Læs også:

Close
Grøn koncert

NEWS: LB Forsikring indgår samarbejde med arrangører om Grønnere Grøn

Nyheder  | 

LB Forsikring indgår samarbejde med arrangører om Grønnere Grøn · Snapchat trækker filter tilbage efter stor kritik · Billund Kommune i topplacering hos Dansk Byggeri for ottende år i træk · Nu lanceres Nettos samarbejde med madspildsvirksomheden Too Good To Go · Dansk premieredato fastsat af streamingtjenesten Disney+ · Dagens billede: Blodrøde bygninger i København som symbol på den blødende eventindustri og det manglende levegrundlag efter corona lockdown

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

LB Forsikring indgår samarbejde med arrangører om Grønnere Grøn

I 38 år har Grøn Koncert været en fast sommertradition, men i år har omstændighederne tvunget arrangørerne, Muskelsvindfonden og Tuborg, til at tænke i nye baner. Med donation fra LB Forsikring som ny officiel samarbejdspartner, og de eksisterende samarbejdspartnere TV2 og Nova, inviteres hele Danmark med til at afholde Grøn Koncert. Det gøres i år i hjemme hos publikummet. Det hele sker under overskriften Grønnere Grøn, der vil byde på et væld af store og små musikalske oplevelser i hele landet den 25. juli.

Grøn Grønnere erstatter ikke Grøn Koncert, men er i år en gave til danskerne fra arrangørerne bag Grøn Koncert. Det er en perlerække af danske musikere, der afholder koncerter hjemme i private hjem over hele landet, og hvor flere af disse koncerter transmitteres og dækkes af Nova samt af TV 2, TV2.DK og TV 2 Regionerne. Lørdag aften transmitterer TV2 et tre timers afslutningsshow live.

Snart løftes sløret for de første navne på plakaten til Grønnere Grøn, og frem til den 25. juli lanceres en lang række musikalske initiativer. Det skriver Ritzau.

Grøn koncert
LB Forsikring som ny officiel samarbejdspartner inviterer, med de eksistrende samarbejdspartnere, til Grønnere Grøn der vil byde på et væld af store og små musikalske oplevelser i hele landet den 25. juli. (Foto: Morten Rygaard)

Læs også: Carl Emil Petersen: Hvis mine koncerter kan indgyde noget håb til de unge, så er min lykke gjort

Snapchat trækker filter tilbage efter stor kritik

Det sociale medie Snapchat et kommet i modvind. Fredag lancerede de et nyt filter i anledningen af den amerikanske mærkedag for slavernes befrielse, Juneteenth. Denne dag der markerer slavernes befrielse i USA og er, særligt af afroamerikanere, blevet fejret siden 1865.

Filteret viste en baggrund med fangelænker, og når mediets brugere placerede sig foran dem, blev de mødt med beskeden: “Smil og bryd lænkerne.”

Kun ved et fremvise et muntert sæt tænder, gik rækken af lænker i stykker. En sammenkobling, der hurtigt blev mødt af så meget kritik, at Snapchat efter blot få timer måtte fjerne filteret fra deres app. Det skriver Tv 2.

Snapchat, smartphone, telefon, app, apps, sociale medier, some, facebook, instagram, twitter
Snapchat har efter modvind med et nyt filter, valgt at trække det tilbage. (Foto: Pxhere)

Læs også: NEWS: Hun droppede Snapchat og så faldt aktien otte procent

Billund Kommune i topplacering hos Dansk Byggeri for ottende år i træk

Mandag offentliggjorde Dansk Byggeri, hvem organisationen ser som Danmarks mest erhvervsvenlige kommuner i 2020. Det er ottende gang Dansk Byggeri laver en landsdækkende analyse af erhvervsvenligheden. Og for ottende gang er Billund Kommune at finde i top ti i Danmark. Denne gang helt præcis som den tredjebedste erhvervskommune i Danmark.

– Vi blev nummer et 1 i 2019, i 2017 og i 2014 og vi har to andenpladser og nu også to tredjepladser, og samlet set kan vi slå fast, at Billund Kommune over årene er den mest erhvervsvenlige kommune i Danmark i forhold til Dansk Byggeris undersøgelse, og det er vi utrolig stolte over, siger Borgmester Ib Kristensen.

I 2020 er Favrskov for første gang at finde på førstepladsen, mens Thisted er på andenpladsen. Det er begge kommuner som med målrettet arbejde på erhvervsvenlighed er rykket markant i undersøgelsen. Analysen dækker over hvem der blandt andet er bedst til udbud, som er et andet af de seks overordnede temaer i undersøgelsen. I alt favnes 22 parametre i forhold til at drive virksomhed i kommunen. Det skriver Ritzau.

billund kommune, dansk byggeri, erhverv, pris
Regionsformand i Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Mathisen, har tre gange på otte år været forbi Billund Kommune og Borgmester Ib Kristensen med prisen som Danmark mest erhvervsvenlige kommune. (Foto: Billund Kommune)

Læs også: NEWS: Politikere giver flere penge til grøn forskning: Dette vækker begejstring i Dansk Industri

Nu lanceres Nettos samarbejde med madspildsvirksomheden Too Good To Go

Tirsdag lancerede Danmarks største discountkæde, Netto, et samarbejde med madspildsvirksomheden Too Good To Go. Hver dag kan man nu afhente poser med fødevarer, der ellers ville blive smidt ud.

Supermarkedskæden har allerede testet konceptet i nogle få butikker på Østerbro i København, men fra tirsdag udvides det til alle kædens 519 butikker.

Poserne vil være inddelt i kategorier med frugt og grønt-poser, kød, køl- og mejeri-poser samt poser med spotvarer inden for fødevarekategorien. Derudover vil det i Netto-butikker med frisk brød også være muligt at købe en pose med bagværk. Posernes indhold ville normalt have kostet cirka 100 kroner at lægge på kassebåndet, men de overskydende fødevarer kan købes for 29 kroner per pose.

Poserne skal bestilles gennem Too Good To Go’s app af samme navn. Og ifølge Netto vil der dagligt kun være cirka 4,5 poser i gennemsnit per butik. Det skriver TV 2.

Too good to go
Nettos samarbejde med madspildsvirksomheden Too Good To Go mindsker madspild. (Foto: Too good to go)

Læs også: NEWS: Too Good To Go indgår samarbejde med 7-eleven

Dansk premieredato fastsat af streamingtjenesten Disney+

Den 15. september får streamingtjenesten Disney+ premiere i Danmark. Tjenesten skulle egentlig have været lanceret i Danmark i løbet af sommeren, men i maj blev lanceringen rykket til september. Men nu er der altså kommet en dato for, hvornår animationsfilm som Frost og superheltefilm fra Marvel kan streames.

Disney+ blev allerede lanceret mod slutningen af sidste år i USA, Canada og Holland og er siden kommet til andre lande. I koncernens regnskab i starten af maj fremgik det, at Disney+ indtil videre havde fået 54,5 millioner betalende brugere. Dermed ser målet om at nå mellem 60 og 90 millioner betalende brugere efter omkring fem år ud til at være inden for rækkevidde.

I Danmark bliver prisen 59 kroner om måneden for tjenesten – eller 589 kroner om året. Det skriver Tv 2.

Læs også: 6 ting, du ikke vidste om streaming

Dagens billede: Blodrøde bygninger i København som symbol på den blødende eventindustri og det manglende levegrundlag efter corona lockdown

· Mere fra samme kategori ·