Læs også:

Close
ked, trist, græde, følelser, alene, barn, børn, selvmord, børnetelefonen

NEWS: Vi vil helst donere penge til forskning i sygdomme og danske udsatte børn

Nyheder  | 

Vi vil helst donere penge til forskning i sygdomme og danske udsatte børn · Mandag åbner Tivoli igen · Falck fyrer 300 ansatte i Danmark · Inspiration til at opleve København · Ib Laursen on Tour sender stort, rullende showroom ud i Europa · Dagens billede: Stor donation og opråb fra kendisparret

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Vi vil helst donere penge til forskning i sygdomme og danske udsatte børn

Coronapandemien har ikke mindsket danskernes lyst til at støtte hjælpeorganisationer og patientforeninger, og mange mener en række indsatsområder er blevet underprioriteret som følge af fokus på coronapandemien.

YouGovs årlige NGO-rapport har gennem en årrække belyst danskernes kendskab, holdning og støtte til hjælpeorganisationer og patientforeninger.

YouGov NGO-rapport viser, at 59% i 2020 er motiveret (i nogen til i høj grad) til at støtte hjælpeorganisationer med pengebeløb, mens 46% er motiveret til at støtte patientforeninger med pengebeløb. Det er stort set på niveau med 2019.

Coronapandemien har betydet store ændringer i danskernes forbrug, men ser altså ikke ud til at mindske danskernes støtte til hjælpeorganisationer og patientforeninger. Kun 4% forventer at støtte mindre i 2020 end tidligere, 7% forventer at støtte mere, og 81% forventer ingen ændring i deres støtte.

De indsatsområder flest danskere gerne vil støtte er, forskning i sygdomme, danske udsatte børn og indsatser for at beskytte natur, klima og natur.

Hver tredje dansker (33%) vil gerne donere 100 kr. til forskning i og bekæmpelse af sygdomme. Heraf vil 15% specifikt gerne donere til forskning i og bekæmpelse af coronavirus. De indsatsområder som danskerne derudover helst vil donere 100 kr. er ”danske udsatte børn” (27%) og ”indsatser for at beskytte natur, klima og miljø” (25%).

Mange danskere mener også, at netop disse områder er blevet underprioriteret som følge af fokus på coronapandemien.

ked, trist, græde, følelser, alene, barn, børn, selvmord, børnetelefonen
Danskere vil helst hjælpe danske udsatte børn. (Foto: Rawpixel.com / Pexels)

Læs også: Covid-19 kan sendekan sende 86 millioner børn i fattigdom

Mandag åbner Tivoli igen

Efter en lang – meget lang – lukning slår Tivoli mandag endelig dørerne op til Københavns helt eget smukke sted.

På mandag den 8. juni kan alle danskere igen besøge Tivoli, der gennem mere end to måneder har forberedt sig på at kunne genåbne dørene for gæsterne. Det bliver helt sikkert en noget anden udgave af Tivoli, end den man kender på grund af Covid-19.

Men Tivolig har løst de mange udfordringer, så man igen sikkert kan tage en tur i Ballongyngerne, Rutschebanen, besøge restauranterne eller stå ved indgangene. Trods en noget kortere sommersæson er der fortsat planlagt et stort kulturprogram i millionklassen, og nye gastronomiske tiltag samt en ny festival ser også dagens lys.

kontrollør tivoli københavn (Foto: Tivoli PR)
Endelig kan kontrollørerne smile igen. For nu åbner Tivoli mandag. (Foto: Tivoli PR)

Læs også: Tivolis smukke have

Falck fyrer 300 ansatte i Danmark

Torsdag meldte Falck ud i en pressemeddelse, at 300 ansatte vil blive fyret senere her i juni.

I pressemeddelelsen stod der, at de skiller sig af med op mod 450 ansatte, hvilket svarer til 1,5 procent af de cirka 30.000 ansatte. Af disse vil omkring 300 miste jobbet i Danmark.

Afskedigelserne sker for “at tilpasse virksomheden til den forventede efterspørgsel” efter covid-19-pandemien, forklarer de. Falck er blandt andet ramt i sin forretning inden for assistancehjælp i Københavns Lufthavn, patienttransport samt vejhjælp og sundhedsydelser i Norden.

Falcks administrerende direktør, Jakob Riis, fortæller, at afskedigelserne udover coronavirussen også skyldes en række kontraktudløb.

– Vi er kede af at sige farvel til dygtige medarbejdere, men vi har en forpligtelse til at sikre, at Falck fortsat er en økonomisk sund virksomhed,  udtaler han i pressemeddelelsen:

falck logo (Foto: PR)
Falck fyrer senere i juni ansatte. (Foto: PR)

Læs også: Trepartsaftale indgået for at imødegå massefyringer

Inspiration til at opleve København

Københavns officielle turistinformation, Copenhagen Visitor Service, er klar til en anderledes sommer i år, hvor de  må kigge langt efter internationale gæster i København. Derfor rykker medarbejderne som noget nyt ud i gaderne på ladcykler spækket med inspiration til kultur- og oplevelsestilbud.

Det er danskere på sommerferie og københavnere på tur i egen by, som man vil møde og guide i retning af kultur, mad, shopping og andre gode københavneroplevelser. Copenhagen Visitor Service har udviklet særlige guides, kort og sommerinspiration med potentiale for gode oplevelser i København – selv for lokale kendere.

Man kan for eksempel hente et cykelkort over Amager og Valby med familievenlige oplevelsesruter, et ”københavnerkit” med inspirationsmateriale og sjove digitale gåture i brokvarterne med titlen ”Know Your ’Bro” Cyklerne med det grønne “i” er på gaden, når sommeren er i gang.

København turister guider (Foto: Lasse Lundberg Andreasen )
Copenhagen Visitor Service vil have danskerne til at opleve byen på en ny måde. (Foto: Lasse Lundberg Andreasen)

Læs også: Københavnerne skal bruge penge

Ib Laursen on Tour sender stort, rullende showroom ud i Europa

I et nyt initiativ sender brugskunstvirksomheden Ib Laursen ApS en 18 meter lang lastvogn på turné i Europa, hvor et nyt roadshow skal fungere som showroom i fraværet af de messer, der er aflyst eller udskudt som følge af coronavirus.

Fire lande og ni byer på ni uger. Det er målet, når brugskunstvirksomheden Ib Laursen ApS fra mandag 8. Juni sender et helt nyt koncept ud på Europas landeveje.

På grund af coronavirus er mange af efterårets store messer i Europa, hvor Ib Laursen plejer at være fast deltager, enten aflyst eller udskudt, men i stedet for at sidde på kontoret i Øster Vedsted ved Ribe og vente på en afklaring, er direktør Peter Laursen i stedet gået offensivt til værks med en markant satsning.

Han har lejet en 18 meter lang lastbil, der kan omdannes til et showroom på 65 kvadratmeter, og den bliver i de kommende måneder sendt til Tyskland, Østrig, Schweiz og Sverige for at besøge de byer, hvor Ib Laursen skulle have været til messe. Østrig og Schweiz er lande, hvor Ib Laursen dog endnu aldrig har udstillet på en messe, og Peter Laursen tror på, at det rullende showroom bliver en succes.

– Det er et unikt tiltag i vores branche. Jeg kender ikke andre der gør dette, og vi starter med at køre til Frankfurt, og besøger derudover blandt andet München, Stuttgart, Hamburg og Berlin, fortæller Peter Laursen og forklarer, at man holder omkring en uge ved alle byer for at have god tid til at tage sig alle kunderne.

– Vi synes selv, det er en rigtig god idé, og jeg tror på, det bliver succes. Vi har aldrig prøvet noget lignende hos Ib Laursen, og vi kan allerede nu mærke, at både nye og gamle kunder synes det er en god idé. Bliver det en succes, så skal vi se på, om det er noget vi skal gøre igen, slutter Peter Laursen.

ib laursen bus (Foto: Ib Laursen)

ib laursen bus (Foto: Ib Laursen)Læs også: Zen vibes – få boliginspiration til hjemmet

Dagens billede: Stor donation og opråb fra kendisparret

· Mere fra samme kategori ·