Læs også:

Close
hund hvalp kæledyr (Foto: Unsplash)

Har du overvejet at give din hund insektbaseret hundefoder

Underholdning  | 

Insekter som proteinkilde i artstilpasset hundefoder?Ja, hvorfor ikke, for hunde er semi-kødædere. For at imødekomme deres naturlige ernæringsbehov og undgå fordøjelsesproblemer bør deres foder hovedsageligt indeholde animalsk fedt og proteiner

hund kæledyr (Foto: Unsplash)
Hvad spiser din hund … (Foto: Unsplash)

Men derudover er der også et andet alternativ, som virksomheden Bellfor har bevist med en del af sit produktsortiment. I stedet for kød, såsom kylling eller lam, bruger de insektprotein fra larverne fra den sorte soldaterflue i nogle produkter.

Er insekter en komplet og sund erstatning for kød?

Bortset fra det faktum, at insekter er alt andet end almindelige som næringsmiddel, i det mindste i Europa, spurgte mange hundeejere sig selv, om den usædvanlige proteinkilde overhovedet er egnet som en fuldstændig erstatning for kød.

bellfor hundefoder (Foto: PR)
Her ses Bellfor hundefoder med insekter. (Foto: PR)

Når alt kommer til alt skal hundefoderet ikke kun fylde hundens maven, men også forsyne den alle de nødvendige næringsstoffer i den rigtige mængde.

I denne sammenhæng er bekymringer i princippet imidlertid ubegrundede. På den ene side indeholder insektprotein alle de aminosyrer, der er essentielle for hunde, og på den anden side har undersøgelser vist, at foderets fordøjelighed let kan hamle op med almindelige sorter, såsom kylling.

Fodring med insektbaseret hundefoder resulterer ikke i nogen ulemper for hunden, så nysgerrige ejere kan trygt skifte til det.

hund hundehvalp kæledyr hvalp (Foto: Unsplash)
Skal din hund også prøve foder med insekter … (Foto: Unsplash)

Insektprotein er allergivenligt

Insektprotein har en stor fordel, som lønner sig især hos ernæringsfølsomme hunde. Da insekter i hundefoder hidtil praktisk talt ikke har spillet nogen rolle, er proteinet, der er udvundet fra dem, allergivenligt.

Hundefoder med insektprotein er derfor ideel til dyr, der lider af foderallergi eller generelt har problemer med at tåle sit foder.

bellfor hundefoder (Foto: PR)
Sådan ser et af produkterne ud. (Foto: PR)

Netop sammenlignet med hydrolyseret protein, der ofte bruges til allergifoder, har insektprotein en fordel med hensyn til kvalitet og er derfor et reelt alternativ, som berørte hundeejere bestemt bør overveje.

Insekter og miljøet

Moderne storlandbrug har længe haft et ry for at forurene miljøet massivt og bidrage til klimaforandringer. Hvis du skifter til hundefoder med insektprotein kan det i det mindste delvist modvirke dette problem.

hund hvalp kæledyr (Foto: Unsplash)
Gå ikke på kompromis med kvaliteten af foder til dine firbenede venner. (Foto: Unsplash)

Sammenlignet med kvæg eller svin kræver insekter nemlig markant mindre plads. Derudover producerer de ikke metan og har også vist sig at være ekstremt sparsomme med hensyn til fodring.

Hvis du lægger vægt på bæredygtighed, når du køber hundefoder og samtidig ikke ønsker at gå på kompromis med kvaliteten af din firbenede vens foder, er insektprotein derfor det rigtige valg.

Insektbaseret hundefoder fra Bellfor

Familievirksomheden Bellfor er en af de producenter, der i flere år har anvendt insekter som proteinkilde i hundefoder.

Det, der startede i 2016 med to typer insektbaseret tørfoder, er for længe siden blevet til en vigtig del af produktsortimentet. I dag omfatter Bellfors sortiment omkring 30 forskellige produkter, der indeholder insektprotein eller insektfedt.

Herunder blandt andet:

● Tørfoder og vådfoder
● Naturlige hundesnacks med insektprotein
● Fitnesspulver til aktive hunde
● Kosttilskud til en sund pels
● Naturligt middel mod flåter med insektfedt
● Salver til hudpleje hos hunde

Hvis du vil, kan du takket være Bellfor nemt udelukkende bruge insektbaserede produkter til at fodring og pleje af din hund og dermed gøre noget godt for både din firbenede ven og miljøet.

Hvis du selv vil finde ud af mere om emnet og danne dig et billede af det, kan du finde en oversigt over alle produkter og anden interessant information om hundefoder med insektprotein fra Bellfor på producentens hjemmeside her.

 

bellfor hundefoder

Læs også:

Nuttede hundehvalpe

 

· Mere fra samme kategori ·