Læs også:

Close
kultur, kulturguide, forestilling, ballet, tivoli

Kulturguide: Oplevelser i juli 2020

Kultur  | 

Kulturguiden for juli 2020 indeholder oplevelser i København, Aarhus og Odense samt øvrige byer

Hvis du leder efter nogle bud på prisvenlige oplevelser i juli 2020, så er du kommet til det helt rette sted.

Det kan ofte være dyrt at være kulturel eller social med sine nærmeste. Men det behøver det ikke at være. Her har vi samlet de bedste og mest prisvenlige oplevelser i juli 2020 til dig, der bor tæt på København, Aarhus og Odense samt øvrige danske byer.

En nu næsten normal kulturguide for juli

Denne måned er igen næsten som normal – heldigvis. For i takt med at vi igen må samles flere og flere mennesker, er der nu også mulighed for at opleve en masse nyt i vores dejlige lille land. Dog er det selvfølgelig stadig med forbehold for aflysninger eller udskydelse af kulturguidens arrangementer.

 

Oplevelser i juli 2020 i København

Askepot i Tivolis Pantomimeteatret

Fra den 2. juli. Pris 135 kroner. Tivoli, København.

kultur, kulturguide, forestilling, ballet, tivoli

Dronning Magrethe og Oh Lands balletopsætning af det næsten 1000 år gamle eventyr om Askepot får repremiere i Tivoli. Du kan opleve eventyret på det fantastiske Pantomimeteater i Tivoli, der har en lang og ubrudt tradition for eventyrballetten.

Så glæd dig til at se eller gense brødrene Grimms eventyr om den unge pige Askepot, der går så grueligt meget igennem, før hun får sin prins. Et eventyr der er fyldt med både svigt, savn, jalousi, venskaber og kærlighed, vi alle på en eller anden måde kan relatere til eller blive betaget af.

Læs mere her.

Street Art byvandring på Nørrebro

4. juli. Pris 200 kroner. Nørrebro, København. 

kultur, kulturguide, event, gadekunst, nørrebro, københavn, street art

Du kender garanteret Nørrebro, og har måske vandret op og ned af bydelens mange gader og stræder. Men hvor meget har du oplevet af bydelen fra gadekunstens side?

Nu kan du opleve Nørrebro fra bydelens helt særlige og unikke side, nemlig med øje for gadekunsten. For Nørrebro er spækket med både stort og småt gadekunst. Noget har du måske lagt mærke til i forbifarten, men på Street Art byvandring dykkes der helt ned i tidens tendenser inden for gadekunsten.

Til turen får du en kaffe med to-go og malebogen Nørrebros Gadekunst – alt sammen med i prisen.

Læs mere her.

Fredagsbar ved Den Sorte Diamant

Fra den 3. juli. Gratis entré. Den Sorte Diamant, København. 

kultur, kulturguide, musik, den sorte diamant, fredagsbar

Den Sorte Diamant i København har en fantastiske placering lige ud til havnekanalen. Og som om det ikke var nok, så skrues der nu helt op for sommerhyggen, når de hver fredag inviterer til fredagsbar med live musik foran Den Sorte Diamant. Her vil  caféens pop-up-bar servere kolde drikke, snacks, popcorn (med ramsløg!) og friske seafood rolls. What’s not to like?

Til fredagsbaren kan du opleve forskellige kunstnere med styr på musikken, der med sikkerhed vil sætte den helt rette stemning i eftermiddagssolen. Du kan se, hvem der spiller de forskellige dage gennem linket.

Læs mere her.

Film på Plænen i Tivoli

5. juli. Entré 135 kroner. Tivoli, København. 

kultur, kulturguide, event, film, tivoli, plænen

Tivoli og CPH PIX inviterer til Film på Plænen hver søndag i juli, hvor du kan opleve de store stjerner på Plænens storskærm. Og du kan godt glæde dig til et program fuld af magi, musik, dans og grin, når du i skønne grønne og eventyrlige omgivelser, kan nyde de underholdende film.

Månedens første film er en ægte ‘chick flick’, nemlig Bridesmaids. Hvis du ikke allerede kender til lige præcis denne efterhånden klassiker af en tåkrummende film, er det på tide. Men den kan absolut også sagtens klare en gensyn! Af andre gode film der bliver vist denne måned er: ‘The Greatest Showman’ (12. juli), ‘La la land’ (19. juli), ‘Bohemian Rhapsody’ (26. juli).

Læs mere her.

Sommer sol i Sydhavnen med Moules Frites

14. juli. Pris 150 kroner. Sydhavnen, København.

moules frites, event, sydhavnen, kultur, kulturguide

Vi kan vist godt blive enige om, at ikke meget slår vin og Moules-Frites i det dejlige sommervejr. For kun 150 kroner kan du guffe dig igennem lækre Moules-Frites hos det lækre eventsted BHG44 og nyde Sydhavnens eftermiddagssol på deres terrasse.

Deres skønne naboer Husted Vin sørger for den helt rigtige hvidvin til muslingerne. En hvidvin du også kan købe med hjem, så du kan genopleve lidt af denne lækre aften derhjemme.

Læs mere her.

Den danske modstandskamp på Frihedsmuseet

Fra 9. juli. Entré 110 kroner. Frihedsmuseet, København. 

frihedsmuseet, kultur, kulturguide, rundvisning

I år et det 75 år siden Danmarks befrielse. En befrielse der blev et historisk vendepunkt, og som var slutningen på et af de mørkeste tider i vores lille land. Frihedsmuseet sætter fokus på den danske modstandskamp, som du kan komme helt tæt på gennem rundvisninger hver torsdag i juli og august måned.

Det bliver en spændende tur gennem besættelsestidens Danmark. Du kan følge danskernes skæbne under 2. verdenskrig, og de mange svære valg der måtte træffes under krigen. Du kommer også helt sikker til at blive klogere på samarbejdspolitikken, sabotageaktioner, modstandskæmpere og dem, der frivilligt kæmpede på tyskernes side ved Østfronten. Og på hvordan hverdagen forandrede sig for helt almindelige mennesker. Det giver måske et nyt perspektiv til vores egen meget anderledes hverdag under coronapandemien.

Læs mere her.

Kulturtårnets sommerrestaurant

Fra 1. juli. Pris 650 kroner. Kulturtårnet på Knippelsbro, København.

kultur, kulturguide, event, middag, kulturtårnet, knippelsbro, københavn

Den årlige sommerrestaurant i Kulturtårnet er åbnet, og med Københavns måske bedste havneudsigt er der sikkerhed for en helt speciel aften i det ikoniske brotårn fra 1937.

Middagen vil bestå af en fire-retters menu sammensat af sæsonens delikate sæsonvarer, frisk fisk og mørt kød. Menuen vil blive akkompagneret af tre glas nøje udvalgte naturvine fra Rosforth og Rosforths kølige vinkældre under Knippelsbro. Ved velkomsten får du et glas mousserende glas naturvin og lækre salte snacks.

Læs mere her.

Tirsdagsjazz på Reffen

Fra 7. juli. Gratis entré. Reffen, København. 

kultur, kulturguide, arrrangement, event, tirsdagsjazz, reffen, københavn

Reffen sætter også denne sommer fokus på jazz, og lægger scene til de sprudlende jazz talenter fra den danske scene. Hver tirsdag kan du komme forbi og opleve de dejlige omgivelser ved vandet (og alt den lækre mad og drikke) til de lige så dejlige jazztoner.

Reffen har allieret sig med radiovært og jazz-connoisseur, Jonas Visti, der kuraterer et line-up af jazzartister. Hans smag og viden vil tage dig med på tur fra de unge traditionalister, den beatorienterede jazz til den mere eksperimenterede scene. Med enkelte duoer og trioer vil han repræsentere den danske jazzscene så bredt som muligt og præsentere et udklip af den fantastiske jazz, der gemmer sig i København. Du kan få det fulde overblik over programmet gennem linket.

Læs mere her.

Glyptotekets ‘Torsdag på taget’

9. juli. Pris fra 150 kroner. Glyptoteket, København.

kultur, kulturguide, arrrangement, event, glyptoteket

Glyptoteket inviterer endnu engang til ‘Torsdag på taget’ med udsigt over Tivoli og Københavns tage til sommerlige toner fra et skræddersyet ’mixtape’ fra Future Female Sounds. Der vil være velkomstdrink, kolde og tørstslukkende drinks og lækker mad.

Med billetten får du entré til museet, der gælder til alle udstillinger. Du kan blandt andet opleve den nyåbnede særudstilling ‘Tal R. Dyr og mennesker’ og den anmelderroste særudstilling ‘Samleren i skyggen’, ‘Helge Jacobsens pinakotek’, eller gå en tur rundt i museets mange samlinger.

Læs mere her.

Jazzcruise på Københavns Kanaler

Fra den 2. juli. 175 kroner. København. 

kultur, kulturguide, arrrangement, event, kanalrundfart, jazz

Sommer i København betyder (heldigvis) også tid til jazz! Og jazz kan man opleve masser af rundt omkring i byen. Men den forførende musik spillet af en række dygtige, swingende orkestre ombord på kanalrundfarts bådene er da noget helt specielt. Og noget du ikke må snyde dig selv for at opleve denne sommer.

Er du ikke helt så jazzed, så bare rolig – der er musik for enhver smag, både swing, dixie, ragtime, gospel og blues i et fortryllende mix.

Læs mere her.

 

Oplevelser i juli 2020 i Aarhus

Tivoli Frihedens blomsterfestival 2020

Fra 1. juli. Entré 140 kroner. Tivoli Friheden, Aarhus. 

kultur, kulturguide, arrrangement, event, tivoli friheden, blomsterfestival

Tivoli Friheden inviterer dig til blomsterfestival, hvor det handler om mere end, hvad øjnene ser. Blomsterfestivalen til at åbne dine sanser og du kommer til at se, dufte, mærke og tænke blomster i et nyt lys.

Allerede fra det øjeblik du bevæger dig ind i parken, vil du blive mødt af fascinerende blomsteropsætninger, store voluminøse skulpturer vil drage dit blik og to kæmpestore talende træer, vil berige dig med gamle røverhistorier om Tivoli Friheden. Du kan godt glæde dig til at opleve mere end 10.000 blomster, tankevækkende events, kreative værksteder i fuld sving og forgængelighed i fuldt flor.

Læs mere her.

Sommerferien går til Science Museerne

Fra 1. juli. Pris 30 kroner. Steno Museet, Aarhus. 

kultur, kulturguide, arrrangement, event, science museum

Denne sommer er der stor risiko for at blive klogere, og helt uden fare for solskoldninger. Science Museerne tilbyder nemlig en 1-dages ferieophold i sommerferien, som alle har råd til, og hvor de “små grå” ikke er noget, man drikker, men altså noget der kan trænes til topform. Så drop forestillingerne om den perfekte strandkrop (det udskyder vi til næste år), og se i stedet installationen ‘Bare Kroppe’ fra Sex og Samfund.

Du kan også bevæge dig gennem forskellige tiders opfattelse af kroppen med rundvisningen ‘Rejs ind i kroppen eller rejs 200 år tilbage i tiden med H.C. Ørsted og lav små science-eksperimenter med rundvisningen ‘Rejs tilbage i tiden’.

I Væksthusene kan du tage på langfart og opleve planter fra populære rejsedestinationer fra hele verden. Du kan opleve den frodige regnskov i Amazonas, der lige pludselig ikke føles så langt væk, når varmen og fugtigheden omslutter én. Eller måske lokker bambusskovene i Kina eller de svajende kokospalmer på Thailands kyster? Valget af destination er op til dig for hele verden ligger åben.

Læs mere her.

Sommer i Den Gamle By

Fra den 1. juli. Pris fra 75 kroner. Den Gamle By, Aarhus. 

kultur, kulturguide, arrrangement, event, den gamle by, aarhus

Hele sommeren kan du komme på tidsrejse tilbage til historiske bykvarterer fra 1864, 1927 og 1974 i Den Gamle By i Aarhus. Du kommer til at dykke helt ned i livet og hverdagen i gamle tider, og mærker den hyggelige stemning, når du bevæger dig rundt i de små gader og stræder. Det kan kun blive en hyggelig og sjov oplevelse med masser af fordybelse i spændende udstillinger og historiske butikker.

Du må heller ikke snyde dig selv for en lækker frokost i Winekes Kælder, en flødeskumskage og en kop kaffe i Konditoriet eller andre af Den Gamle Bys lækre fristelser.

Læs mere her.

Aarhus Artspace om hudfarve som statussymbol

21. juli. Gratis entré. LYNfabrikkens BOX, Aarhus.

kultur, kulturguide, arrrangement, event

Demonstrationer som ‘Black Lives Matters’ har gennem det seneste stykke tid virkelig fået sat debatten og problematikkerne omkring racisme på dagsordenen. Debatter der i bund og grund handler om farveforskelle og lige netop det sætter kunstnerduoen Sanne Moe og Marie Claire fokus på, når de performer deres værk om hudfarve som statussymbol og -signal.

Værket mimer en butik og salon for hudblegning, som besøgende går ind i og på den måde bliver en del af. Værket mimer en butik og salon for hudblegning, som besøgende går ind i og på den måde bliver en del af.

I Afrika og blandt mørklødede befolkninger i Europa og USA er det nemlig helt normalt at blege sin hud med giftige kemikalier. Kroppen er altså blevet kommunikatør og slagmark for de strukturer og hierarkier, vi mennesker har opbygget. Jo lysere hud, man har, jo højere i det kulturelle, sociale og økonomiske hierarki har man mulighed for at komme. Netop dét undersøger Sanne Moe og Marie Claire i denne udstilling.

Læs mere her.

Cinemateket i Paradis: ‘High Society’

7. juli. Pris 80 kroner. Øst for Paradis, Aarhus.

kultur, kulturguide, arrangement, event

Øst for Paradis viser en af de helt store klassikere – ‘High Society’. En film hvor social satire, elegant dialog og Cole Porters musik forenes med nogle af Hollywoods allerstørste talenter: Bing Crosby, Louis Armstrong og Frank Sinatra og selvfølgelig Grace Kelly. Og faktisk var det hendes sidste rolle, inden hun blev prinsesse af Monaco.

Filmen handler om en overklassepige (Grace Kelly), der er ved at finde sig selv efter en skilsmisse. Hun står for at skulle vælge mellem tre meget forskellige mænd, blandt andet en reporter (Frank Sinatra). Filmen er baseret på teaterstykket ’The Philadelphia Story’ og er en af 1950’ernes fineste musicals. Og lige præcis derfor må du bare se denne klassiker!

Læs mere her.

Sommerens pil-selv rejer med cava og rosé

Fra 6. juli. Pris 200 kroner. Spiselauget Godsbanen, Aarhus. 

kultur, kulturguide, arrrangement, event, ad libitum, rejer, vin

Sommer er lig med lækker mad og vin i lange baner. Og det er lige netop det du kan få hos Spiselauget Godsbanen. Hver mandag i juli måned sørger de nemlig for pil-selv rejer, med øko-surdejsbrød og hjemmelavet øko-aioli og selvfølgelig cava, rosé eller hvidvin fra egen import – alt sammen ad libitum. What’s not to like?

Læs mere her.

 

Oplevelser i juli 2020 i Odense

Fredagsrock på Torvet

Fra den 3. juli. Pris 465 kroner. Odense. 

musik, koncert

På Sorte Brødre Torv lige midt i det autentiske H.C Andersen Kvarter i Odense centrum, kan du hver fredag i juli opleve fantastiske danske kunstnere til Fredagsrock på Torvet. Det bliver fem fredage med god musik og fantastisk atmosfære. Så grib chancen for en skøn musikalsk oplevelse.

Læs mere her.

Parasol – en 2 dages sid-ned gårdfest

17. – 18. juli. Pris fra 150 kroner. Kulturmaskinen, Odense. 

kultur, kulturguide, arrrangement, event, odense, musik, parasol

Sommerens musikoplevelser bliver anderledes i år, men heldigvis kan du alligevel få en musikopleveelse af den helt hyggelig slags. Kulturmaskinen Odense præsenterer nemlig ‘Parasol’: En spritny 2 dages sid-ned gårdfest med musik, kunst og performance midt inde i byen.

Du køber plads til en siddezone, hvor du selv kan medbringe din egen festivalstol eller købe en sammen med din billet. Så gør dig klar til at læne dig tilbage, nyde lyden af sommeren, gå i baren og læsk dig selv med fadøl, vand, lækre drinks, toast og måske en lille is i sommervarmen. Du kan se det fulde program gennem linket.

Læs mere her.

Sommerbarok i Odense

21. juli. Pris 50 kroner. Vor Frue Kirke, Odense.

vor frue kirke, odense, sommerbarok, kulturguide, kultur

Der er noget helt specielt ved klassisk musik når det er sommer. Og klassisk musik står på programmet i Vor Frue Kirke, når der åbnes for sommerbarok. Kammerorkester med professionelle musikere fra både ind- og udland spiller værker af G.F. Händel, Antonio Vivaldi og Johann Seb. Bach som blandt Brandenburgkoncert nr. 3 og 6. Så skynd dig at køb billet til en fortryllende aften i musikkens klassiske tegn.

Læs mere her.

Opera På Eventyrslottet

1. juli. Gratis entré. Den Fynske Opera, Odense. 

kultur, kulturguide, arrangement, event, opera, eventyrslottet, odense

Der er lagt op til en stemningsfuldt og uhøjtideligt aften, når tonerne fra populære operaer og operetter svømmer ud i Eventyrhaven fra det smukke eventyrslot. Du kan gennem linket se mere omkring hvilke dygtige sangere, der vil optræde denne aften. Og så kan du godt glæde dig til at Torben Iversen læser op af et lille (for de fleste) ukendt eventyr af H. C. Andersen.

Læs mere her.

Kreativ med blindtegning og broderi

2. juli. Pris 75 kroner. Kulturmaskinen, Odense. 

kultur, kulturguide, arrrangement, event, broderi, tegning, kreativitet

Blindtegning og broderi er jo egentlig to vidt forskellige ting – dog indenfor den kreative genre. Men hvad sker der, når de to kombineres? Ja, så opstår der de mest fantastiske blindtegningsportrætter. En sjov proces hvor i tegner hinanden med blindtegning, og efterfølgende broderer portrætterne. Det kræver ingen forkundskaber, blot at du har tid og lyst til hygge, grin og broderingsting. Og hvem har ikke lyst til det?

Du vil lære 3-4 broderingsting, og derfra vil du være køreklar til at kaste dig ud i det store portrætbroderi. Så meld dig og veninden, svigerinden, vennen, din mor, eller hvem du vil portrættere til og få sammen skabt små unikke kunsthåndværker.

Læs mere her.

 

Oplevelser i juli 2020 i øvrige byer

Udstillingen #DANSK by Artpusher – Frederikshavn

4. juli. Entré 40 kroner. Frederikshavn Kunstmuseum & Exlibrissamling.

kultur, kulturguide, arrangement, event

Udstillingen #DANSK er kunstneren Artpushers ironiske bud på noget, der ligner et svar på hvad der er typisk dansk. I værkerne inkorporerer han etablerede ”danskheder” såsom Lego, Kay Bojesen, Kgl. Porcelæn, røde pølser og H.M. Dronning Margrethe II. En gennemgående præmis for værkerne er, at alle de rigtige #danskere er udformet som avancerede Legofigurer imens alle #udlændinge er afbildet som amøbeagtige og halvdumme Minions.

Artpusher med det borgerlige navn Love Party, er autodidakt og har udstillet verden over og i sammenhæng med globalt etablerede navne inden for Pop Art og Street Art. Han er rigt repræsenteret i private samlinger og indgår desuden i Designmuseum Danmarks permanente samling.

Læs mere her.

Oplev Mads Langer – Tisvildeleje

13. juli. Pris 420 kroner. Tisvilde Bistro, Tisvildeleje.

kultur, kulturguide, arrrangement, event, mads langer, intimkoncert, dinnerkoncert

Er du klar til en vaskeægte (og tiltrængt) dinnerkoncert? Hos Tisvilde Bistro kan du nyde lækker mad, skønne drinks i smukke opgivelser med Mads Langer helt tæt på til intimkoncert. Og intimt bliver det, da Bistroen grundet retningslinjer i forbindelse med corona kun kan præsentere koncerten for under halv kapacitet. Det bliver en fantastisk nærværende koncert, men det betyder også, at du skal være hurtig med at bestille bord og billetter. Mads Langer er en blandt mange, der spiller gennem sommeren, så se hvem der ellers spiller gennem linket.

Læs mere her.

Historisk og eventyrlig rundvisning – Grenaa

Fra den 9. juli. Pris 75 kroner. Sostrup Slot & Kloster, Grenaa. 

kultur, kulturguide, arrangement, event

Sostrup Slot & Kloster er et fascinerende sted med en lang og farverig historie. En historie du kan kommer meget tættere på til rundvisning. Her vil du høre om slægternes storhed of fald, de tidligere bedrifter og om tiden frem til i dag.

Rundvisningen vil tage dig med indenfor i slottets restaurerede saloner, den smukke Maria Hjerte Kirke og Klostrerets imponerende pyramidesal. Så vil du have en spændende, lærerig og eventyrlig oplevelse, så er det altså på Sostrup Slot & Kloster, det sker.

Læs mere her.

 

Læs også: Fem på stribe: Boginspiration til dig

fem på stribe bog bøger (Foto: MY DAILY SPACE)

· Mere fra samme kategori ·