Læs også:

Close
havregryn havregrynsbrød (Foto: Columbus Leth)

Vegansk grundkøkken: Koldthævet havregrynsbrød

Mad  | 

Koldthævet havregrynsbrød og hasselnøddespread med kakao … Uhm lyder det ikke lækkert. Her får du opskriften på begge dele

Koldhævet brød er virkelig nemt at lave, og samtidig får det en dejlig saftig krumme. Havregrynsbrødet, der holder sig friskt i flere dage, er perfekt med pålæg på eller til suppe. Det cremede chokoladepålæg kan bruges som et alternativ til nutella, og med en kraftig foodprocessor kan det blive helt cremet og lækkert.

havregryn havregrynsbrød (Foto: Columbus Leth)
Det lækreste havregrynsbrød og chokoladespread du kan tænke dig … (Foto: Columbus Leth)

Der bliver 1 stort eller 2 små brød eller cirka 10 boller

Ingredienser

25 g gær
½ tsk salt
5 dl koldt vand
1 spsk sirup, fx ahorn- eller kokossirup
100 g havregryn
50 g sesamfrø
150 g grahamsmel
300 g hvede- eller speltmel

DAG 1:

Rør gær og salt ud i vandet i en skål.

Tilsæt sirup, havregryn og sesamfrø.

Tilsæt grahamsmel og rør godt med en grydeske.

Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og rør ingredienserne godt sammen.

Dæk skålen med et låg, et rent viskestykke eller husholdningsfilm og stil dejen i køleskabet natten over, mindst 6-7 timer.

DAG 2:

Varm ovnen op til 200 grader varmluft.

Brug en dejskraber eller 2 skeer til at forme 1 stort brød, 2 små brød eller cirka 10 boller.

Bag det store brød i 30-35 minutter, de små brød i 25 minutter og bollerne i 20 minutter.

Lad brødet køle af.

Server det i skiver med lækkert pålæg som for eksempe chokoladepålæg (se opskrift nedenfor) og jordbær i skiver, eller brug brødet til suppe.

Chokoladepålæg med ristede hasselnødder

Det skal du bruge

200 g hasselnødder, cirka 1 dl ahorn- eller kokossirup, 2-3 spiseske usødet kakaopulver, 1 knivspids salt

Sådan gør du

Varm ovnen op til 200 grader varmluft.

Fordel hasselnødderne på en bageplade med bagepapir og bag dem i cirka 10 minutter, til skallerne begynder at løsne sig.

Lad nødderne køle af og smuldr derefter skallerne af med fingrene.

Kom nødderne i en foodprocessor og tilsæt sirup, kakaopulver og salt.

Kør foodprocessoren, til ingredienserne er blevet til et cremet pålæg.

Smag til med ekstra sirup og kakaopulver.

Sådan ser bogen ud:

vegansk grundkøkken bog

Læs også:

 

Kartoffelsalat med crumble

 

kartoffelsalat (Columbus Leth)

· Mere fra samme kategori ·