Læs også:

Close
musik playlister (Foto: Unsplash)

Spotify afslører vores musikalske adfærd i hjemmet

Underholdning  | 

De seneste måneder har folk verden over tilbragt mere tid i deres hjem. Nye vaner er opstået, og Spotify har kigget nærmere på, hvad vi lytter til i bestemte situationer. Kig med – måske kan du genkende det

Baseret på data trukket i perioden 17. april til 17. maj har Spotify-brugere skabt et “lydtapet” til aktiviteter som havearbejde, hjemmeskoling, maling af hjemmet og hjemmefarvning af håret, nu hvor frisøren har haft lukket. Og lad os ikke glemme rengøring …

Spotify har set en stigning på mere end 40% i lyttere rundt omkring i verden, der har oprettet spillelister, når entusiasmen til rengøring af hjemme skulle have et boost – især TLC’s ”No Scrubs” er et populært sangvalg på rengøringsspillelisterne.

spotify musik playliste (Foto: Unsplash)
Hvad lytter du til, når du gør rent … (Foto: Unsplash)

Her er et af de store hits …

Lyttere er også på jagt efter nye håndværksfærdigheder. Spotify har oplevet en stigning på 125% i streamingen af podcasten ”Just Wanna Quilt” og mere end en 60% stigning i podcasten ”WeCrochet”.

Her er en opsummering af de trends, som Spotify har oplevet i perioden. Du kan også finde statistikkerne her på Spotifys blog, For the Record.

Det kreative hjørne

Globalt oplever Spotify en stigning på 40%, når der skal udarbejdes spillelister til malerarbejdet. Især i Danmark får vi tiden til at gå med diverse gør-det-selv projekter til boligen, som har givet anledning til de stigende afspilninger af ”Vi Maler Byen Rød” med Birthe Kjær og ”Malerhjerne” af Humleridderne. To klassikere, der for alvor kan løfte humøret og sætte gang i ethvert boligprojekt.

Dårlig hårdag

Spotify har set en stigning på omkring 50% i oprettelsen af playlister, der inspirerer folk, når det kommer til vedligeholdelsen af håret, og som måske har stået ansigt til ansigt med hårtrimmeren flere gange de sidste par måneder. Det kom Spotify frem til ved at kigge på playlister, hvor titlerne indeholder nøgleord som ”hårklipning”, ”hårfarvning” og ”hårfarve”.

Populære sangvalg til spillelisterne i hårets navn inkluderer:

”Complicated” af Avril Lavigne”, ”Sugar, We’re Goin Down” af Fall Out Boy, ”The Middle” af Jimmy Eat World, ”High Hopes” af Panic! At The Disco, ”Stressed Out” af Twenty One Pilots og “Hair Cutter” af Animal Collective.

Især tyskerne har vist sig at være sirlige omkring deres hår: Tyskland har den højeste hyppighed for afspilninger af ”behårede” spillelister fra 17. april til 17. maj.

Hjemmeskole-hysteri

Det lader til at forældre og studerende har haft skruet op for musikken for at kæmpe sig gennem hjemmeskolen og selvstudierne. Spotify har oplevet en stigning på mere en 1.000% i oprettelsen af spillelister med hjemmeskoletema.

Populære sange som er tilføjet til playlisterne er:

”Supalonely” af BENEE og Gus Dapperton, ”Sucker” af Jonas Brothers”, ”Circles” af Post Malone og ”Don’t Start Now” af Dua Lipa.

Eksistensiel krise eller en smule selvironi? Hos Spotify er vi sikre på, at de formentlig indeholder en smule af begge.

Musikken gør det nemmere at arbejde hjemmefra

Sammenlignet med de første uger i marts er antallet af arbejde-hjemmefra-spillelister eksploderet med en stigning på hele 1.400% mellem 17. april og 17. maj.

Den mest tilføjede sang til playlisterne er:

”Work From Home” af Fifth Harmony Feat. Ty Dolla $ign. Andre populære sange er ”9 to 5” af Dolly Parton, ”Boss Bitch” af Doja Cat og ”The Less I Know the Better” af Tame Impala.

At arbejde effektiv hjemmefra er en kunst og er for mange en udfordring. Heldigvis er vi blevet velsignet med sange, som kan løfte humøret og inspirere os, når vi har mest brug for det.

Sonetter fra Beethoven og Bach har også vist sig at være populære tilføjelser til playlisterne, især Langs version af “Für Elise” er et hit.

Bagning er det nye sort

Sportify har oplevet en stigning på mere end 120%, når det drejer sig om bagerelaterede playlister.

Sangene på spillelisterne inkluderer for eksempel:

”Banana Pancakes” af Jack Johnson, ”Watermelon Sugar” af Harry Styles”, ”Sugar” af Maroon 5” og ”everything i wanted” med Billie Eilish.

Spotifys lyttere er bogstaveligt talt gået bananas. Af alle tænkelige kager, så er det bananbrød, som er løbet af sted med sejren om at lægge navn til de nye playlister. På nuværende tidspunkt eksisterer der mere end 2.750 bananbrød-spillelister på Spotify.

Grønne fingre

Fra 17. april til 17. maj er der en stigning på 430% i oprettelser af playlister med fokus på musik til havearbejdet. Sommeren er for alvor ved at nærme sig og de ekstra timer i hjemmet har fået folk verden over til at kanalisere deres indre Søren Ryge.

Både moderne og klassiske feel-good sange har indtaget spillelisterne, heriblandt:

“Gardening At Night” af R.E.M, “Avant Gardener” af Courtney Barnett, “Mr. Blue Sky” af Electric Light Orchestra, and “Sunflower” med Post Malone and Swae Lee.

Rengøringsvanvid

Rengørings-spillelister for alvor blevet en ting. Antallet af playlister der skal højne glæden ved at danse med støvkluden eller gulvmoppen er steget med 40% og streamingen af dem er steget med 65% indenfor den sidste måned.

Flere end 940.000 spillelister med rengøringstema er blevet oprettet af brugere på Spotify.

kvinde rengøring rydde op (Foto: Pexels)
Har du også haft gjort ekstra rent og måske til en god rengøringsplayliste … (Foto: Pexels)

På de danske rengøringsspillelister finder du nogle af de største hits fra adskillige generationer såsom:

“Uptown Funk” af Bruno Mars og Mark Ronson, “I Wanna Dance With Somebody” af Whitney Houston, “Shape of You” af Ed Sheeran, “Happy” af Pharrell Williams og den legendariske “September” af Earth, Wind & Fire.

Flere playlister på vej

Sommeren kan ikke komme hurtigt nok: I takt med at den nordlige halvkugle langsomt bliver varmere og varmere, bruger lyttere tid på at forberede spillelister til, når sommeren rammer og de perfekte sommer-vibes skal løfte humøret til et højere niveau. På globalt plan oplever Spotify en stigning på 245% af spillelister med et brandvarmt sommertema. Så mon ikke vi får endnu flere lister at se over sommeren.

Medmindre andet er angivet, blev al data indsamlet mellem 17. april-17. maj 2020. Hvor procentvis stigning vises, sammenlignede vi data fra 17. april-17. maj til den sidste uge i februar 2020. Data er global, medmindre andet er angivet.

 

Læs også:

Spotify afslører hvad kvinder vi lytter til

 

Rihanna, spotify, kvindernes kampdag, sangerinde, girlpower, kvinde, musik, musiker, streaming

· Mere fra samme kategori ·