-æg (eller to almindelige æg)

Sådan laver du hørfrø-æg

Opskrift er til et æg:

1 stor spsk. hørfrø
5 spsk. vand

Hørfrø trækker i vandet et par minutter, og så skal blandingen blendes til man får en hvidbrun, skummende masse.
De skal være helt knuste. Massen minder om æggehvide i konsistens.

Sådan gør du

Tænd for ovnen på 200 grader. Begynd med at lave hørfrø-æg. Se opskrift side 154.

Bland resten af ingredienserne i en skål, og slut af med at samle massen med hørfrø-æggene.

Ælt grundigt med hænderne, til dejen er helt samlet. Form cirka 14 små kokostoppe på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag toppene midt i ovnen ved 200 grader i 8-10 minutter, til de er let gyldne. Lad dem køle af på bagepladen.

Opbevares i kagedåse, hvis de altså når så langt …

 

Sådan ser den smukke bog ud:

ayurveda bog (Foto: PR)

 

Læs også:

Bogen om Ayurveda

 

5 på stribe boginspiration bog bøger (Foto: MY DAILY SPACE)

· Mere fra samme kategori ·