Læs også:

Close
seng sengetøj soveværelse (Foto: Shutterstock)

Indretning: Dobbeltseng eller dobbelt sovesofa

Bolig  | 

Det er super vigtigt for dit velbefindende, at du har en ordentlig seng at sove i. Sådan en kvalitetsseng kan være altafgørende i forhold til, hvordan din søvn bliver. Få gode råd her om dobbeltseng eller dobbelt sovesofa

Når du sover godt om natten, så har du de bedste forudsætninger for at kunne klare den følgende dags udfordringer bedst muligt.

Er I to, der deler seng, så betyder det også noget, at der er god nok plads at sove på. Sengens størrelse og fasthed skal gerne passe til jer begge to, så derfor har det en stor betydning, hvilken seng I vælger.

sov seng pige sovende drømmer (Foto: Shutterstock)
Tænk dig godt om, før du vælger … (Foto: Shutterstock)

Hvilken seng skal vi vælge?

Uanset hvilken type seng, I vælger, så skal begge parter være tilfreds med den. Det kan enten være en traditionel dobbeltseng, eller det kan være en dobbelt sovesofa. Vær bare sikker på, at den seng, I vælger, er af en passende kvalitet.

En stor fordel vel en dobbeltseng er, at den kan bestå af to separate madrasser. Det giver mulighed for at have forskellig fasthed på den enkelte madras. Dermed behøver I ikke at vælge ens madrasser. I en sovesofa eller en smallere dobbeltseng vil der typisk være en enkelt madras.

Hvis I alligevel skal have den samme slags madras, så spiller det ikke så stor en rolle, skal I ikke, så bør I lede efter en dobbeltseng, hvor der er to madrasser i.

Hvilken slags dobbeltsenge findes der?

Når det kommer til en dobbeltseng, så er der flere typer at vælge imellem. Det kan for eksempel være disse:

  • En kontinentalseng
  • En boksmadras
  • En elevationsseng
  • En sengeramme med en eller to madrasser

De enkelte sengetyper kan fås i forskellige længder og bredder, og der kan være en eller to madrasser i sengen. De smallere dobbeltsenge vil typisk have en enkelt madras. Du kan se nogle eksempler på rigtig gode og billige dobbeltsenge i en dobbeltseng test. Der kan du se nogle af dem, som har klaret sig bedst i diverse tests og anmeldelser. Det kan nok gøre det nemmere for dig at afgøre, hvilken seng I skal have.

Kan en dobbelt sovesofa være god nok?

Hvis du har begrænset med plads i hjemmet, hvis du skal bruge en dobbelt soveplads i gæsteværelset eller i sommerhuset, så kan du finde nogle glimrende dobbelte sovesofaer, som kan bruges til det formål. Her er det meget vigtigt, at du går efter en sovesofa af en virkelig god kvalitet. Sådan en sovesofa vil holde i længst tid, og den vil være den mest ideelle at sove på.

En god model vil holde fastheden og faconen i mange år, så derfor bør du gå efter en, der har en god liggekomfort, lige som den jo skal have en god siddekomfort, da den i dagtimerne skal fungere som almindelig sofa.

En dobbelt sovesofa kan sagtens gøre det ud for jeres primære seng, hvis I vælger en af en god kvalitet. Gør gerne en grundig research, inden I beslutter jer for, hvilken dobbelte sovesofa I skal have. Der findes mange glimrende på markedet.

Vær to om af vælge seng eller sovesofa

Når I er to, der skal dele seng, så er det kun rimeligt, at I begge to er med til at træffe beslutningen om, hvilken seng det skal være. Er I meget uenige, så kan I eventuelt prøve at se på nogle flere modeller, eller I kommer til at gå på kompromis med jeres respektive favoritter.

sovesofa sofa (Foto: Shutterstock)
Sovesofa kan også være en god løsning. (Foto: Shutterstock)

I skal i hvert fald begge to være tilfredse med den dobbeltseng eller dobbelte sovesofa, som I ender med at købe. Det er der størst chancer for, at I bliver, hvis I begge to får lige meget indflydelse på det endelige valg. I skal begge to have den bedst mulige seng, og da der findes så mange forskellige senge af god kvalitet, så skal det nok lykkes for jer at finde den helt perfekte seng netop til jer.

Har I nogle særlige ønsker og forventninger til en seng, så tag gerne forhandleren med på råd. Kan vil nok kunne guide jer i forhold til, hvilken seng der er bedst til jer. I bliver super glade for jeres nye dobbeltseng eller dobbelte sovesofa, hvis I holder jer til en model, der er af en god kvalitet. Så kan I sove godt i mange år.

 

Læs også:

Fem grude til at tage en middagslur med god samvittighed

fod seng dyne sove (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·