Læs også:

Close
seng dyne sove træt pige (Foto: Unsplash)

Derfor betaler det sig altid at investere i en ordentlig seng

Bolig  | 

Der er god grund til at investere i en ordentlig seng, hvis du vil vågne frisk og udhvilet hver morgen. Faktisk smitter søvnen af på dit velvære, livskvalitet og din omgang med andre mennesker. Læs her, hvorfor du bør overveje at investere i en bedre seng

Det er vigtigt, at du sover godt om natten, hvis du vil være den bedste udgave af dig selv. Faktisk kan det være direkte skadeligt, hvis du ikke sover nok om natten, eller hvis du bare ikke sover godt nok. Med en ordentlig seng har du de bedste forudsætninger for at få en god nattesøvn, så du vågner frisk og veludhvilet.

Det vil ikke alene smitte af på dit humør, når du får sovet nok om natten. Det styrker også din sundhed, dit mentale helbred og ikke mindst dit immunforsvar. Der er altså mange gode grunde til, at du bør købe en ordentlig seng, så du kan sove godt og behageligt om natten.

seng madras (Foto: PR)
Det er vigtigt at have en ordentlig seng. (Foto: Shutterstock)

Hvorfor er det vigtigt med en ordentlig seng?

Søvn er blandt de absolut vigtigste faktorer for vores helbred. Når du er udhvilket og frisk, kan du bedre tackle de udfordringer, der helt naturligt opstår i løbet af dagen. Det gør dig samtidig i bedre stand til at opretholde en sund livsstil.

Dit helbred er direkte betinget af, at du sover ordentligt om natten. Søvnunderskud er blandt de væsentligste faktorer for, om du udvikler livsstilssygdomme som depression, diabetes og overvægt. Særligt i det moderne samfund, hvor stress fylder mere og mere i mange menneskers liv, er søvnen ubeskrivelig vigtig. Du bør ifølge eksperterne sove i omkring otte timer hver nat, hvis du ikke vil føle dig træt og uoplagt dagen efter.

Rækker pengene ikke? Køb sengen på afbetaling

Din seng er den bedste kilde til en god nattesøvn. Det er derfor vigtigt, at du investerer i en god seng, som du føler dig godt tilpas i.

Hvis ikke du har penge til en ordentlig seng her og nu, findes der masser af muligheder for at købe en seng på afbetaling uden renter.

Tilbyder den lokale sengeforhandler ikke afbetaling eller også kendt som delbetaling, så gå ikke i panik. På nettet er det næsten mere reglen end undtagelsen, at man kan dele betalingen op, når man køber senge og andre møbler. Du kan finde en oversigt på Digitalafbetaling.dk, der lister de webshops, der tilbyder dette.

pige strækker sig vindue seng (Foto: Shutterstock)
Vidste du, at søvnen påvirker din produktivitet. (Foto: Shutterstock)

Søvnen påvirker din produktivitet

Flere undersøgelser viser, at søvnen er essentiel, hvis du ønsker at være produktiv og kunne koncentrere dig.

Med andre ord fungerer din hjerne kun optimalt, hvis du har fået restitueret i løbet af natten. Hjernen har nemlig – ligesom kroppen – brug for at lade op til en ny dag.

De fleste kender følelsen af at stå op uden at have fået nok søvn. Det gør det vanskeligt at holde koncentrationen, ligesom det bliver sværere at være produktiv. Det kan for eksempel få den konsekvens, at du ikke får det ønskede ud af dagen.

Dette kan du gøre, hvis du har svært ved at falde i søvn

Når du har svært ved at sove om natten, kan det skyldes, at du ikke har nogle ordentlige søvnvaner. Dette kan der heldigvis laves om på.

Det er en god idé at gå i seng på samme tidspunkt hver aften, så din krop vænner sig til, at den skal falde til ro, når klokken bliver for eksempel 22:00.

Kan du ikke falde til ro om aftenen, så kan det være et tegn på, at du ikke får bevæget dig nok. Hvis du har for meget energi, når du skal sove, kan du begynde at gå nogle lange ture i løbet af dagen eller sørge for at få nok med motion, så du bliver naturligt træt om aftenen.

Og som sagt; en ny seng, der passer til dig og din krop, kan gøre en stor forskel for din søvn.

 

Læs også:

 Energi: Lav et blåbærshot

energi sund drik blåbær shot (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·