Læs også:

Close
dankort nets kort betalingskort (Foto: MY DAILY SPACE)

NEWS: Nye regler skal fremtidssikre Dankortet

Nyheder  | 

Nye regler skal fremtidssikre Dankortet · Supreme Court slår fast, at amerikanske LGBTQ-ansatte skal beskyttes · Amerikansk jagerfly styrtet ned i Nordsøen og pilot død · Smidt ud af Illums Bolighus men er nu velkommen · Dagens billede: Nickelodeon annoncer, at SvampeBob er medlem af LGBTQ

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Nye regler skal fremtidssikre Dankortet

Erhvervsministeren har udstedt nye regler, der skal sikre en mere fair og fleksibel opkrævning for forretninger, hvor man kan betale med Dankortet. Reglerne skal på den måde være med til at fremtidssikre Dankortet til gavn for både danske forbrugere og forretninger.

Flere, især mindre forretninger, undlader i dag at give kunderne mulighed for at betale med Dankortet, fordi de vurderer, at udgiften ikke står mål med fordelene. Denne udfordring gør regeringen nu noget ved.

Med de nye regler vil forretningerne fremover kunne vælge mellem enten at betale et fast abonnement, ligesom i dag, eller at skifte til en værdibaseret prismodel, hvor forretningerne betaler en procentsats per transaktion. Sidstnævnte model for opkrævning bliver i dag brugt for en række andre betalingskort, men har ikke været tilgængelig for Dankortet før nu.

De nye regler fordeler samtidig omkostningerne til Dankort-systemet mere ligeligt mellem de enkelte forretninger. Ændringerne gør det samlet set attraktivt for flere forretninger at modtage Dankortet.

– Det er vigtigt, at danske forbrugere og detailhandlen har adgang til billige, effektive og sikre betalingsløsninger. Dankortet er en både billig, effektiv og sikker betalingsløsning, og jeg er derfor glad for at kunne understøtte fremtidssikringen af Dankortet. Det vil være til gavn for både forbrugerne og forretningerne, der særligt i denne tid har brug for så gode rammevilkår som muligt, forklarer erhvervsminister Simon Kollerup

De nye regler sikrer, at den enkelte forretning betaler en mere retvisende del af omkostningerne til Dankort-systemet i forhold til forretningens Dankort-omsætning og antal Dankort-transaktioner. Ændringerne af reglerne betyder derfor, at det bliver attraktivt for flere forretninger at modtage Dankortet – det gælder især for mange mindre forretninger. De nye regler vil træde i kraft per 1. juli 2020.

Dankort, VISA, kreditkort, betaling, NETS
Der kommer nye regler fra 1. juli. (Foto MY DAILY SPACE)

Læs også: 3 simple råd til at få ryddet op i økonomien

Supreme Court slår fast, at amerikanske LGBTQ-ansatte skal beskyttes

Den forhenværende amerikansk præsident Barack Obama postede mandag aften på instagram et meget sigende opslag, hvor han forklarer, at det at Supreme Court nu har gået ud og sagt, at ‘The Federal Civil Rights’-loven beskytter LGBTQ-ansatte mod diskrimination på arbejdpladsen, hvilket er en stor sejr og en bekræftelse på USA’s grundlæggende løfte om “lighed for alle”.

Han fortsætter også og skriver, at selvom det har taget utrolig lang tid blot at nå hertil, så er alt altid muligt, og at man skal huske på det. Han slutter af med “Happy Pride month, everybody”.

 

Læs også: Barack siger farvel – otte år ved roret

Oscar 2021 udsættes

Mandag aften oplyste Huffpost, at grundet den lange periode med COVID-19 er det blevet besluttet at udsætte Oscar 2021. Så alle film- og Oscarfans må vente et par måneder ekstra, når det flyttes fra 28. februar til 25. april 2021. Det var komiteen bag; the Academy of Motion Picture Arts and Sciences, der kom med denne udmelding.

Oscar 2021 er udsat. (Foto: Visualhunt)Læs også: Oscar 2020 – de vigtigste øjeblikke

Amerikansk jagerfly styrtet ned i Nordsøen og pilot død

Mandag styrtede et amerikansk kampfly ned i Nordsøen ud for Storbritanien. Piloten i det amerikanske kampfly er nu fundet død. Flyet styrtede ned ud for Yorkshires kyst i Nordengland. Derfor satte den britiske kystvagt gang i en stor redningsaktion for at finde den pilot, der var alene ombord. Flyet var et F-15C Eagle fra den 48. Fighter Wing.

Årsagen til styrtet er stadig . Dog har det amerikanske luftvåben bekræftet, at flyet forsvandt fra radaren omkring klokken 10.40 dansk tid. De også forklaret, at da ulykken skete var flyet på en rutinemæssig træningsmission med en pilot ombord. Jagerflyet kom fra RAF-basen Lakenheath i Suffolk, der er den største amerikanske flyvestation i England. Det skriver BBC.

kampfly jagerfly militær (Foto: Unsplash)
Den amerikanske pilot er fundet død. (Foto: Unsplash)

Læs også: Nu skrives der luftfartshistorie

Smidt ud af Illums Bolighus men er nu velkommen

I weekenden kunne man på de sociale medier læse om familien Helmig og Toft Simonsens kommende svigersøn og musiker Lord Siva, der hele to gange er blevet gjort opmærksom på, at han ikke var velkommen i det københavnske stormagasin Illums Bolighus.

Angiveligt skulle Lord Siva, som kan kaldes, for to uger siden være blevet forfulgt af Securitas-vagten og senere bedt om, “ikke at komme i butikken igen”. Da han så for få dage siden kom igen for at gøre nogle indkøb, blev han atter mødt af en vagt, der forklarede, at han ikke var velkommen der.

I disse #blacklivesmatter-tider er dette en episode, som fik sindene op at køre i weekenden. Ikke mindst fordi, han har rødder i Sri Lanka. Nu undskylder Illums Bolighus’ direktør Henrik Ypkendanz dog til TV 2 Lorry og forklarer, at han har talt med Brian Siva, og at han bestemt er velkommen i butikken på Strøget.

Læs også:

Dagens billede: Nickelodeon annoncer, at SvampeBob er medlem af LGBTQ

· Mere fra samme kategori ·