Læs også:

Close
pige kvinde mobil spil spiller gaming computer (Foto: Pexels)

Disse spil hitter blandt kvinder

Underholdning  | 

Mange har en formodning, om at det primært er mænd, der bruger tid på at spille. Undersøgelser viser dog, at næsten lige så mange kvinder som mænd bruger tid på at spille

Blandt andet fører kvinder an, hvad angår spil på smartphones og tablets. Det varierer dog, hvilke spil der fanger de to køns interesser. Nedenfor ser vi nærmere på, hvad det er for spil, der hitter blandt kvinderne.

Mobilspil bruges som et afbræk i hverdagen

Starter vi ved spil til mobilen, hvor kvinder leder an i forhold til mængden af spillere, er det især et spil som Candy Crush fra 2012, der har haft stor succes blandt kvinder. Du har sikkert modtaget en række invitationer via Facebook fra veninder, der vil duellere. Spørgsmålet er, hvad der gør dette spil så populært. Her synes årsagen at skulle findes i det blide, glade tema kombineret med muligheden for at få et break i hverdagen.

mobil ur hænder pige kvinde (Foto: Unsplash)
Hvad spiller du … (Foto: Unsplash)

Samtidig er det et nemt spil at have med sig på farten, hvoraf det er hurtigt at nappe sig et spil i toget eller bussen uden at skulle dedikere oceaner af tid til det. Det matcher formodningen, om at kvinder ofte bruger spil som en form for afslapning og afbræk i en travl hverdag. Reducering af stress synes at være en årsag.

Flere kvinder end mænd tyr til spillemaskiner

Et andet område, der hitter blandt kvinder, er især de online spillemaskiner, hvoraf undersøgelser viser, at kvinder gennemsnitligt benytter sig af disse op til tolv gange mere end mænd. Det er i høj grad temaet, der fænger, når kvinder vælger spillemaskine. Her er automater med en blanding af farverige symboler og klassiske elementer ofte et trækplaster, hvoraf en spillemaskine som Sweet Bonanza har fanget interessen blandt mange.

candy crush spil gaming (Foto: MY DAILY SPACE)
Mange spiller stadig Candy Crush. (Foto: MY DAILY SPACE)

Ligesom med Candy Crush synes det simple gameplay og mange blide momenter tilsat den livlige musik at være elementer, der tiltrækker. For mange kvinder er spillemaskiner en optimal mulighed for at rense sindet og træde væk fra hverdagen for en stund for deraf at koncentrere fuldt ud om noget helt andet.

En stærk kvindelig hovedrolle tiltrækker i konsolspil

Når det kommer til konsolspil, har Tomb Raider Definitive Expedition været et hit blandt mange. Her synes det at være den stærke hovedrolle Lara Croft, der fanger interessen. Som regel er det ikke unormalt, at konsol- og computerspil med en stærk og selvstændig kvindelig hovedrolle vinder ind hos kvindelige spillere. Det skyldes især, at vi præsenteres for symboler, vi kan se op til og langt hen ad vejen relatere til. Det familiære synes således at have afgørende betydning i valget af spil.

Det pudsige er, at Lara Croft til at starte med primært var et sexsymbol. Karakteren har med årene gennemgået en enorm forvandling, og den forvandling ser ud til at vundet indpas.

quiz (Foto: Unsplash)
Elsker du også at spille brætspil … (Foto: Unsplash)

Brætspil bringer os tilbage til de sociale fysiske relationer

Et socialt foretagende som brætspil er også populært hos den kvindelige del af befolkningen. Her synes det specielt at være et traditionel quizspil som Bezzerwizzer, der fænger samt nyere spil som Hint og Det Dårlige Selskab. Faktisk har salget af brætspil boomet i disse år.

Årsagen til brætspillens popularitet synes i højt grad at være et opgør med de store mængder af tid, mange af os bruger på nettet. I stedet for at være gængs underholdning og et afbræk fra hverdagen, formår denne type spil at samle mennesker fysisk, og netop det kan være et afgørende faktum i en tid, hvor store dele af vores sociale relationer og kontakt finder sted via nettet.

Vi leder an men gider ikke alle typer spil

Der kan altså være forskellige grunde til hvorfor, vi vælger det ene spil og type af spil frem for det andet, men en ting er sikkert; kvinder er glade for at spille og overgår i mange henseende mænd, når det kommer til antallet af spillere. De fleste kvinder lader dog mændene beholde skyde- og bilspil for sig selv. I hvert fald er det langt fra denne form for spil, der hitter blandt kvinder.

Læs også:

Mig og min Candy Crush

candy crush spil gaming (Foto: MY DAILY SPACE)

· Mere fra samme kategori ·