Læs også:

Close
seng pige strækker sig sov seng soveværelse (Foto: Shutterstock)

Valg af seng: 7 sengetyper du skal overveje

Bolig  | 

Er du på udkig efter en ny seng? Så kan du finde hjælp, hvis du læser videre her – i denne guide præsenterer vi dig nemlig for syv forskellige sengetyper, som du skal overveje, inden du køber din seng

Når så du har besluttet dig for, hvilken type seng du skal have, er det tid til at vælge din nye seng. I denne forbindelse kan du eksempelvis besøge hjemmesiden Sengeguruen.dk – her finder du nemlig masser af købe-guides, som vil kunne hjælpe dig med at finde den bedste seng for lige netop dig.

seng pige strækker sig sov seng soveværelse (Foto: Shutterstock)
Der er flere ting, du skal overveje, før du vælger din næste seng. (Foto: Shutterstock)

Kontinentalseng

Kontinentalsengen er en sværvægter, når det kommer til senge.

Den består nemlig af tre forskellige madrasser: En boxmadras nederst, en springmadras i midten og en topmadras øverst.

Disse tre madraslag sørger tilsammen for, at du får en solid og yderst tilpasset support.

Kontinentalsengene kommer i mange forskellige prisklasser – men grundet de tre madrasser er det naturligvis generelt en sengetype, som ligger i den lidt dyrere ende sammenlignet med eksempelvis boxmadrassen.

Elevationsseng

I modsætning til kontinentalsengen så er en elevationsseng en seng, som du kan indstille. Dette gør den særligt velegnet til dig, som har behov for at kunne ligge på en helt bestemt måde.

Elevationssengen kommer med en motor, der gør indstillingen af den særlige sengebund mulig. Dette betyder naturligvis, at du generelt betaler lidt mere for en elevationsseng, end du ville med en seng, hvor denne del er sparet væk.

Herudover kommer elevationssengene typisk med en springmadras for god støtte og en topmadras for den sidste snert af komfort.

pige seng sengetøj (Foto: Unsplash)
Det er vigtigt at vælge den helt rigtige seng. (Foto: Unsplash)

Boxmadras

Køber du en boxmadras i dag, får du mest af alt en fuldt ud funktionel seng.

Boxmadrassen vil nemlig være placeret i en ramme, som du kan montere ben på – og voila, din madras er nu pludselig blevet forvandlet til en seng!

Hold særligt øje med om din boxmadras kommer med topmadras eller ej. Hvis du allerede har en god topmadras, kan det give mening at spare den væk – men ellers er det jo en ekstraudgift, som du skal have tænkt ind.

I modsætning til en kontinentalseng så kommer boxmadrassen ikke med en springmadras. Hermed er en del af komfortlaget altså sparet væk hos boxmadrassen ift. hos kontinentalsengen. Dette betyder så naturligvis også, at du kan finde boxmadrasser til relativt beskedne priser.

… Og måske er springmadrassen ikke engang nødvendig for lige netop dig?

Sengeramme med madras

Har du allerede de madrasser, du skal bruge? Så kan det give mening at se på en sengeramme frem for en sengeløsning, hvor madrasserne følger med.

Der findes i dag en række sengerammer – i vidt forskellige stilarter og med forskellige funktioner. Eksempelvis kan du finde sengerammer med skuffer til opbevaring, ligesom visse sengerammer kommer med små sideborde, hvor du eksempelvis kan placere briller, et glas vand eller en bog.

seng soveværelse (Foto: PR)
Drømmer du også om den helt rigtige seng … (Foto: PR)

Sovesofa

En sovesofa er nok egentlig ikke rigtigt en seng. Den kan dog dække det samme behov, hvorfor vi har valgt at tage den med på listen.

En sovesofa er en sofa, som du kan “lægge ned”, så du også kan bruge den som en seng. Således slår du så at sige to fluer med ét smæk med sovesofaen.

Dette gør sovesofaen til et oplagt valg til den lille studielejlighed – eller i gæsteværelset, stuen eller hvor du nu ellers kan få behov for en ekstra sengeplads.

Hvis du har prøvet at sove på en sovesofa, kan du måske nikke genkendende til, at den kan føles lidt hård og komforten ikke er helt som en seng.

Dette er også langt hen af vejen rigtigt.

Hvis du skal bruge sovesofaen meget, vil vi derfor anbefale, at du ser efter en sovesofa med pocketfjedre. Her får du nemlig en væsentlig del af samme teknologi, som vi kender fra de almindelige senge.

Skabsseng

En skabsseng (eller murphy-seng / vægseng) har en lignende fordel som sovesofaen i, at den egner sig godt til den lille lejlighed. Her får du nemlig en seng, som du kan slå op, når du ikke bruger den.

I modsætning til med sovesofaen får du med skabssengen naturligvis ikke en sofa. Derimod kan du i princippet få mere eller mindre den samme komfort, som du finder hos de “rigtige senge”.

Ydermere fylder skabssengen minimalt, når den er slået op.

Vandseng

Sidst men ikke mindst finder du vandsengen.

Mange husker nok vandsengen, som det hit den var i en relativt kort periode tilbage i 80’erne. Mange år er gået siden storhedstiden, men det er dog stadig muligt at finde en vandseng den dag i dag.

… Og hvorfor så vælge en vandseng? Jo, liggeoplevelsen i en vandseng er naturligvis vidt forskellig fra traditionelle sengetyper. Det er meget individuelt, hvad vi hver især foretrækker, hvorfor måske lige netop vandsengen rammer dig helt korrekt på det ømme punkt.

En anden grund til at vælge en vandseng kunne være, hvis du har svært ved at finde den rette temperatur om natten. Vandsengen kommer nemlig med temperaturregulering.

kat, sød, nuttet, sove, søvn, søvnig, træt, dyne, seng, fræk kat, cute, nuser
Dermed kan vi godt sige “godnat og sov godt” … (Foto: Kate Stone Matheson / Unsplash)

Således klogere på de forskellige typer af senge der findes derude, har vi kun én ting tilbage at sige – Held og lykke i jagten på den bedste seng for dig!

Læs også:

Sådan bruger du gul i indretningen

 

· Mere fra samme kategori ·