
Syltede grønne tomater
Den smukke og indbydende bog ‘Det Nordiske Spisekammer’ skrevet af Johan Björkman har mange opskrifter, man får lyst til at kaste sig over. Her giver vi dig opskriften på syltede grønne tomater
En god opskrift at ty til en gang imellem, fordi somrene i Skandinavien ofte ikke ser ud ligesom i Italien eller Spanien. I slutningen af august eller i begyndelsen af september, når jeg har opgivet håbet om, at de sidste af de grønne tomater vil modne, plejer jeg at sylte dem i stedet. Tomaterne er lækre at spise på alle former for madder, på burgere eller til pølse og brød. Prøv dem også som topping på en bloody mary.
Kan du ikke vente til slutningen af sommer med at sylte, så kan du nemt gøre det, når du nu har lyst og måske for mange tomater på tomatplanterne.

Det skal du bruge
Ingredienser
1 kg grønne tomater
1 spsk. gule sennepsfrø
1 spsk. brune sennepsfrø
1 spsk. korianderfrø
1 tsk. hele sorte peberkorn
1 tsk. fennikelfrø
Lage
5 dl æblecidereddike
5 dl vand
2 spsk. salt
Sådan gør du
Skyl, tør og halvér tomaterne på midten.
Bring eddike, vand og salt i kog.
Kom alle krydderier i et rent glas med tætsluttende låg, og læg tomaterne i.
Hæld den varme lage over tomaterne, så den dækker.

Rør rundt, så eventuelle luftlommer forsvinder.
Sæt låget på, og lad glasset simre i en gryde med vand i cirka 10-15 minutter, eller damp det i en dampovn, hvis du har adgang til sådan en.
Opbevar tomaterne koldt og mørkt. Lad glasset stå i mindst 3 uger, før du åbner det. Tomaterne kan holde sig til næste sommer.
Sådan ser bogen ud:
Læs også: