Læs også:

Close
indretning bolig væg (Foto: Unsplash)

Indret stuen med farverige møbler

Bolig  | 

I de nordiske lande er mange glade for den minimalistiske indretningsstil. Men det ene udelukker ikke det andet. Og her får du inspiration til et par farverige møbler, der kan gøre en stor forskel i dit hjem

Mange danskere og generelt folk i de nordiske lande er glade for den minimalistiske og afdæmpede indretningsstil. Det vil i grove træk sige sorte og hvide farver, former der går igen og et rent og uforstyrret look med tomme overflader. Men selv der kan det give god mening at udvælge et eller to centrale møbler i stuen, der skiller sig ud farvemæssigt og har deres egen karakter.

sofa slidt pige ligger tænker (Foto: Unsplash)
Har du også en gammel, slidt sofa, der trænger til at blive skiftet. Så læs med her. (Foto: Unsplash)

Hvorfor? Fordi det underbygger den øvrige indretning og giver liv ved at bryde det monotone. Nogle vælger flere farvede møbler for retrolook eller moderne og ekspressionist storbystil, mens andre blot udvælger ét møbel med en kontrastfarve til resten af interiøret. Uanset hvad du er til, så kommer der her nogle bud på, hvad du kan vælge.

Farvesmæk på sofaen

Forestil dig, hvad en velour sofa i blå eller en rød lædersofa kan gøre for dit stuerum. Bruger du farven kløgtigt, så vil møblet trække folks opmærksomhed på en naturlig og stimulerende måde samt give kant til rummet. Både blå, rød, grøn, gul og orange skiller sig ud, og de kan stå alene som kontrære farver mod en stue, der ellers er domineret af bløde natur- og jordfarver eller skandinavisk minimalisme.

sofa indretning lejlighed (Foto: Shutterstock)
En ny – og gerne – farverig sofa kan gøre en kæmpe forskel i din stue. (Foto: Shutterstock)

Sofaen er samlingspunktet i stuen – det er her familie og venner samles for at sidde tæt og hygge sig. Derfor giver det god mening, at netop det møbel får lov at skille sig ud. Du kan enten mikse forskellige farvede sofaer og stole eller bare lade ét designmæssigt lækkert møbel stå alene.

Det udsøgte sofabord

En anden populær mulighed er at købe et lille sofabord i skrigfarve eller alternativt en mere afdæmpet version i pastelfarve. Lader du bordet stå alene midt i rummet uden nogle magasiner eller stearinlys på bordfladen, så skaber du en ren og alligevel opsigtsvækkende effekt. Du kan enten få flotte marmorsofaborde i grøn eller ganske simpelt et plastikbord i karrygul. Valget er dit, og du bør selvfølgelig også tænke den øvrige indretning ind i billedet.

sofabord hjem lejlighed sofa (Foto: Unsplash)
Et stort eller to små sofaborde – der er mange muligheder. (Foto: Unsplash)

På samme måde kan du henlede opmærksomheden på det store lange stuebord midt i rummet, hvis det for eksempel er i blå eller grøn fremfor almindelig brunt træ. Det skaber en følelse af hygge og personlighed ikke at holde bordet i en ren neutral farve. Samtidig kan du kombinere bord og stole i kontrastfarver, der giver liv til hinanden. Det kunne være matrøde stole til et mørkegrønt træbord.

Den nøje udvalgte lampe

Selvom en lampe teknisk set ikke er et møbel men et interiørelement, så bør den nævnes her på falderebet. Farvede lamper er nemlig undervurderede i forhold til den finish, de kan give en stueindretning. Du kan få både små farvekoordinerede væglamper eller en stor bred lampeskærm, der holdes hen over sofapartiet. Din skærm kan for eksempel være i orange eller pink, hvilket også understreger en modemæssig bevidsthed.

stue planter hjem lejlighed (Foto: Unsplash)
Husk også at finde de HELT rigtige lamper til dit hjem. (Foto: Unsplash)

De fleste tænker måske mest lampen ind i indretningen som et nødvendigt redskab men ved at lade den stå frem, så viser du, at du går op i alle detaljer i dit hjem.

 

Læs også: 

Zen vibes’ til hjemmet

 

· Mere fra samme kategori ·