Læs også:

Close
sommer strand sand solnedgang (Foto: Pexels)

Aktiviteter til sommerferien

Annonce  | 

Skal sommerferien afholdes herhjemme i Danmark? Så kan du her i denne artikel finde inspiration til en række forskellige aktiviteter for både store og små, som kan foretages i sommerferien

Her kan du både finde aktiviteter til de varme sommerdage samt aktiviteter til dagene med regn og ustadigt vejr.

Denne artikel indeholder betalte links.

Udendørs aktiviteter

Uanset om sommerferien skal afholdes i et sommerhus, på en campingplads eller i et telt i det fri, så er der masser af gode muligheder for spændende udendørs aktiviteter for hele familien. Du og din familie kan for eksempel tage en tur på stranden, hvis vejret er til det. Her kan I både bade og slikke sol, eller I kan spille strandtennis, volleyball eller grille lækker aftensmad og måske lidt skumfiduser.

Hvis der ikke er hedebølge, kan I også tage på en cykeltur rundt i lokalområdet for at opleve naturen og de forskellige attraktioner på tæt hold. Samtidig får I også rigtig god motion, og det er en god måde at komme hinanden ved, end man plejer og ikke mindst opleve naturen på en helt anden måde.

telt camping sommerferie (Foto: Unsplash)
Overvejer du også at tage på camping i år … (Foto: Unsplash)

Bor I på en campingplads, vil der typisk også være mange forskellige aktiviteter at vælge imellem på selve pladsen. Typisk er der legepladser, hoppepuder og andre aktiviteter for de mindste. Og mange steder er der også pool-områder.

Bor I i et sommerhus, vil det formentlig ligeledes være i et område, der er spækket med aktivitetsmuligheder for både store og små. Det kan dog være meget individuelt fra område til område. Men tag ud og udforsk området. Der er garanteret ting, du aldrig havde drømt om fandtes. Også over sommeren er der mange lokale loppemarkeder at finde.

Indendørs aktiviteter

Det danske sommervejr er kendt for at være meget ustadigt og omskifteligt, og det kan derfor være umuligt på forhånd at vide, hvordan vejret kommer til at blive i lige netop den uge, hvor I skal holde sommerferie. Er det gråvejr eller regnvejr, kan det også være rigtigt hyggeligt at have en dag, hvor I holder jer indendørs og spiller spil. Er hele familien samlet, kan I for eksempel spille et brætspil, og er du alene om at spille, kan du for eksempel gribe din telefon og spille på spilleautomater online.

Nedenfor kan du finde en række øvrige forslag til indendørs aktiviteter:

  • Se en god film
  • Dyrk yoga og kom helt ned i gear
  • Brug tiden på at tilberede et lækkert aftensmåltid
  • Dyrk en hobby – for eksempel maling, tegning eller strikning
Yoga, meditation, mindfulness, fokus (Foto:Unsplash)
Sommer er mange ting. Måske yoga skal være en del af din … (Foto: Unsplash)

Mulighederne er mange, og det kommer naturligvis helt an på, hvad du selv har lyst til, hvad du interesserer dig for, og hvad resten af familien har lyst til at lave. Derudover er der naturligvis heller ikke noget til hinder for at gå en tur ned til stranden eller ind til byen – heller ikke selvom det regner. Det er en del af charmen ved at holde sommerferie i Danmark, og så kan du jo håbe på, at vejret bliver bedre de andre dage.

 

Læs også:

Fem gode tips til et roligere sind

strand sand zen ro havet sen (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·