Læs også:

Close
svampecarbonada (Foto: Camilla Skov)

Svampecarbonara

Mad  | 

Hvem elsker ikke italienernes foretrukne ret carbonada med spaghetti. Uhmm. Men hvorfor ikke prøve at lave en vegerisk version. Vi har fået lov til at viderebringe Camilla Skov’s opskrift på svampecarbonada fra kogebogen “Vegetarisk i aften?”

Er det muligt at lave en vegetarisk carbonara, som er lige så tilfredsstillende som den klassiske variant? Svaret er et stort JA. Ved at stege svampene længe og hårdt, bliver de propfyldte med umami, og kombinationen af parmesan, æggeblommer, svampe og peber er til at dø over. Jeg synes helt ærligt, at den er lige så god som den klassiske med bacon, og det havde jeg aldrig troet, at jeg skulle sige.

Elsker du også carbonada ... Her får du det i en vegetarisk vesion. (Foto: Camilla Skov)
Elsker du også carbonada … Her får du det i en vegetarisk vesion. (Foto: Camilla Skov)

Opskriften tager cirka 30 minutter at lave og er til 4 portioner

Det skal du bruge

ingredienser

500 g portobellosvampe (6-8 svampe)
50 g smør
1 spsk frisk timian
400 g spaghetti
4 æggeblommer
150 g parmesan
Salt & peber
Persille

Sådan gør du

Sæt en stor gryde pastavand over.

Rens svampene med en børste, så de er frie for jord. Skær dem i skiver à cirka 5 mm.

Steg svampene på en stor pande med et godt drys salt ved høj varme, til de har frigivet al deres væde.

Tilsæt nu smør og finthakket timian, og steg videre, til svampene er flot gyldne.

Kog imens pastaen. Sluk bare for svampepanden, hvis de bliver færdige inden pastaen.

Pisk æggeblommer og friskrevet parmesan sammen, og tilsæt et drys salt og godt med friskkværnet peber.

Når pastaen er al dente, gemmes 2 deciliter pastavand, og resten af vandet hældes fra.

Hvis du ikke allerede har gjort det, sluk for svampepanden! Den skal ikke være brandvarm nu.

Pastaen blandes med svampene i panden, tilsæt en halv dl af det gemte pastavand, og hæld så æggeblandingen over, mens du rører godt rundt i pastaen.

Æggene bliver tilberedt af varmen fra pastaen, men bliver altså til røræg ved for høj varme, og det vil vi ikke have.

Hvis der er brug for mere væske, kan du tilsætte lidt pastavand, til du opnår en cremet konsistens.

Server med ekstra friskkværnet peber, lidt finthakket persille og ekstra parmesan. Og nyyyyd.

Sådan ser bogen ud:

vegetarisk i aften camilla skov bog forside

 

Læs også:

‘Zen vibes’ i hjemmet

 

 

· Mere fra samme kategori ·